לחץ ודיכאון מעומס בעבודה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

10/08/2023 | 23:46 | מאת: עדי

שלום פרופסור. אני בן 40 טיפוס שחשוב לו להיות בשליטה וכאשר אני מאבד שליטה- נניח עקב לחץ בעבודה וריבוי משימות בו זמנית אני מרגיש במועקה, עצבנות, תיסכול, מירמור, מתח נפשי ובעקבות כך דיכאון קל. אני עובד מצוין ומוערך מאוד אבל קשה לי שיש עליי עומס של מטלות שכולן צריכות להעשות בדחיפות, זה גורם לי להילחץ מאוד. היקף העבודה בשנים האחרונות גדל פי 10 בערך עקב גידול במכירות ואני סובל מאוד הלחץ התמידי הזה. ניסיתי כדור ציפרלקס בהתחלה 10 מ"ג ואח"כ 20 מ"ג משך 5 חודשים ולא הרגשתי בשינוי לטובה. מדוע? מה ניתן לעשות כדי להירגע מהלחץ היום-יומי בעבודה שמוביל גם לדיכאון?

ראשית חשוב לבחון דרכים להפחתת הלחץ ולא בהכרח לטפל בתסמיני החרדה שנובעים ממנו. אני חושב שטיפול פסיכולוגי, ספציפי CBT, יכול לתת מענה גם בהיבט הקוגניטיבי של זיהוי חשיבה שיוצרת לחץ או התערבות התנהגותית שתתן מענה גם בויסות הלחצים באופן קונקרטי

מנהל פורום דיכאון וכאב