פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

הפורום מיועד לתת מענה לשאלות כלליות בתחום שבץ מוח, דמם תוך מוחי, אירוע מוחי חולף ומחלות כלי הדם של המוח.
5687 הודעות
5430 תשובות מומחה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

19/11/2020 | 15:22 | מאת: רובי

שלום אובחן אוטם לקונרי ישן בגובה של גרעיני בסיס משמאל. יכול לגרום לארוע מוחי ? משפיע בנהיגה ? בתודה מראש רובי

אם לא היה שבץ מוחי סימפטומטי לא משפיע על נהיגה. התיאור ההדמייתימתאר שבץ מוחי לקונרי ישן שככל הנראה אירע ללא סימפטומים - "אירוע מוחי שקט"

23/11/2020 | 21:12 | מאת: רובי

ראשית, תודה על המענה המהיר. לאור תשובתך, לא ברור מדוע הניורולוג לא כתב אבחנה חד ערכית ולמעשה השאיר אותי בסימן שאלה ואף רשם לי המשך כדורים נגד פרכוסים ( דפלפט ) ואספירין. במשך תקופה טרם הארוע הייתי נתון במתח רב בעבודה, עד כדי מיחושים ביד שמאל ובחזה. וכן, כשבוע-שבועים טרם ארוע הפרכוסים חוויתי ארוע לא פשוט בעבודה שיתכן והיה "הקש ששבר את גב הנמל" (רעייתי וכמה מעמיתי לעבודה סבורים כך ). האם לדעתך מתח רב ומתמשך אכן יכול לגרום ארוע כנ"ל ?

שלום ד"ר אני בת 15 ובחודש האחרון שמתי לב לשקע לאורך הראש בצד השמאלי בראש שלא היה קיים ליפניכן... אין לי מחלות רקע ולא קיבלתי מכה בראש מעולם באזור הזה ... אשמח לדעת מה אפשר לעשות תודה

באמת נשמע מוזר. לא בתחום שלי

16/11/2020 | 13:06 | מאת: ניר

שלום דר אני בן 35 אמור לעשות בדיקת ct אנגיו ראש ואני לוקח תרופה וזודיפ 10 מיליגרם לטיפול יתר לחץ דם,הבנתי שאנגיו עושים רק עם חומר ניגוד,האם מותר לעשות תבדיקה כעיקרון,תודה

אין קשר בין ואזודיפ לCT אנגיו. התוויות הנגד להזרקת חומר ניגוד הן תגובה אלרגית, אסטמה, בעיה בתפקוד הכלייתי או בעיה בבלוטת התריס

15/11/2020 | 21:01 | מאת: נטלי

אמא שלי סובלת מעל שבועיים מכאבים ראש עזים ולאחר בדיקת CT נמצא חשד לממצא אולי קברנומה ,הפננו לMRI אבל רוצה לדעת האם זה משהו מדאיג? כי כאבי הראש שיש לה זה בצד ימין למטה והממצא זה בצד שמאל למטה והרופא טוען שאין קשר לכאבי ראש ...אשמח לשמוע את דעתך

בלי לראות את ההדמיה קשה להעריך. לאחר ביצוע הMRI מומולץ להיגיע להערכת נוירולוג עם ממצאי ההדמיה

08/11/2020 | 19:41 | מאת: עדי באוור

שלום רב, אודה מאוד להתייחס על השאלה. אבי בן 82, סובל מהמחלות הבאות: הפרעה דיכואנית, תת פעילות של בלוטת התריס, מחלה איסכימית של הלב, פריצת דיסק. בעקבות מינון יתר של תרופת אוקסיקונטין (ICD F11.0), הוא אושפז בביה"ח ועבר CT שהראה לויקואנצפלופתיה, מיקרואנגיופתיה, וכן אתרוסקלרוזיס של עורקי בסיס המוח, ללא ממצא פתולוגי פרט לכך. האם ממצאים אלו מעידים על תחילתה של הידרדרות קוגניטיבית פתולוגית כגון דמנציה, אלצהיימר וכו'. אודה מאוד לתשובתך, עדי.

הממצאים מעידים על מחלת כלי דם מוחית שיכולה לגרום לדמנציה וסקולרית ויכולה להחמיר דמנציה מסוג אלצהיימר. בכי למנוע המשך הדרדרות יש לאזון באופן מיטבי את גורמי הסיכון הווסקולריים

07/11/2020 | 23:27 | מאת: אביטל

אני בן 76 ללא בעיות רפואיות מיוחדות. מזה תשעה חודשים אני סובל מזרמים בראש (הרגשת לחץ פתאומי) הזרמים באים והולכים, ומופיעים בעיקר בלילה בשכיבה. לעיתים אני מתעורר משנתי, ולעיתים אני לא הולך לישון מפחד ההתקפה. נערך צילום MRI ו- MRA עם גדולינים. לסיכום, הבדיקה נמצאה בגדר התקין אך צוין 1)מוקד מיקרו-דימומי זעיר בודד טמפורלי אחורי משמאל. 2)רטנציה ציסטית בסינוס מקסילרי מימין. אוסיף שבחודש ינואר השניה נפלתי וקבלתי מכה בראש. בבי"ח נערך צילום CT שהיה תקין. שאלתי. מה עלי לעשות

מוקד מיקרודימומי זעיר בודד בגילך אינו מטריד מאוד, כדאי לעקוב עם סריקת MRI חוזרת לאחר שנה בשאלת צבירת מיקרו-דימומים זעירים ולהיות במעקב נוירולוג וסקולרי. בבילינסון מרפאה למניעת שבץ דימומי של פרופ' אוריאל, אפשר לקבוע תור ועל פניו מבלי לראות את ההדמיה אין מקום להערכתי לדאגה

05/11/2020 | 09:54 | מאת: רבקה

שלום, אני בת 52 סובלת מכאבי ראש תקופה ארוכה. בצעתי mri-הממצאים כדלקמן:הודגם כלי דם מעט מורחב המתפצל למספר כלי דם קטנים יותר בגרעינים הבזליים מימין.היכול להתאים לDVA .מוקדים מרובים בחומר הלבן. תודה רבה!

לרוב מדובר בממצא שפיר אך יש להתייעץ עם נוירוכירורג / נוירולוג וסקולרי שיראה את ההדמיה בעצמו ויעריך

שלום ד"ר, בת 50 בצעתי ct מוח בעקבות כאבי ראש ובעיות זיכרון.ממצאים:עיבוי יחסי של עצם הגולגולת הפרונטלית מימין(עיקר כאב הראש שלי הוא בצד ימין) לאחר מכן בצעתי מיפוי עצמות כולל סקפט גולגולת.ממצאים: הדגשה קלה מוקדית בקליטת החומר בגולגולת באזור פרונטלי מימין.במיוחד בבדיקת הספקט.אודה לחוות דעתך

לא בתחום שלי

04/11/2020 | 13:16 | מאת: נעמי

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין נוגדי טסיות לנוגדי קרישה כמו אספירין ואליקוויס. האם בסוף הם מבצעים את אותה פעולה, לדלל את הדם (או שזה מונח לא נכון?). אם הבנתי נכון, רק הנוגדי קרישה מדללים אבל האספירין מונע היווצרות של קרישים על ידי עיכוב טסיות. בנוסף להסבר, אשמח לדעת, האם במקרים של שבץ אחריו נותנים נוגדי קרישה נותנים גם אספירין או שהטיפול ביחד הוא יותר מדי? מה יותר יעיל? תודה

