עיכוב דופמין והגברת חרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

23/08/2023 | 21:44 | מאת: איתמר

שלום,האם ריטלין גורם להגברת חרדה? כל תרופה שמגבירה את הדופמין (כמו ריטלין ואו וולבוטרין) היא בעלת תופעת לוואי של הגברת חרדה בסבירות גבוהה?

ריטלין וולבוטרין עובדים בצורה שונה ולכן לא ניתן להכלילם בקבוצה אחת. לעיתים תרופות ממשפחת המתיל פנידט (ריטלין ודומיו) ואמפטמינים (לדוגמא אדרל) יכולים להגביר דפקים ולתת תחושה של הגברת החרדה. יחד עם זאת דווחו מקרים שבהם חלה החמרה או הופעה של תסמיני חרדה בעיקבות שימוש בתכשירים אלה

מנהל פורום דיכאון וכאב