ציפרלקס ומיעוט שעות שינה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

22/07/2023 | 12:51 | מאת: עופר

שלום דר ערד, אני לוקח ציפרלקס חצי כדור כבר כמה חודשים, אני לוקח בערך בתשע בערב, מפאת עבודתי אני הולך לישון בשתיים וחצי בלילה בערך. מאידך שמתי לב שאני ישן מעט שעות, נניח 5 וחצי שעות וצריך להשלים שעות שינה מאוחר יותר במשך היום. האם זה יכול להיות קשור לציפרלקס? האם עדיף לקחת ציפרלקס עם ההתעוררות, בבוקר ואם כן, איך אני עובר מהערב לבוקר בחצי כדור? תודה. (האם בכלל ציפרלקס מרדים או מעיר?)

כעיקרון הפרעת שינה יכולה להיות סמפטום להפרעה הבסיסית שבגינה נרשמה התרופה (לא קמת מהי), כך שבהיבט זה צפוי שיפור. יחד עם זאת כתופעת לואי התרופה יכולה להוביל לתחושת עיפות או קושי בהרדמות. התגובה מאד אינדיוידואלית. באם אתה מרגיש שמאז התרופה אתה עיף יותר עדיף ליטול בערב

25/07/2023 | 08:17 | מאת: עופר

תודה על התשובה. אני לוקח את הציפרלקס בגלל תחושות שיוט, איזשהי בעיה במערכת העצבים האוטונומית. ssri, מסתבר, עוזרים לכך במידה מסוימת. אין לי קשיים בהירדמות אלא אני ישן פחות שעות- נניח 5 שעות ואז צריך השלים את זה בבוקר. האם ציפרלקס יכול להיות קשור לפחות שעות שינה בלילה? (סיכוי טוב גם שזה לא קשור לציפרלקס).

מנהל פורום דיכאון וכאב