מתווכים עצביים בפעילות יתר?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/06/2023 | 21:55 | מאת: נבו

היי. עקב הפרעת חרדה מתמשכת מטופל קבוע בכדורים הבאים: לוסטרל 100 מ"ג וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג קלונקס 1.5 מ"ג בתיפזורת. עקב מחסור בבדיקות הדם בחומצה פולית, רופאת המשפחה רשמה לי כדורים של חומצה פולית 5 מ"ג למשך 3 חודשים. אני לוקח כבר חודש את החומצה פולית בנוסף לטיפול התרופתי בחרדה. אני שם לב בשבועיים האחרונים לתופעה של שינה חזקה (ואיכותית) בלילה לצד כאב ראש. האם ניתן לקשר זאת לנטילת החומצה הפולית? שאם אדם שלא לוקח תרופות בכלל לא היה מושפע כך אז בגלל שאני לוקח את החומצה פולית בנוסף למגוון התרופות נוגדות החרדה המשפיעות בשלל דרכים על מערכת העצבים לכן זה גורם אצלי לעייפות וכאבי ראש בגלל השילוב? החומצה הפולית ידועה שמסייעת לייצור מתווכים עצביים כמו סרוטונין ודופמין- אותם מתווכים עצבים אותם מעכבים הלוסטרל והוולבוטרין. יש בכך סכנה לעודף סרוטונין/דופמין או היתכנות להפרעה בפעילות התרופות? תודה רבה לתשובתך :-)

שלום נבו. איני רואה קשר בין נטילת החומצה הפולית לבין עייפות וכאבי הראש. בהחלט ייתכן ששילוב התרופות עלול לגרום לעייפות

מנהל פורום דיכאון וכאב