הפסקת תרופה................

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

08/08/2023 | 19:01 | מאת: davil

היי, מכיוון שיש מספר דעות בנושא הזה , אז אשמח לשמוע את דעתך. במקרים בהם אושר על ידי הרופא להפסיק לקחת את הציפרלקס, מה לדעתך הדרך הנכונה להפסיק? מדובר על 20 מ"ג ציפרלקס שנלקח במשך שנתיים, כאשר לפני זה היו מספר שנים של לקיחה של SSRI אחרים. אני מבין שכדאי באופן הדרגתי, השאלה היא מה ברמה הפרקטית - כדאי קודם לרדת ל15 או שאפשר ישר ל10 ואז ל5? ובמשך כמה זמן להיות על כל מינון עד שמפסיקים לגמרי? תודה רבה!

כעיקרון אני אוחז בעמדה של הפחתה איטית והדרגתית על מנת לוודא שאין חזקת תסמינים. אין מה לרוץ. הייתי מציע לרדת ב5 מ"ג לכל חודש ולהיות במעקב

מנהל פורום דיכאון וכאב