סימנים שליליים של סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/09/2017 | 09:46 | מאת: דנה

ד"ר שלום! ראשית ברצוני להודות מקרב לב על תשובתך לשאלתי הקודמת למטה. זה מנחם ועוזר שיש מקום לפנות אליו. שאלה נוספת באותו הקשר : האם אחרי התקף פסיכוטי תמיד יגיעו הסימנים השליילים או יתכן כי ההתקף עובר וחוזרים לנורמאל. מדובר בבחור בן 41 כיום הוא מקיים איתי זוגיות , יש לו חברים והוא נפגש איתם , התאבון מתחיל לחזור והשינה להסתדר והוא מדווח על כך שמרגיש מעט יותר טוב מיום ליום . אין לו אפטיות אך יש לו בלבול לפעמים גלים של דכאון חוסר חשק לעשות דברים הוא מדווח על קשיים בפעילות יומיומית אך עושה אותה ( מתקלח מקפיד על היגיינה) כרגע לא עובד . האם אלו סימנים מעודדים? הוא מאוד מודאג שלא יחזור ויחלים. אין בכוונתו בשום אופן להפסיק טיפול והוא במעקב צמוד. ושאלה נוספת בהנחה ויקפיד לקחת תרופות האם זה יכול למנוע התקף נוסף או שמא זה בלתי נמנע וההתקף יחזור

קשה לנבא מה יהיה אחרי ההתקף, בכל מקרה כדי לקצר את משך הזמן במצב פסיכוטי, כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי המצב. טיפול תרופתי מפחית את הסיכוי להתקף נוסף אבל לא מוריד אותו לאפס.

מנהל פורום סכיזופרניה