שאלה מצוינת שהתשובה עליה מורכבת. באופן כללי כל התרופות שציינת נחשבות "מדללי דם" או טיפול "אנטי-תרומבוטי" קרי כזה המונע היווצרות קרישי דם. אספירין, פלביקס, ברילינטה, אפיינט ועוד תרופות פחות בשימוש הן תרופות העובדות במנגנון של עיכוב צימות טסיות הדם שהן חלק מקריש הדם ובכך מפחיתות את הסיכוי שיווצר קריש דם. קומאדין, קלקסאן, אליקוויס, פרדקסה, קסארלטו הם תכשירים המכבים פקטורי קרישה ובכך מעכבים יצירת קריש דם במנגנון שונה. באופן כללי נוגדי קרישה הם יותר פוטנטיים מנוגדי צימות טסיות ולכן גם מסכנים יותר בתופעת לוואי של דימומים. אחרי שבץ מוחי יש צורך להבין את המנגנון החולני בעטיו התרחש השבץ ולהתאים לו טיפול מונע במדללי דם לפי הסיבה הספציפית שבעטיה אירע השבץ (טרשת עורקים, מחלת כלי דם קטנים, פרפור עליות ועוד). לא נותנים את אותו הטיפול לכל סוג של שבץ מוחי. אם מדובר במקרה ספציפי הדורש החלטה מומלץ להתייעץ בנוירולוג מומחה לשבץ מוחי באחת ממרפאות שבץ המוח בבתי החולים. נשמח להמשיך ולדון בקבוצת הפייסבוק של החברה הישראלית לשבץ מוחי (חי"ש) או באופן פרטני אם יש צורך. בהצלחה

04/11/2020 | 15:01 | מאת: נעמי

תודה ד"ר. מדובר באוטם ישן בתלמוס שהתגלה בסיטי ראש באישה בת 70. מניח שזה שבץ חולף. יש טיפול שנוהגים לתת?

אוטם ישן בתלמוס שהתגלה בהדמיה אינו שבץ חולף כי אם "איסכמיה מוחית שקטה" בהנחה שלא ידוע מתי אירע. אוטם שכזה לרוב משני למחלת כלי דם קטנים של המוח והדרך הטובה ביותר למנוע אירועים עתידיים דומים היא איזון אגרסיבי של גורמי סיכון ווסקולריים ולאו דווקא תכשירים לדילול דם. בכל מקרה לגבי מקרה פרטני כדאי להיוועץ בנוירולוג שבץ במרפאה כדי להחליט על הצורך בהמשך בירור כמו דופלר קרוטידים, הולטר אקג, אקו לב וכו'. מבחינת טיפול מונע במדללי דם, במידה ולא היה אירוע קליני הרי שאפילו טיפול באספירין (דילול דם מינימלי) לא בטוח שננחוץ ויש להחליט על כך לאחר ריבוד סיכונים מסודר. נשמח להמשיך את הדיון בקבוצת הפייסבוק של החברה הישראלית לשבץ מוחי https://www.facebook.com/groups/strokesociety https://www.facebook.com/IsraelStroke/?view_public_for=100337121672708

02/11/2020 | 07:17 | מאת: דוד

לפני כמה שנים עברתי אירוע מוחי קל, ובבדיקת ה- סי.טי. התגלו פלאקים והסתיידויות, הרופא הנוירולוג שלי רשם לי פלביקס 75 מ"ג לפני כמה שנים, ואני מרגיש מצוין, ללא שום תופעות לוואי מהתרופה הזאת, ברצוני לציין שאני גם חולה בגסטריטיס שזה דרגה אחת לפני אולקוס, אבל הפלביקס במינון שאני לוקח לא גורמת לי לשום תופעות לוואי. עכשיו לשאלתי- הרוקח בסופרפארם אמר לי שאסור ליטול את התרופה פלביקס יותר משנה אחת ברציפות, אלא לאחר אישור של רופא קרדיולוג, או רופא המטולוג, או רופא נוירולוג. רציתי לקבל מכם חוות דעת רפואית, האם להמשיך עם התרופה הזאת למשך כל החיים שלי, או לגשת ולקבל ייעוץ רפואי אצל אחד מהרופאים שמניתי לעיל (בהמלצת הרוקח מהסופרפארם), תודה מראש (ולאיזה רופא לפנות?? באיזה תחום רפואי??)

השאלה בהחלט במקומה. על פניו לפי מה שאתה מתאר אתה אכן צריך ליטול תכשיר מדלל דם למניעה שניונית של שבץ מוחי (בהנחה שאכן היה בעבר שבץ מוחי ודאי ויש גורמי סיכון מתאימים).לא אוכל לתת המלצה פורמאלית לטיפול זה אלא במסגרת מרפאת שבץ, אתה מוזמן למרפאת השבץ שלנו בבילינסון או להערכה אצל כל נוירולוג ווסקולרי אחר לצורך ריבוד סיכונים, הערכת בדיקות הדמיה והחלטה על טיפול ומעקב ארוכי טווח

17/10/2020 | 21:17 | מאת: יעל

זעזוע מוח קל, בעקבות תאונת דרכים לפני חודש וחצי. סיטי מוח בוצע לאחר כחודש ויצא תקין. לפני כ 3 שבועות החל רעד בראש נוסף לתסמינים נוספים שהיו ככאב ראש וסחרחורת. ההרגשה היא שבשכיבה/השענת הראש יש הטבה משמעותית. בתופעות הנ"ל. לאחר הפסקת השכיבה/ השענת הראש יש הרעה הדרגתית כולל עלייה בדופק מ 100 ל 120. לעיתים עד כדי הרגשת עילפון. ההרגשה היא שהרעד (חלש) מתחיל בראש ואחר כך גם בשאר הגוף. לפעמים הרגשות מוזרות בראש כלחץ בראש ואחרות. ישנה ירידה קוגניטיבית בעיקר בזכרון לזמן קצר. (ברצוני לציין ,בחילות קיימות עוד מהתאונה. במיוחד כמו גרפסים בשינויים תנוחה.וכן רגישות לרעש אפילו קטן, ולאור הפלאפון האם יתכן שתופעות אלה עדיין קיימות??) מה ניתן לעשות? האם יש סיכוי לחזור לעצמי? תוך כמה זמן? תודה

ריבוי תלונות - יש לגשת לרופא המשפחה / נוירולוג ולהיבדק

16/10/2020 | 16:06 | מאת: שני

שלום דר שאלתי מתחת על קפיצות בשפתיים הייתי אצל נירולוגית והתרשמה כי מדובר במתח אך אתמול בלילה התעוררתי מתוך שינה בפתאומיות ובעין ימין פתאום ראיתי מטושטש נורא כמעט ולא ראיתי בעין ימין כלום הלכתי לרופא עיניים שלא התרשם מבעיה הפנה למיון היום הייתי במיון ועשו שוב בדיקת עיניים שהייתה תקינה לא נבדקתי עי נירולוג משום שכבר זה נעשה לפני שלושה ימים בקהילה אני ממש מפחדת שאולי מדובר במשהו חמור יותר אולי אבקש סיטי אבל האם סיטי שולל בעיה קשה או רק Mri אני מאוד מודאגת ממה יכול להיות איבוד ראיה פתאומי ככה תודה על המענה

אובדן ראיה חד עיני חולף הוא שווה ערך לשבץ מוחי חולף ויש לבצע בירור מלא לשבץ מוחי לרבות הדמיית כלי דם צוואירים ומוחיים

