דכאון חוזר באישה בת 74

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/07/2023 | 10:13 | מאת: מירון

שלום רב פרופ', אמי בת 74, סובלת מספר שנים מדכאון, באוקטובר 21 החלה לקחת ויאפקס 150 מג בבוקר ו 150 סירוקאול בערב. לאחר כשנה חלה ירידה בהרגשה ובמצב הרוח והעלו לה את הויאפקס ל 225 מג. לפני כחודש שוב חלה ירידה ולפני שבועיים היא החלה לקחת ויאפקס 300, היא נוטלת את המינון החדש כשבועיים ולא רק שאין הטבה, אנחנו מרגישים רגרסיה, היא מאוד מצוברחת, שקטה, בקושי מדברת, לא יוצאת מהבית, אפילו טלויזיה בקושי מדליקה, בקושי מתקשרת, בוכה לא מעט. אשמח לדעת האם יכול להיות שהגדלת המינון יכול ולא עשתה לה טוב והיא לא תביא לנו מזור ? האם יש אפשרות לטיפול חלופי לגמרי ? המליצו לנו גם לתת לה בבוקר עוד 25 מג סירוקאל, שזה יכול להועיל, האם כך ? אנחנו מאוד מודאגים, תודה מאוד על תושובותיך. תודה מראש. מירון.

שלום מירון. בשלב זה נראה כי מדובר בדיכאון עמיד לטיפול. מצבים שכאלה מגיבים טוב לטיפול בניזעי חשמל שהוא הטיפול המיטבי. יהיה מקום לשקול זאת עם הפסיכיאטר המטפל

מנהל פורום דיכאון וכאב