״ציר 2 עם/בלי מרכיב אפקטיבי״..?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/08/2017 | 12:59 | מאת: דוד

הי, הפסיכיאטר רשם לי באבחנה כך: ״אבחנה לא ברורה, כנראה ציר 2 ברקע, עם/בלי מרכיב אפקטיבי, ספק תהליך״ בשבילי זה סינית אשמח אם תוכל להסביר ולפרט מה פירוש הממצאים האלו.. והאם המשמעות היא שיש או שאין מחלת נפש? תודה!

הפסיכיאטר רשם את העיקר בשלוש המילים הראשונות, שהאבחנה לא ברורה לו אחרי הבדיקה ואין אפשרות לקבוע. לאחר מכן הוא כותב שלוש אבחנות אפשריות שמכסות את רוב ההפרעות הנפשיות האפשריות: הפרעת אישיות, הפרעה של מצב הרוח, סכיזופרניה.

מנהל פורום סכיזופרניה