15/10/2020 | 13:36 | מאת: שני

שלום אני הת שלושים אסמתית כמה ימים יש קפיצות בשפתיים וקצת בפנים אני לחוצה מאוד מהתקופה האחרונה ממה יכול להיות ממש מודאגת ומפחדת תודה על המענה

קפיצות יכולות להיות באמת מלחץ נפשי אבל יכולות גםן להיות ביטוי של פעילות חשמלית לא תקינה במוח (פרכוס) תלוי מאוד באופי הקפיצות, צריך לראות את זה ולבדוק בשביל להתרשם

13/10/2020 | 12:30 | מאת: דני

עם באמצע נסיעה של 60 קמ"ש בערך נסעתי בכביש ופתאום ניכנסתי בטעות בשפת המדרכה ועליתי קצת על המדרכה ואז הרגשתי כתוצאה מזה את המכה והיה לי קצת כאב ראש למשך 10 דקות , זה מכה מספיק חזקה בשביל שאני יהיה צריך ללכת לבדיקת mri בבית חולים לראות שאין חס וחלילה דימום פנימי? (הזכוכיות של האוטו לא נשברו בכלל) תודה מראש.

הדמיה מוחית לאחר חבלת ראש היא בעיקר לפי סימפטומים. אם אין סימפטומים והחבלה היתה מינימלית כנראה שלא צריך, כל מקרה לגופו לפי הסיפור

12/10/2020 | 08:59 | מאת: מרקו

מזה מספר ימים אשתי סובלת מתחושה של התקבצות בראש מצד ימין -תחושה של נימול ליפני מספר שנים עברה התקף CVA האם יש לפנות לבית חולים או פתרון אחר

אירוע של שבץ מוחי בעבר מגדיל מאוד את הסיכון לשבץ נ וסף. אם מדובר בסימפטומים חריגים בצד אחדג של הגוף יש לגתש להיבדק במהירות ולבצע הדמיה מוחית

08/10/2020 | 08:29 | מאת: גלי

שלום רב, בת 49, בריאה בד"כ, משקל תקין, עושה ספורט, תזונה מאוזנת. בשל היסטוריה משפחתית של טרשת ולאחר בדיקת ארגומטריה תקינה הופניתי לבדיקת US של עורקי התרדמה. להלן הממצאים: בעורק התרדמה הפנימי משמאל רבדים טרשתיים, ללא הפרעה המודינאמית. עובי הדופן הפנימי (intima media thickness) של עורק התרדמה המשותף בבדיקה ממוחשבת סמי - אוטומאטית משמאל, גבולי. מימין תקין. אשמח לדעת עד כמה מדאיג עניין הדופן הפנימי הגבולי וכן מה ניתן לעשות למניעת התפתחות והתקדמות הטרשת. בברכה, גלי

ערך הIMT הינו סמן הדמייתי להתפתחות טרשת עורקים המשמש בעיקר במחקרים כמדד מנבא וכמדד עליו ניתן להשפיע בהתערבויות שונות (תרופות או שינוי אורחות חיים). אנליזות של מחקרים גדולים שניסו להראות שהIMT הוא גורם מנבא בלתי תלוי להתפתחות טרשת עורקים, הגיעו לתוצאות סותרות. בכל מקרה המקרה המתואר הערך הינו גבולי ולכן חסר משמעות קלינית. היסטוריה משפחתית של טרשת עורקים בגיל צעיר היא גורם סיכון משמעותי בהרבה מערך הIMT. מומלץ לשמור על אורח חיים בריא ככל הניתן (תזונה ופעילות גופנית והימנעות מעישון כמובן) ולעקוב אחר ערכי שומני הדם, לחץ הדם ומדדי סוכרת. כל זאת במסגרת רפואה פנימית / רופאת משפחה / מרפאה מטבולית במרכזים הרפואיים השונים

03/10/2020 | 09:27 | מאת: מאיה

בת37 במהלך כ 20 שנה עברתי כ 6 סיטי ראש.האחרון היה סיטי אנגיו לפני כ 10 חודשים לערך. כיום עם כאב ראש ודיזינס,ועם זרמים בשכיבה על איזור מסויים בראש שמקרין לצוואר וגב עליון צד ימין. יתכן שגדל משהו בגלל כל הסיטי? ביצעתי קרקעית עין לפני כשבוע. לחוצה מכמות הקרינה😑

לא סביר שגדל משהו בגלל הCT . במידה ומופיעים כאבי ראש חדשים שאינם מוכרים או סיפטומים נוירולוגים אחרים שאינם מוכרים מומלץ לגשת להערכה רפואית. לא הייתי דואג מהקרינה בהקשר שציינת

בת 70. לפני חודש חוויתי רעש פתאומי באוזן שמאל וירידה דרסטית בשמיעה. גם במכון שינה. בבדיקת MRIמוח ,הערה שהרופאה לא מבינה כדלהלן: "יש לציין שה sta בצד השמאלי גדול במיוחד אם כי ללא הדגמה של שינויים דלקתיים ברקמות הסמוכות ." בבקשה התייחסות לפשר ההבחנה הזו. תודה

לצערי לא ניתן להתייחס מבלי לראות את ההדמיה. מומלץ להגיע להערכה רפואית מסודרת

בהמשך לשאלתי, אשמח לפענוח דיסק MRI שברשותי . איך ניתן לקבוע תור אצלך? תודנ

אתר בילינסון המרכז למניעת שבץ

לידיעה חקרתי וגיליתי ש STA זה The Superficial Temporal Artery is a terminal branch of the external carotid artery. מוכר לך סיפור של טמפורל ארטריטיס?

12/09/2020 | 06:33 | מאת: נאווש

האם אפשר להירפא מאטקציה? מהו הטיפול?

זה תלוי מה הגורם לאטאקסיה. אטאקסיה הנגרמת כתוצאה מפגיעה במוחון יכולה להשתקם אם מדובר באירוע שבץ או אירוע דלקתי חד פעמי. אם מדובר במדלקת מוחון כרונית המצב מורכב יותר. המעקב הקליני צריך להיות במסגרתץ מרפאה נוירולוגית לפי הסיבה לבעיה (שבץ, דלקת, מחלה ניוונית וכו)

12/09/2020 | 00:03 | מאת: טלי

היי , לפני שבוע גילו אצלי pfo , חייה עם זה כבר 20 שנה ללא ידיעה, כעת לאחר האבחון לא הפסקתי לחקור ולהבין מה הסיכונים ומה זה אומר בכלל , מאז אני בחרדות בלתי פוסקות שכל רגע שעובר משהו יכול לקרות לי , ואולי דווקא עכשיו יווצר קריש דם. חיה בחרדות בכל רגע שעובר. בנוסף אני גם נוטלת גלולות סרזט , האם יש סיכון גדול יותר להיווצרות קריש? איך אני יכולה להפסיק לדאוג כל כך?

באיזה הקשר התגלה הPFO? האם בהקשר של שבץ מוחי? חסרים פרטים. כעיקרון אין מה לדאוג שכן להרבה אנשים (כ20-25% מהאוכולוסיה יש PFO) ורובם המכריע לא מודע לכך כמו שציינת. הסכנה העיקרית הפוטנציאלית הינה תסחיף פרדוקסלי קרי קריש דם הנוצר המערכת הורידית ועובד דרך הPFO למערכת העורקית ומשם למוח או למקום אחר בגוף אך לא מדובר בתופעה שכיחה. את מוזמנת להערכה במסגרת מרפאת לב- מוח בבילינסון או הערכה של נוירולוג המומחה בשבץ מוחי. במידה ולא היו אירועים נוירולוגיים כלל את יכולה להגיע למרפאת מומי לב מולדים בבילינסון וכאמור לא צריך להיכנס לחרדה כעת.

