חוסר נינוחות והנאה כללית

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/08/2023 | 22:59 | מאת: מני

אני סובל מהפרעת חרדה כללית וחברתית. התרופות עוזרות באופן חלקי ביותר. (מכהות את התסמינים של החרדה אבל לא נותנת הרגשה של שחרור/הנאה/ אושר או נינוחות). אני חי חיים של שגרה - עבודה 9 שעות, הגעה הביתה, צפייה ב-T.V, ארוחת ערב, קצת מחשב ושינה בסביבות 23.00. אשתי עוזבת את הסלון כבר בשעה21.00 היות והיא עייפה ומעדיפה לראות את הסדרות שלה בחדר. אני מרגיש חוסר הנאה ונזקק לאכילה ריגשית בלילה על מנת להרגיש שעשיתי "משהו" כדי לפנק את עצמי. ספורט - ניסיתי ואני לא טיפוס להתמיד בכך. במסגרת עבודתי אני פעיל והולך הרבה כך שאני של רובץ כל היום. יש לך עצות נוספות לתת כיון שהתרופות אצלי לא בגדר "משנות את החיים" כפי שמדווחים אנשים "שיש חיים לפני הכדור ויש חיים עם הכדור". אני ישן טוב, מקיים יחסי מין פעם בשבוע, יש לי עבודה קבועה, אין לי בעיות כלכליות, יש לי משפחה בריאה וטובה אבל משהו שם גורם לי להרגיש תמידית חוסר נינוחות תמידית שגם התרופות לא מצליחות לסייע לכך. מה עושים?

מני שלום. קשה לענותלאור היעדר פרטים. בכל מקרה היעדר הנאה יכול להיות קשור לתסמיני דיכאון. מצד שני נראה שיתכן ושינוי בשיגרת החיים יכולה להוביל לשינוי בחווה הזו ובעיקר הוספה של פעילות גופנית. איני יודע מה התרופוה שאתה נוטל ולכן מתקשה להתייחס באופן ספציפי לתרופה

מנהל פורום דיכאון וכאב