שיבוש/הפרעה לפעולת התרופות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/06/2023 | 18:55 | מאת: נבו

עקב הפרעת חרדה מטופל בכדורים המעכבים סרוטונין ודופמין (לוסטרל וולבוטרין XR). בבדיקות דם נמצא רמת חומצה פולית בחוסר יחסי (לא מחסור גדול-קצת מתחת לגבול התחתון).רופאת המשפחה רשמה לי כדורי חומצה פולית במינון 5 מ"ג למשך 3 חודשים. הצריכה היומית המומלצת של חומצה פולית היא 400 מק"ג כלומר החומצה הפולית שאני לוקח היא במינון פי עשר ויותר מהמינון המומלץ! אני לוקח כבר חודש מלא את החומצה לצד התרופות הקבועות וממש מרגיש החמרה חזקה בחרדה.קצת קראתי על חומצה פולית והבנתי שהיא משתתפת בתהליכי יצור של סינתזה של סרוטונין ודופמין אותם מתווכים עצביים עליהם עובדות התרופות נוגדות החרדה שאני מקבל. איני יכול שלא לקשר בין נטילת התוסף במינון גבוה מאוד לבין ההחמרה הפיזית והנפשית שאני מרגיש- רעד, קפיצות של שרירים, עצבנות וחרדה. לאחר קריאת דבריי, מהי דעתך המלומדת? אני מניח שכאן הצלחתי להסביר הרבה יותר טוב מאשר בהודעה שנכתבה אחורנית בפורום. ממש מחכה למענה. בכבוד רב ותודה רבה.

שלום נבו. לעיתים משתמשים בתוספת של חומצה פולית כחלק מהתוכנית הטיפולית. אישית אני נעדיף להשתמש בתכשיר זה כשיש רמות נמוכות של הויטמין בגוף ובהתאם לרמתו בדם. אם הרמה שלך תקינה ניתן לשקול הפחתת המינון

מנהל פורום דיכאון וכאב