יכולה ליצור קשר במייל של בילינסון

13/09/2020 | 12:39 | מאת: טלי

נשלחתי לבדיקה bubble test בעקבות מגרנות. שם התגלה דלף. הופנתי גם להולטר לב ואקו לב דרך הוושט. האם יש קשר ישיר למגרנות? בדיוק ביומיים האחרונות חווה התקף מיגרנה משמאל והיום מימין , שנהיים חזקים וחדים יותר כשאני קמה מהמיטה. שואלת שוב בנוגע לגלולות סרזט, האם אין בעיה בהקשר לגילוי של הpfo?

09/09/2020 | 14:06 | מאת: דנה

האם יש טיפול לשיתוק העצב השלישי? מדובר באמי, בת 73, עברה לפני שנה ארוע מוחי אכסמי קשה. היא בהכרה אך מאז הארוע לא מצליחה להרים עפעפיים ועם אישונים מורחבים. כדי לראות מרימה עפעף עם היד עד שמתעייפת או שפיזיוטרפיסט מדביק לה אותו למעלה בזמן פיזיוטרפיה שעושה. כל פעם עין אחרת, כי אם פותחים את שתי העיניים יש לה ראייה כפולה. המצב מאוד מתסכל אותה כי לא יכולה לראות ככה טלוויזיה והעין מתייבשת אם היא פתוחה הרבה זמן. האם יש פתרון כלשהו לעניין? נודה לכל עצה.

מדובר בתופעה שאינה שכיחה לאחר שבץ בגזע המוח אך מתוארת. באופןם עקרוני הפרעות כפל ראיה לאחר שבץ מוחי הן ברות שיפור באמצעות שיקום, לגבי עפעפיים זה יותר מורכב. איני מכיר דרכי טיפול בבעיה מלבד שיקום בתוספת ניתוח עיניים להרמת עפעפיים. בשיבא ובית לוינשטיין יש יחידות לשיקום ראיה כדאי להיוועץ בהן

שלום דר' אימי בת 52 עברה אירוע מוחי איסכמי פגיעה בצד שמאל של המוח לפני שנה . היום הובלה לבית החולים מאושפזת במחלקה נוירולוגיה היה בהכרה אבל התחיל אצלה גמגום זה זמני או פגיעה נוספת יש דרכי טיפול? אמרו שאין שינוי בסיטי של שנה שעברה מהיום מה אני צריכה לשאול את הרופאים ....

זה דורש הערכה נוירולוגית. כעיקרון גמגום אינו סימפטום של שבץ מוחי ויכול להיות שמדובר בהפרעה אחרת בדיבור שרק מתפרשת כגמגום. אם מאושפזת במחלקה נוירולוגית סביר שהצוות הרפואי יידע לקבוע האם עברה אירוע שבץ מוחי נוסף או לא

שלום גבר גיל 58 שמתי לב שאני לא מצליח לעמוד על רגל אחת יותר בכמה שניות. דבר שבעבר עשיתי בקלות מה זה אומר.

מדובר בתלונה כללית מדי, אם יש חסר תפקודי חדש צריך להיבדק על ידי נוירולוג מומחה

01/09/2020 | 09:40 | מאת: א

דר עשיתי את הסיטי במיון בשישי שום נורולוג לא ראה לא שם ולא בקהילה,בקהילה לא רואים דיסקים בכלל.לא הבנתי את תשובתך האם אפשר להגיע אליך פרטי בבקשה לא קיבלתי שום הסבר למצבי לא במיון ונורו בקהילה לא קורא דיסקים ככה שאין לי למה להגיע צריכה לומר לך רקע שלי אבל בשיחה יש תופעות ועד שאקבל אמאראי זה זמן מבקשת ייעוץ דחוף בתשלום מה דצריך אשלם לא הבנתי את תשובתך מה הממצא אומר.יש לי סחרחורת תקופה הגעתי בגלל נפיחות קטנה בפנין וכמו קצת רדום.מבקשת ייעוץ איתך במתח רב ללא כתובת

31/08/2020 | 04:36 | מאת: א

שלום דר ברנע אני בת 49 לפני יומיים הייתי במיון בגלל תחושת נפיחות קטנה בפנים ליד הפה ,והרגיש קצת רדום,לא כ"כ ברורה ההרגשה.ברקע שנתיים החמרת כאב גב שתמיד היה קל במאמץ ונמל מועט עם דקירות במאמץ ברגל ימין ובכפות רגליים כמו חום קור מלא הדמיות שלא הסבירו ממש אבל יש בלטי דיסקים מותני צווארי לוחצים קצת על השק.רדיקלופטיה קלה מותני צווארי.אמאראי מח הראה חשד לכיארי אבל כמעט נשלל נשאר במעקב.עשו לי במיון סיטי מח ויצא מחיקה יחסית של הסולצי והגירי שאולי מהווים סימן לבצקת.עשו לי ב.פונדוס תקינה.עם נתונים אלו שמדאיגים מאד שוחררתי,מבקשת לדעת מה אומרים נתוניםאלו בבקשה יש לי לעשות אמראי מח שניתן לי קודם עי נורולוגית שלי בקהילה מעקב כיארי בעקבות הראשון שיצא חשד לפני שנתיים ובגלל שיש לי סחרחורת מסוג כמו נופלת.הבעיה שהיא לא קוראת דיסקים רק פענוחים בקהילה וזה ממש לא מספיק.נלחמתי לקבל תור לנורולוג כבר לפני דנה בביח ולא קיבלתי אלא להמשיך אצלה וזה היה מאד מוזר.מבקשת לדעת ממך מאד מודאגת מה אומרים נתונים אלה תורים לכל דבר רחוקים,ההתנהלות במיון היתה מזעזעת לא קיבלתי הסבר לכלום.בחזרתי לשם עם שיחה עם המנהל בדק עם רדיולוגית אחרת וזו טענה כי אינה רואה כל ממצא כזה.מאד דואגת ולא רגועה ממש בלי שינה יומיים מכל המצב.ברקע יש דום נשימה קל בנוסף.רוצה לדעת מה זה אומר כי בצקת נשמע מאד רע ואולי הסחרחורת שנצשכת תקופה זה מזה כלום לא ברור לי.ב.אאג על הסחרחורת היתה לעדות ב.קלורית,בגלל אופייה חוששת טרם עשיתי.מה לדעתך צריך לעשות חוץ מאמאראי בנוגע לממצא סיטי מח.תודה

31/08/2020 | 04:43 | מאת: א

שוב מבהירה מה אומר הממצא מחיקה יחסית של הסולצי והגירי שיכולים להעיד על בצקת.תודה

CT היא בדיקה לא רגישה מספיק והיא גם לא ספציפית מספיק, פעמים רבות היא מראה ממצאים שטיבן אינו ברור. אם הממצא לא באיזור שמסביר את התלונות אז בהחלט הגיוני להתקדם לMRI מוח בהקדם בכדי לשלול שמדובר בתהליך מוחי כלשהו. כרנאה שמדובר באריטפקט אם נוירולוג בקהילה לא ראה את הממצא אך אין וודאות בכך ויש להתקדם לMRI

ראה תגוטבה

01/09/2020 | 09:42 | מאת: א

מבקשת ממך תור לייעוץ פרטי בתשלום דחוף לא הבנתי את תדובתך נואולוג בקהילה לא קורא דיסקים אני במעקב שנתיים בכלל דקירות ונמל קל ברגל עם בעיות בגב של דיסקים ועוד.לא קוראים דיסקים בכלל.

