תהליך הפחתת מינון קלונקס 2 מ"ג

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/08/2023 | 23:05 | מאת: אדם

היי פרופסור ערד.אני לוקח יום יןם קלונקס במינון 2 מ"ג כבר 7 שנים בגלל התקפי חרדה קשים שלא הגיבו לכדורים כמו ציפרלקס/ לוסטרל/פרוזק. הקלונקס גורם לי לחוש מעט דיכאוניות ואני רוצה להפסיק ולראות אם אני יכול להסתדר בלי היות ואני כבר קרוב לגיל 50 והקלונקס בפרט במינון כזה בגיל מבוגר עלול לגרום בעתיד לפגיעה בזיכרון ובקורדינאציה. האם ירידה הדרגתית של 0.25 מ"ג כל שבועיים היא מתונה וזו הדרך הנכונה להפחתת הקלונקס עד להפסקתו המוחלטת? סביר שאתקל בקשיים והחמרת חרדות באופן זמני עקב תסמיני גמילה גם אם אעשה זאת כתהליך הדרגתי כפי שציינתי

שלום אדם. רעיון מצויין להתחיל בהפחתת המינון עד להפסקת הקלונקס. הקצב יכול להיות איטי ומתאים לצרכיך. הפחתה של 0.25 מ"ג היא מאוד איטת אך בהחלט יכולה להתאים לך. הייתי עובר לכדורים של 0.5 מ"ג על מנת לאפשר הפחתה של 0.25 מ"ג בכל שבוע-שבועיים

מנהל פורום דיכאון וכאב