ECT בהריון במקום כדורים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

03/07/2023 | 22:48 | מאת: תמר

אני סובלת מדיכאון מאחרי הלידה הראשונה שלי, כבר 6 שנים, כרגע בהריון נוסף שבוע 20, נוטלת ויפקס. ההריון עובד עם דיכאון קל למזלי... אבל אני חוששת להיות עד סוף ההריון עם נוגד דיכאון בגלל השפעות על היילוד אחרי הלידה. יסכימו לעשות ECT כדי עם הפסקה של הנוגד דיכאון כדי שלא אצטרך להגיע למצב שאני בכלל בלי הגנה? הבנתי שECT הכי בטוח לעובר. מפחדת לבקש ושלא ישקלו אפילו לעזור לי, מפחדת להפסיק ולחטוף שוב דיכאון קשה אחרי לידה.

מזל טוב תמר. דווקא בשלב זה של ההריון אין חשש מהמשך טיפול תרופתי. ECT יעיל תחת טיפול תרופתי ולא בהכרח במקומו.

מנהל פורום דיכאון וכאב