02/09/2020 | 17:26 | מאת: א

דר בבקשה רק להבין לא ממש הבנתי את תשובתך,יש לי סחרחורת כמו חוסר יציבות כאילו נופלת לא נופלת אבל,כמעט שנה,נורולו בקהילה אמרה זה לא מנורולוגי בלי לעשות שום הדמייה,אאג אמר ב.קלורית שלא עשיתי,יש לי מגרנות שנים נוטלת רילרט,הסחרחורת בעיקר בלילה שקמה והולכת גם ביום מעט .שנה וחצי אחרנות לפעמים נופל לי מהידיים דברים לא המון,והרגשתי נפיחות קטנה וכמו רדום בפנים ליד הפה והגעתי עכשיו למיון בשישי נורולג במיון מתמחה אמר לא רואה נפיחות ולאחוסר תחושה.זה התלונות.הממצא מה אומר על התלונות ובכלל?האםאני בסכנה שוחררתי בלי כלום מחכה לתור אמאאטי מח שהייתי ממילא צריכה לעשות בגלל הסחרחורת וזה התווסף הממצא עכשיו.הממצא מסכן חיים מה השלכותיו אין לי מידע בכלל ולא כתובת לשאול עד האמארטי.האם צריך בשל הממצא לעשות בדיקה דחופה אחרת לפני האמאראי??עזרתך בבקשה להנחות אותי

28/08/2020 | 09:46 | מאת: ג

שלום בת 45, בריאה רזה ולא מעשנת. באיזה מקרים מחליטים על סיטי מוח ובאיזה על MRI? סיטי מוח תקין אצלי, אבל הבעיה נמשכת כבר 5 חודשים והיא לא נפתרת. לחצים בצד הימני של הראש. באוזן - תחושה של לחץ ותחושה כאילו יש שם משהו, היא לפעמים מתחממת ולפעמים רדומה, אני שומעת בה טוב, רופא אא"ג אומר שהיא תקינה ואולי זה TMJ אך רופא פה ולסת שלל TMJ. הלחצים גם קרובים לרקה הימנית וגם בעורף בצד ימין ובכלל יש רגישות בראש בצידו הימני , ובצד שמאל אין לחצים ורגישות. בחודשיים האחרונים נוספו לחצים שקרובים לעין הימנית וגם לעצם הלחיים הימנית והמצח בצידו הימני. וגם בעיות שינה בחודשיים האחרונים, מתעוררת קבוע בשתיים בבוקר ומתקשה להרדם. רופא אף אוזן גרון חושב שצריך MRI אבל נוירולוג לא שולח ונתן כדור אלטרולט שעדיין לא לקחתי כי אני רוצה לעשות צילום פנורמי לבדוק אם באמת יש בעיה במפרק. מה עוד ניתן לעשות? הלחצים מטרידים אותי ומציקים בלילה, הם לא חזקים מאד אבל מכניסים אותי לחרדות ופחדים משום שזה לחצים בראש ולא מצליחים לפתור את זה כבר כמעט חצי שנה. הלחצים האלה באים והולכים במשך היום והם יכולים להעלם ליום - יומיים ואז שוב לחזור וגם העוצמות משתנות. מדוע לא מאפשרים לי לעשות MRI? אני כבר לא יודעת מה מקרין על מה, האוזן על הראש, או הצוואר על האוזן ושאר חצי הראש, המפרק על חצי הראש. והעיניין הוא שכל דבר זה תורים ואני עם הבעיה הזו כבר המון זמן ואני מתחילה לאבד את סבלנותי. מה עוד ניתן לעשות?

בהופעת כאבי ראש חדשים מומלץ לבצע MRI לשלילת ממצא מבני המסביר את התלונות

הייתי אצל שני ניורולוגים של הקופה שלא מוכנים לשלוח לMRI. רק לסיטי מוח עם הזרקת יוד לווריד שהוא יצא תקין. האם זה לא מספיק? מה עליי לעשות כדי שיתנו לי הפניה לMRI? ומה זה ממצא מבני?

אבא שלי מתעקש לחזור ללכת אחרי שבץ מוחי. איך אני יודע אם יש סיכוי שזה יקרה ואם כן, מה עליי לעשות?

יש להתייעץ עם רופא שיקומי ופיזיותרפיסט

23/08/2020 | 13:41 | מאת: karen

שלום רב, קיבלתי תוצאות בדיקת eeg שעשיתי עקב אישפוז לאחר איבוד זיכרון גלובלי חולף ומכוון שרק בעוד שבועיים אראה נוירולוג, אשמח לדעת האם התוצאות הן מדאיגות ומצריכות יעוץ וטיפול מיידי או שניתן להמתין... תוצאות הבדיקה הן: נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 7-6 לשניה. אותו פעילות קדמית. אוורור יתר: נרשמו גלי טטא אינטרמיטנטי. ללא שינויים לגירוי אור. לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית. לסיכום: האטה כללית בלתי ספציפית. תודה, קרן

התוצאות אינן מטרידות

שאני סןבל מהיצרות של 20% בעורק הפנימי בצאוור

היצרות של כ20% בקרוטיס אינה נחשבת מסוכנת, יש לעקוב אחרי בעיה זו באמצעות דופלר ולגשת להערכה רפואית בכל חסר הופעת נוירולוגי

14/08/2020 | 22:24 | מאת: איציק

שלום לפני חודשיים עברתי קולונוסקופיה,וגסטרוסופיה ביקשו ממני להזיז את המסכה אל מתחת לסנטר, לגרון העליון, הרגשתי שהשרוכים לוחצים שם, שתי הבדיקות ארכו אולי שעה וחצי, אני מניח שזה מפעיל לחת מסוים על הצוואר, האם המסכה בצורה כזו,מסוגלת להאט את זרימת הדם למוח,וגם לתת אחר כך תחושת חנק, ולחץ על הגרון? יש השפעה מסוימת על זרימת דם למוח כשהשרוכים של המסכה מורדים לאיזור הגרון?[כי אני מניח שהם מפעילים איזה שהוא לחץ ממתיחה.

אינני מכיר לחץ שכזה מחוטי המסיכה

11/08/2020 | 10:48 | מאת: אבי

שלום רב לפני 6 חודשים עברתי ארוע מוחי, עד היום אני מרותק לכסא גלגלים והליכון. אני סובל מאזור רדום בצד שמאל של הפנים, כאב בעין, הרגשה של אוזן סתומה. יש מרפא לבעיה של או שהיא תוצר לוואי לאירוע המוחי שעברתי תודה

נשמע שזה תוצר לוואי של האירוע שעברת, זה יכול להשתפר במוחדשים הקרובים אך אם לא מדובר בכאב שאפשר להשתלט עליו עם תרופות לכאב נוירופתי, אין כל כך טיפול למצב המתואר. בכל מקרה שווה להיוועץ בנוירולוג מומחה לכאב ראש המצוי היטב בשינויים הנירולוגים לאחר שבץ ואולי יוכל לתת פ יתרון

06/08/2020 | 21:42 | מאת: שרי

הגעתי לבי"ח עם אבחנה של תסמונת הורנר. מצאו דיסקציה של עורק קרוטיד פנימי. האם תסמונת הורנר זה שבץ מוחי? תודה.

