ספיגת כדור לאחר ניתוח בריאטריה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/08/2017 | 15:58 | מאת: סרקוול

שלום רב אני מעומדת לעשות ניתוח בריאטרי מיני מעקף ואני שותה 400 מג סרקוול ביום אני חוששת שלאחר הניתוח יהיה אי ספיגה של הכדור האם הגוף יספוג את הכדור והאם יש סרקוול בצורה נוזלית יש לציין שאני מקבלת את הכדור לטיפול בדיכאון וחרדות ולא סכיזורפניה לאחר ניסוי של כדוריםמשלא השפיעו עליי טוב קיבלתי את הסרקוול תדה מראש על התשובה קארין

ניתוחי מעקף פועלים גם במנגנון הקטנת גודל הקיבה וגם במנגנון הורדת הספיגה, לכן הם פחות מומלצים לאנשים שלוקחים תרופות. לאחר ניתוח בריאטרי מומלץ לרסק התרופות, לכן לא ניתן לקחת תרופות בעלות שחרור מושהה כמו SEROQUEL XR. קיים תכשיר של סרוקוול נוזלי לא בשחרור מושהה אולם הוא אינו רשום במשרד הבריאות בארץ. בנוסף להחלטה על הטיפול התרופתי חשוב לזכור שפגיעה בקיבה פוגעת גם בספיגת ויטמינים שמשפיעים על המצב הנפשי כמו ויטמין B12 וברזל ויש להשלים אותם אחרי הניתוח.

מנהל פורום סכיזופרניה