שאלה בנוגע לתופעות לוואי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

19/08/2023 | 23:24 | מאת: מור

דר שלום רב, נוטל פרוזק במשך חודש. לאחרונה הופיע לי דימום בצואה. האם יש קשר לפרוזק? יש לציין שלא סבלתי בעבר מדימומים כלשהם. במידה וקשור לפרוזק, מה ניתן לעשות? בנוסף, מאז הטיפול התרופה סובל מנדודי שינה משמעותיים (ישן כ 4 שעות בלילה). האם צפוי להשתפר ומה ניתן לעשות? תודה.

שלום מור. לא מוצא קשר בין הדימום הרקטלי (לרוב מדובר בפיסורה או טחורים) לבין נטילת הפרוזק. לגבי השינה...קשה לענות על סמך הנתונים הבודדים ששיתפת. אם הפרעת השינה קשורה במצב הבסיסי שבגינו הותחלה התרופה ולא חלף פרק זמן של מספר שבועות הייתי ממתין, באם המצב אינו כך תצטרך לפרט לגבי המינון ומשך הנטילה ומשך הזמן שאתה סובל מהפרעת השינה

מנהל פורום דיכאון וכאב