תסמונת הורנר אינה שבץ אלא נזק עצבי משני לדיסקציה של הקרוטיד כמתואר. דיסקציה יכולה גם לגרום לשבץ מוחי בצורה של תסחיף מוחי או הפרעה בזרימת הדם לצד אחד של המוח אך אין קשר ישיר לתסמונת הורנר

אשמח לפענוח ממצאים בMRI , מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה,מודגם אוטם לקונרי בתלמוס מימין, בחומר לבן מודגמים שינויים נרחבים באות גם בחומר הלב הפריונטריקולרי וגם התת קורטיקלי פרונטלי משמאל, מה זה אומר? תודה

זה אומר שהMRI מדגים מחלת כלי דם קטנים של המוח שהיא בדרך כלל תוצאה של יתר לחץ דם וגורמי סיכון קלאסיים אחרים. בכדי למנוע שבץ במצבים אלו יש לאזן באופן אגרסיבי גורמי סיכון ווסקולריים. בכל מקרה בכדי לודא שנעשות כל הפעולות הדרושות יש לסור לבדיקה אצל נוירולוג שבץ עם דיסק הMRI והחליט האם יש צורך בהמשך בירור. אין פרטים כאן על המטופל וגורמי הסיכון ולכן לא ניתן לדעת כיצד להמשיך

03/08/2020 | 05:04 | מאת: אורח

שלום, אני בן 30 וסובל ממיגרנה מגיל 18. לא מעשן. לחץ דם תקין. יש לי 2-3 התקפים בחודש, נדיר מאוד שיש לי אאורה במהלך ההתקפים (ממה שאני זוכר זה קרה 3 פעמים במהלך 12 שנה). לאחרונה נחשפתי לכך שיש קשר בין מיגרנה (בעיקר עם אאורה) לאירוע מוחי והתקפי לב וזה קצת הכניס אותי ללחץ. האם מדובר בסיכון גבוה או מתון, האם אני צריך להיות במעקב אצל נוירולוג והאם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לצמצם את הסיכון הזה? תודה

במטופלים עם מיגרנה עם אאורה קיים סיון מעט מוגבר יותר לשבץ מוחי. כדאי להיות במעקב נוירולוגי לפחות לצורך INTAKE ראשוני ולאחר מכן להימנע מגורמי הסיכון הקלאסיים לשבץ מוחי - עישון, השמנת יתר, טיפולים הורמונליים, סוכרת, יל"ד, כולסטרול. מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה

30/07/2020 | 06:39 | מאת: שי

ב4 שנים האחרונות סובלת מאיבוד ראיה בעין שמאל לכמה דקות קרה אולי פעם בשנה.בשנה האחרונה לפני כ3 חודש וחצי כשזה קרה נשאר לי כתם בשדה ראיה לאחר בירור ברופאת עיניים נאמר לי שייש לי דימום בעין..כרגע הדימום עבר והכתם גם נעלם.לאחר המקרה הזה קרה לי שוב פעמיים איבוד ראיה אך ללא כל נזק. ופער הזמנים השתנה מפעם בשנה ל3 פעמים בכמעט 4 חודש.נעשו בדיקת שדה ראיה oct דופלר קרוטיד וct ראש בתוצאות הכל תקין.מבחינת העיניים-הכל תקין.האם לפי תוצאת הmri יש ממצא שיכול להסביר ממה נגרם איבוד הראיה כל פעם מחדש? כמו כן האם ישנה אפשרות שעברתי אירוע/שבץ מוחי שפוספס? מה יכול להסביר את הדימום שקרה בעין כי לפי הרופאת עיניים-זהו אירוע חד פעמי ולא נתנה הסבר נוסף..מצורף קובץ של תוצאות mri.

במידה והקובץ לא יאושר אכתוב ידנית את התוצאות .תודה .

אובדם ראיה זמני בעין יכול בהחלט להיות קשור לשבץ מוחי ויש לבצע הערכה דחופה לאיתור מקור השבץ. דימום בעין הנלווה לכך פותח אבחנה מבדלת שונה שהיא עינית בעיקרה ויש לסור בדחיפות לרופא עיניים / נוירואופתלמולוג. בדיקת MRI יכולה לתת תמונה על נזקים מוחיים אחרים שלא היוסיטמפטומטיים ויחזקו את האבחנה של שבץ מוחי. דופלר קרוטידים תקין הוא מידענחשוב מאוד אך יש לעבור הערכה מעמיקה על ידי רופא עיניים

ראה תגובה

האם הצלחת לצפות בקובץ של התוצאות mri או שאכתוב ידנית?תודה על המענה המהיר

סליחה נעשתה הערכה מעמיקה כמה וכמה פעמים בתחום העיניים על ידי הרופאה בדיקת קרקעית העין תקין שדה ראיה תקין oct עיניים תקין נראה רק בתוצאות שאריות של הדימום ככה נאמר על ידי הרופאת עיניים.

אלו התוצאות של mri להלן ממצאי בדיקת MRI של המוח כולל ארובות העיניים כולל הזרקת גדולניום הבדיקה בוצעה בשקלול 1T , 2T ,FLAIR ,DWI כולל חתכים עם דיכוי שומן לארובות. התוויה קלינית: בירור אופטמלוגי. ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים. מוקדי אות גבוה חריג זעירים ספורים בחומר הלבן העמוק והתת-קורטקלי הפרא-ונטריקולרי דו"צ, לא סימני רסטריקציה בסריקת ה-DWI. קורפוס קלוזום תקין. לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתלוגית או לממצא פוקלי. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים. ללא עדות להגבלה ב DWI –. גלגלי העיניים סימטרים ותקינים. עצבי הראיה סימטרים ותקינים. סינוסים קברנוזים תקינים. כיאזמה אופטית תקינה. ללא מסות או גושים ארובתיים. רירית בצקתית בסינוסים הספנואידליים. התרשמות: מוקדים בלתי ספציפיים בחומר הלבן הפרא-ונטריקולרי דו"צ - בד"כ משניים למיקרו-אנגיופתיה.

אשמח לתגובה לפי התוצאות של הmri שכתבתי.(סליחה על ריבוי התגובות שלי אני די חוששת לאחר תגובתך.) אמקד את השאלות שלי: האם יש חשד לאירוע/שבץ מוחי? האם יש מחלה/בעיה בכלי הדם במוח? מה אומר הרירית בצקתית בסינוסים? האם אתה רואה בעיה שהינה דחופה ? או שהכל תקין ? תודה .

סריקת MRI יכולה להראות האם יש נזקים "שקטים" שיהוו עדות עקיפה לכך שהאירועים העיניים הם דמויי שבץ מוחי. אם מדובר באירועים חוזרים ועורקי הצוואר תקינים קרוב לוודאי שמדובר במיגרנה אוקולרית. בכל מקרה יש למצות את הבירור עם נוירולוג שבץ בהקדם לאחר הדמיה טובה יותר של עורקי הצוואר - CTA צוואר ומוח בהקדם

27/07/2020 | 22:30 | מאת: רעות

שלום פרופ לפני חצי שנה היתה לי תאונת דרכי עם ציליפת שוט ןכרית אוויר שנפתחה על פני מאז יש לי כאבי צוואר לאחרונה התחלתי פיזוטרפיה תופעה שקוראת לי בתקופה האחרונה זרמים! עקצוצים בראש כמעט בכל שעות היןם נחלש קצת בתזוזה. האם זה קשור לצוואר? לתאונה?

