שאלה לפסיכיאטר בנוגע לאבחנה וקצבה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/08/2017 | 09:30 | מאת: שירן

שלום קיבלתי אבחנה שגויה של סכיזואפקטיב.האם אני יכולה לגרום שימחקו את האבחנה מהתיק הרפואי שלי ואם כן אז איך?האם ממה שאתה יודע זה ישפיע על הקצבה שאני מקבלת?

תיעוד רפואי צריך להישמר ואין דרך לזרוק אותו, מה שאפשר הוא שהרופא המטפל יחזור בו מהאבחנה וירשום שהאבחנה שניתנה היתה שגויה. באופן עקרוני אם אין מחלה אין סיבה לנכות. הקצבה ניתנת על סמך התסמינים והפגיעה בתפקוד הנפשי, החברתי והתעסוקתי, כשיש אבחנה של מחלה כרונית יותר קל לקבל נכות כי מהלך המחלה ידוע, אם אין אבחנה של מחלה צריך להסביר מדוע יש פגיעה. אם קיבלת נכות קבועה בדרך כלל לא משנים את אחוזי הנכות אלא אם כן מבקשים ועדה רפואית חדשה. המידע לא מועבר מהרופא לביטוח לאומי אלא אם כן ביטוח לאומי מבקש באופן אקטיבי.

מנהל פורום סכיזופרניה