הבדל בתופעות הלוואי............

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

11/09/2023 | 04:12 | מאת: ami

מה ההבדל בין SSRI לSNRI מבחינת תופעות הלוואי. איפה הן יותר משמעותיות בדרך כלל? מה תופעות הלוואי הנפוצות ב-SNRI כמו סימבלטה וויפאקס XR?

ההבדל בין הקבוצות הוא המתווך העצבי שהן מפעילות SSRI עובד על מערך הסרוטונין בעוד ש SNRI גם על סרוטונין וגם על נוראפינפרין. מתוך ההבדל הזה נגזרות תופעות הלוואי. בSSRI ייתכנו הפרעות שינה, עליה בתשוקה לפחמימות, חלימת יתר, אי שקט, הזעה לילית, פגיעה בתפקוד המיני. בSNRI יתכנו כאבי ראש, עוררות יתר או עייפות, סחרחורות, הזעה מוגברת, ירידה או עלייה במשקל, בחילות, עצירות, שלשולים, כאבי בטן,, יובש בפה, חוסר תיאבון, הפרעות בתפקוד המיני ולחץ דם גבוה. לרב התופעות חולפות עם הסתגלות התרופה והן לעיתים תלויות מינון

מנהל פורום דיכאון וכאב