זרמים יכולים להיות קשורים בבעיה צוורית, מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג לצורך החלטה על הדמיה מתאימה או טיפול סימפטומטי במידת הצורך

12/09/2020 | 19:28 | מאת: עיקצוצים בראש

הי אני גם סובלת מאותה תופעה עקב בלטי דיסק החוליות הצוואר c5-c6 עם לחץ על השק ... האם יש קשר ?

24/07/2020 | 15:38 | מאת: אביטל

בת 37. מזה מס'שנים נמצאת במעקב נוירולוגי בשל מיגרנות קשות ובדיקות eeg פתולוגיות. בעבר נכתב לי שנצפו התפרצויות כלליות של זיז גל עם אמפלטודה מקסימלית, נצפתה פעילות אפילפטיפורמית, והפעם נכתב לי שישנה פעילות אריטטיבית/גלים אריטטיביים. הוצעו לי מס' טיפולים כגון: טופמקס, דפלפט כרונו וכו'. עד עכשיו העדפתי לא לקחת טיפול ורק נשארתי במעקב צמוד. אשמח לדעת מה המשמעות של פעילות אריטטיבית? על מה מעידה?

זו פעילותצ הדומה לפעילות אפילפטירפומית ונשמע שמדובר בביטוי קרוב לביטי החשמלי שהיה עד כה. יש לגשת לבירור נוירולוגי ולנסות להתאים טיפול נוגד כיפיון ונוגד כאבים

שלום יש לי ב4 חודשים האחרונים לחצים/כאבים בצידו הימני של הראש, ברקה ובנוסף ימינה יותר, גם בעצם האוזן הימנית, בגולגולת בצד ימין, לאחרונה הצטרפו לחצים/כאבים באיזור העין הימנית, מצח בצידו הימני, האף בצידו הימני והלחיים הימניות. ב4 החודשים זה היה בא והולך ומגיע אחת לשבוע בערך, לפעמים בבוקר ולפעמים בערב. בשבוע האחרון זה 4 ימים ברצף מהבוקר עד הערב ואופטלגין לא ממש עוזר, סיטי מוח תקין. מה עוד ניתן לעשות ומה זה יכול להיות?

כאבי ראש חדשים דורשים בירור נוירולוגיה והדמיה מוחית, אנא פני לרופא המשפחה והתחילי בירור

נורולגית שלחה לסיטי מוח והוא תקין

כאבי ראש חדשים דורשים בירור נוירולוגי והדמיה. עליך לגשת לרופא המשפחה ולקבל הפניות מתאימות

20/07/2020 | 15:33 | מאת: שרון

בת45.5, בריאה. לפני 4 ימים החלו בפתאומיות עקצוצים בכל הגוף. התחיל בצוואר והתפשט לידיים, רגליים, פנים, לשון (באצבעות למשל אין)... העקצוצים באים והולכים (כמו נימול או דקירות) כל פעם במקום אחר (לא תחושה של הרדמות אלא יותר כמו דקירות). לאחר חשש לאירוע מוחי שנשלל אושפזתי במחלקה נוירולוגית בשיבא. MRI מח תקין. TCD תקין. בדיקות דם תקינות מלבד TSH גבוה מעט (5.77) עם רמת הורמונים תקינה. הומלץ השלמת MRI עמוד שדרה צווארי ו EMG/NCS. אני מאוד מאוד בלחץ מה יכולה להיות הסיבה?

יכולות להיות סיבות אבל אם מדובר באשפוז בנוירולוגיה בשיבא אז אני בטח שהם עשו כל מה שצריך ואיןם מה לדאוג, אם הבדיקות לעיל תקינות אז זה בסדר וכאמור את בידיים טובות

20/07/2020 | 23:10 | מאת: שרון

תודה רבה!!!

20/07/2020 | 13:05 | מאת: לירון

היי אשמח להמלצה לבית חולים עם מחלקה לכלי דם שהיא טובה בארץ בנושא זה ? בנוסף שם הפרופסור שמנהל את המחלקה

לא ברור לי לאיזה נושא הכוונה ובכל מקרה לא ניתן כאן להמליץ על מחלקה מסוימת

09/07/2020 | 22:04 | מאת: שושי

תודה על תשובות קודמות! אשמח לשאלה אחרונה... אני בתהליכים לחפש רופא שבץ כמו שהצעת... חשוב לי לאמר שלא נוירולוג של אותי ל MRI אלא אנדוקרינולוג בגלל מיקרואדנומה קטנה בהיפופיזה. אני לקראת ניתוח חוזר של פילונידלי סינוס (הפצע לא נסגר לי כבר שנה וחצי) והמנתח ביקש אישור אנדוקריני לניתוח ולכן עשיתי MRI. המנתח ראה את תוצאת ה MRI והוא מבקש עכשיו אישור נוירולוגי לניתוח. האם לדעתך הנוירולוג יאשר לי את הניתוח במהירות או שירצה שאעבור בדיקות לפני שיביא אישור? אני מעדיפה לעשות את הבירור הנוירולוגי המלא אחרי הניתוח ולא להתעכב עם הניתוח הזה עוד... ולפי מה שהבנתי אין קשר בין הרדמה כללית לממצאים שנמצאו ב MRI ורוצים את האישורים האלו בשביל כסתחים.... אשמח לשמוע דעתך לגבי קושי להוציא אישור לניתוח... תודה...

אני מניח שירצו דופלר קרוטידים לפני אישור לניתוח, מדובר בבדיקה פשוטה וזמינה

04/07/2020 | 08:44 | מאת: יעל

אודה עבור הסבר התוצאות :משמעות חללים תת עכבישים מורחבים דוצ בעיקר באיזור פרונטלי, בולט מהרגיל בהתחשב בגיל הנבדק ובנוסף מוקד היפודנסי היפוקמפלי משמאל מתאים ל vr space

אין משמעות רבה לממצא כזה בגיל 60, בכדי לנסות לכמת את המשמעות של המצא הזה יש לבצע MRI מוח ולאזן גורמי סיכון ווסוקלריים

30/06/2020 | 17:31 | מאת: שושי

שלום, תודה על התשובה הקודמת.. בת 30. פניתי לנוירולוג בגלל הממצא החדש שיצא לי ב MRI ראש.. "מוקדים היפראינטסיים בלומר הלבן בצד ימין פרונטליים- מיקרואנגיופתיים?" והוא הפנה אותי (בין היתר) ל CTA ראש וצוואר... לפני שלוש שנים עשיתי CT ראש ואני מאוד מפחדת מקרינה נוספת... מה גם שבגלל ממצא ב CT ההוא אחרי שבוע הופנתי ל MRI ומאז אני במעקב MRI (מעקב אנדוקריני). כרגע ביקשתי מהנוירולוג בדיקה בלי קרינה והוא אמר שאין.. ועכשיו אני רואה בגוגל שיש MRA שזה על אותו עקרון של CTA רק עם מגנט... האם כדאי לנסות לבקש? מפחיד אותי כמות הקרינה שאני נחשפת אליה... בסוף זה מה שיעשה לי נזק... האם הסיבה שלא הפנו אותי ל MRA זה כסף או שיש הבדל מהותי לטובת ה CTA ו CTA באמת עדיף? תודה

