שינוי שגרם להחמרה בחרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

26/07/2023 | 18:33 | מאת: רוני

היי פרופ' ערד קודש. זמן רב שאני מטופל כנגד הפרעת חרדה ופאניקה בשילוב תרופתי היות ותרופות SNRI / SSRI לא עזרו. תוכנית הטיפול: מיד עם הקימה בבוקר בשעה 7:15 נטילת קלונקס במינון 0.5 מ"ג. בשעה 9.00 אחרי ארוחת בוקר "קטנה" לוסטרל+וולבוטרין XR בלילה לפני השינה- חצי כדור קלונקס. תוכנית טיפול זו הביאה להטבה משמעותית במצב גם אם לא מלאה. לפני 5 חודשים רק בשל "נוחות הנטילה" העברתי את נטילת כדורי הבוקר לנטילה אחת מרוכזת יחד. הבנתי כי אין סכנה או מניעה לקחת את כל הכדורים ביחד באותה הלגימה. כשבועיים לאחר מכן ועד כה יש חרדה חזקה מאוד בשעות הבוקר (מופיעה סביב 10 בבוקר עד הצהריים). התור לפסיכיאטר רק בעוד כשבועיים ובנתיים פניתי לרופאת המשפחה לשלול גורם גופני אשר נשלל בבדיקות דם מקיפות וא.ק.ג. בשיחה סיפרתי לה על השינוי שעשיתי עם התרופות ומאז אני מרגיש בחרדה עוצמתית יום-יום בעיקר בבוקר. היא העלתה את האפשרות הבאה: כאשר נלקח הקלונקס ב-7:15 בבוקר השפעתו החלה כחצי שעה אח"כ והשיא היה במהלך שעות הבוקר, ואז כשנלקח בשעה 9.00 בבוקר הלוסטרל+וולבוטרין היה כיסוי נוגד חרדה של הקלונקס. וולבוטרין מעלה מצב רוח ואנרגיה נוטה לעורר חרדה במקרים מסוימים. באופן הזה עם נטילה מוקדמת של הקלונקס- זה מנע את החרדה עקב הוולבוטרין. כאשר עברתי לקחת את התרופות בלגימה אחת החל הוולבוטרין להשפיע לפני שההשפעת הקלונקס הגיעה לשיאה ומכאן התעוררה החרדה והסבל הכרוך בה. מה דעתך על מה האפשרות שהעלתה רופאת המשפחה כפי שהסברתי? אשמח מאוד לשמוע.

הניביון "לפצחי" את השפעת התרופות בעיתוי הנטילךה מעניין אך לא בהכרח נכון. מכיוון שלא ציינת את מינון הלוסטר והוולבוטרין קשה להתייחס. נראה יותר נכון לראות את התמונה כטיפול שאינו תואם עדין את הצרכים שלך ויתכן ויהיה צורך בהתאמת מינונים

מנהל פורום דיכאון וכאב