שינוי בפריסת הקלונקס

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

30/08/2023 | 13:06 | מאת: דביר

שלום. אני לוקח שנתיים כל יום רסיטל וקלונקס 0.75 מג בבוקר ובנוסף עוד 0.75 מג בלילה. לפני 8 ימים העברתי את מנת הבוקר של הקלונקס ללילה כך שבעצם כעת בבוקר לוקח רק רסיטל ואת הקלונקס במנה אחת מרוכזת של 1.5 מג בלילה. בימים האחרונים אני מרגיש התגברות של תסמיני חרדה עקב השינוי עם הקלונקס. כמה זמן צפויות להמשך תופעות אלו המתרחשות עקב "געגוע" של המוח למנת הבוקר שהועברה לטובת הלילה?

שלום דביר. איני מבין את ההיגיון להעברת כל מינון הקלונקס לערב משני טעמים: קלונקס היא תרופה עם זמן השפעה מוגבלת לכ4 שעות כך שהעלאת המינון למנת הערב ייתכן והיא מינון גבוה מידי. שנית שימוש בקלונקס מצביע על כך שאינך מטופל במינון מספק של רסיטל, כיוון שקלונקס היא תרופה לתקופה קצובה ומוגבלת. מציע לחזור לרופא המטפל ולבנות תוכנית טיפול מסודרת כולל הפסקת שימוש בקלונקס באופן הדרגתי

מנהל פורום דיכאון וכאב