ציפרלקס עם כדור שינה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

26/07/2023 | 05:12 | מאת: דויד

שלום, אני לוקח ציפרלקס. בנוסף, עקב קשיי שינה כרוניים, אני לוקח גם אמביאן סי אר (Zolpidem Tartrate) לפני השינה ואשמח לדעת באופן כללי: 1. האם ניתן לקחת את האמביאן כל יום לטווח ארוך ( כמה חודשים)? או שעלולה להיות התמכרות/תלות - ואז מה שקורה זה שקשה להפסיק או שהכדור כבר מפסיק להשפיע? 2.במידה ועלולה להיווצר התמכרות/תלות, אם אעשה הפסקה מדי פעם של כמה ימים זה יכול למנוע את ההתמכרות/תלות? 3. האם במינון 12.5 מ"ג צפויות תופעות לוואי נוספות/קשות יותר ממינון 6.25 מ"ג? תודה רבה.

ככלל יש צורך לברר את מקור הפרעת השינה ולטפל במקור ולא רק בסמפטום. כל תרופות השינה עלולותץ להוביל לתלות בעיקר אם מדובר בשימוש ארוך טווח. איני צופה עליה משמעותית בתופעות הלוואי בהעלאת מינון ל12.5 באם לא היו כאלה במינון המופחת

מנהל פורום דיכאון וכאב