שילוב של 2 תרופות........

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

08/09/2023 | 18:38 | מאת: mal

היי, 1. במקרים בהם יש צורך לקחת כדור שינה (אמביאן CR) לטווח ארוך - האם ההמלצה היא לקחת את אותו כדור למשך תקופה ארוכה ולחכות שהוא יפסיק להשפיע (כנראה כעבור מספר שבועות) ורק אז להחליף לכדור אחר (נוקטורנו) ולקחת גם אותו כמה שבועות וככה כל כמה שבועות להחליף, או שההמלצה היא לעשות שבוע – שבוע עם הכדורים. כל שבוע להחליף בין אמביאן CR לנוקטורנו – שבוע אמביאן CR ושבוע נוקטורנו? אני שואל מהמקום של: א. התרגלות הגוף לכדור כעבור תקופה . ב. הקושי העתידי כאשר אצטרך להפסיק עם כדורי השינה ג. תופעות לוואי אם אקח באופן רציף את אותו כדור לתרופה ארוכה. בדרך של שבוע – שבוע , הגוף כל פעם "מתנקה" מהכדור האחר למשך שבוע. 2. מהניסיון שלך, ברוב המקרים, במינון המקסימלי של הכדורים - אמביאן CR במינון 12.5 מ"ג ונוקטורנו במינון 7.5 מ"ג גורמים לעייפות גם ביום למחרת? באופן חלקי? כל היום? או בדרך כלל הם לא גורמים לעייפות ביום למחרת כי הם מתנקים מהגוף?

השאלה היא לא איזה תרופה לקחת אלא למה לקחת. האם נעשתה בדיקה לאבחון הפרעת השינה? לעיתים הפרעת השינה היא סמפטום להפרעה אחרת המחייבת טיפול

מנהל פורום דיכאון וכאב