וולבוטרין XR 150 MG ולחץ דם

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

30/06/2023 | 14:38 | מאת: עמית

אני בגיל 40, סובל מחרדות ודיכאון ויש לי שנים רבות גם כולסטרול גבוה שאינו מטופל תרופתית. (ערך LDL ממוצע 160 וערך כולסטרול כללי ממוצע 260 -היות ואין גורמי סיכון הרופא המליץ בשלב זה על שילוב של ספורט,ירידה קלה במשקל ללא טיפול תרופתי להורדת כולסטרול) החרדה והדיכאון מטופלת בכדור וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג. (SSRI ו-SNRI לא ממש עזרו) את התרופה אני לוקח בבוקר מוקדם כחצי שעה אחרי שאני קם - לוקח בשעה 7.30. משעה 10.45 בערך אני מתחיל להרגיש בחולשה, אי שקט גופני אשר מתגבר ומגיע לשיאו בשעה 12.30 - ואז אני מודד לחץ דם באמצעות מכשיר ביתי: 85/148 דופק 85 83/136 דופק 82 איך אפשר לדעת האם לחץ הדם הוא מהוולבוטרין XR,או דווקא מהכולסטרול הגבוה המתמשך? איך מבחינים וכיצד מבצעים ניטור שישקף את לחץ הדם באופן כללי? רוב תודות

שלום עמית. נראה שעצם המדידות התכופות מכניסות אותך ללחץ. הייתי מנסה להניח למדידות לתקופת מה. בכל אופן ניתן לשקול העלאת מינון התרופה ל300 מ"ג. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לצורך זה

מנהל פורום דיכאון וכאב