תופעות לוואי קשות של תרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/07/2017 | 22:11 | מאת: תמרה

לאחי הייתה התפרצות פסיכוטית לפני כשנה וחצי ומאז הוא לוקח תרופות אנטי פסיכוטיות (האבחנה לא לגמרי ברורה - הוא היה פראנואיד). בכל אופן, התרופות האלה עושות אותו ישנוני ועייף תמיד, ישן הרבה מתקשה מאד לקום לפני הצהרים, וגם חשיבה איטית ולא מרוכז. השכל שלו לא נפגע, הוא בחור חכם גם היום אבל מתקשה מאד להתרכז.לא מצליח לרדת במינון כי חוזר לו ההזיות וכו. מה עושים במקרה כזה? האם לחיות ככה כמו איזה שבר כלי זה הפיתרון? קשה לי מאד לראות אותו ככה.

אם התרופות גורמות לתופעות לוואי כל כך קשות בוודאי שלא מומלץ להמשיך ככה, כדאי לעבור עם הרופא המטפל על התיק, לבדוק גורמים שיכולים להשפיע על הטיפול שהוא מקבל (לדוגמא דבקות חלקית בטיפול, שימוש בסמים וכו') ועל הטיפול התרופתי שקיבל בעבר ולשקול אפשרויות נוספות.

מנהל פורום סכיזופרניה