את צריכה הערכה של נוירולוג שבץ או נוירואימונולוג באחד מהמרפאות הייעודיות בבתי החולים או באופן פרטי בכדי שיראה את ההדמיה ויחליט על הצורך בCTA. באופן עקרוני CTA היא בדיקה מדוייקת יותר להדגמת כלי הדם המוחיים אך במקרים רבים אפשר להסתפק בMRA עם הזרקת גדוליניום. במקרים מסוימים אפשר להסתפק בMRI ללא גדוליניום ברצף שנקרא TOF להדגמת כלי הדם

בדיקת CTA טובה יותר בדרך כלל להדגמת כלי הדם המוחיים ועדיף לבצע אותה במקרה כמו שאת מתארת

30/06/2020 | 14:34 | מאת: סיגל

שלום, הבת שלי בת 25 עברה סגירת pfo בעקבות TiA. כרגע היא 5 חודשים אחרי. עדיין עם אספירין. סובלת עדיין ממיגרנות עם אאורה- כתמים שלא רואה לעיתים מסך. האם המיגרנות לא היו אמורות לעבור? האם זה תקין שעדיין יש מיגרנות?

סגירת PFO נועדה בכדי למנוע שבץ מוחי ולא בכדי למנוע התקפי מיגרנה. יש דיווחים בספרות על תועלת של סגירת PFO גם במניעת מיגנרות אבל מדובר במספרים קטנים ואין כל הוכחה לכך. מטרת הפעולה היא למנוע שבץ ולא למנוע מיגרנה.

29/06/2020 | 18:44 | מאת: בת של אבא

שלום אשמח להסבר/פיענוח בדיקות ct ראש תודה מראש!!! הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. הוזרק חומר נון יוני בכמות של 20 סמ"ק. התעבות רירית קשה במערת הספנואיד מימין. תאי המסטואיד, הסינוסים הפרונטליים, תאי האתמואידים והחלקים העליונים של הסינוסים המקסילריים הכלולים בבדיקה- ללא סטיות. ארובות העיניים ותכנן במבנה כללי תקין (הבדיקה אינה מכוונת לזיהוי ממצאים עדינים בארובות העיניים). האוכף הטורקי הגרמי במימדים תקינים. בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו אמצע. אוטמים לקונרים בפונס. התרחבות בולטת של ציסטרנה מגנה. תעלות השמע הפנימיות הגרמיות ברוחב תקין. בחתכים העל טנטוריאלים אוטמים לקונרים בגרעינים הבזאלים משני הצדדים. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדים בגודל יחסי ומיקום תקינים. בחתכים הגבוהים PVL ואוטמים לקונרים בצנטרום סמי-אובלי משני הצדדים. קו האמצע שמור. לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי אין עדות להאדרה פתולוגית. אינני מזהה דמום תוך-גולגולתי. בסיכום: שינויים איסכמיים כרוניים בדומה לבדיקה הקודמת מה- 27/05/2016. התעבות רירית קשה במערת הספנואיד מימין

הממצאים מעדים על אוטמים לקונריים שנובעים קרוב לוודאי ממחלת כלי דם קטנים של המוח (ראי www.strokedoc.co.il) בכדי למנוע אירועים מוחיים מסוג זה יש לאזן באופן מכסימלי גורמי סיכון וסקולריים ע"י רופא פנימי / קרדיולוג / רופא משפחה. אינני יודע מה סיבת ביצוע הCT אבל יש לבצע דופלר קרוטידים ולהגיע למרפאת שבץ באחד מבתי החולים הגדולים לבצע INTAKE מסודר לצורך התאמת טיפול מונע מיטבי

30/06/2020 | 16:42 | מאת: בת של אבא

אבי לאחר 2 אירועים מוחיים. קיבל תוצאות בדיקה של דופלר עורקי צוואר - מימין הצרות עד %20: עורק פנימי - הודגם רובד טרשתי קל בדופן הקדמית דיסטלית בעורק המצר את חלל העורק עד כ - %20. ולכן הופנה גם לct ‏ יש בית חולים מומלץ עבור הבדיקה הזאת שרשמת?? או שזה מה שהוספתי פה למעלה בתגובתי ? :) תודה על ההכוונה והתשובה!!!

דר' שלום, הנני בת 59 , עברתי ניתוח לב פתוח לפני כשנה בגלל בעיה במסתם מזה כשנה וחצי לערך (עוד לפני הניתוח) אני מתלוננת על זרמים באזור הרקות שמופיעים לסירוגין, טשטוש ראייה והופעת כתמים לבנים ולעיתים גם ראייה צהובה. תדירות הופעת התסמינים הללו, מופיעים בשכיחות גבוה לאחרונה. בביקור אצל נוירואופטולמוגית נשללה בעיה בראייה, הופניתי לבדיקת MRI להלן תוצאתה: -מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה -מבנה גומה אחורית, חדרי מוח, ציסטרנות וחריצים תקינים -ללא עדות לאוטם,דימום או תהליך תופס מקום -בסדרות שקולות T2 , ו- FLAIR אותות חריגים בחומר הלבן תת קורטיקלית פרי -ונטריקולרי, אינם מתאדרים, אינם מתאדרים בדיפוזיה, מעט מעל הנורמה לגיל יכולים להתאים לשינויים מיקרו-אנגיופתיים כרוניים, לקורולציה מעבדתית עם גורמי סיכון קרדיו-וסקולרי והפרעות קרישה -לאר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי -אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים -ללא עדות בDWI - ציסטת שארית קטנה בסינוס המקסילרי השמאלי אציין כי מס' חודשים קודם לבדיקה זו קיבלתי אנטיביוטיקה כי הנוירולוגית חשבה שמדובר בדלקת בסינוס - בדיעבד לפי רופאת א.א.ג לא דובר כלל על דלקת בסינוסים אודה מאוד לחוות דעתך,

נשמע פענוח שכיח לאנשים בגילך אולי מעט חמור יותר, מדובר בשינויים בחומר הלבן במוח משניים ברוב המקרים ליתר לחץ דם. בכדי למנוע שינויים כאלה יש לאזן באופן מיטבי גורמי סיכון ווסקולרים. אם אינך שקטה אפשר להגיע להתייעצות עם נוירולוג שבץ באחד מבתי החולים הגדולים.

22/06/2020 | 23:49 | מאת: אנונימית

שלום, ביצעתי MRI מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה. קיבלתי תוצאת ואשמח להסבר למספר דברים שאני לא מבינה אותם... בת 30. מה ז"א אותות היפראינטנסיים בחומר הלבן? מה זה מיקרואנגיופתיים? האם זה שכיח או שדורש המשך בירור? האם דחוף? קצת רקע- מיקרואדנומה כ 3 ממ בהיפופיזה מפרישה פרולקטין. פצע קשה ריפוי כתוצאה מניתוח PNS שלא מתרפא לי כבר שנה וחצי.. כבר שנה וחצי מרגישה כאבי ראש שנשלטים עי משככי כאבים (הייתי בייעוץ נוירולוגי והוא לא חשב שיש צורך להמשיך בירור- לא נשלחתי להדמיות) בגדול מרגישה טוב- ה MRI בוצע למעקב בלבד... אודה להסבר מה זה כל דבר כדי שאבין... אני בלחץ.. גוגל מביא לי תוצאות של מחלות עמילואידיות, דימנציה, שבץ שלא אמורות להיות בגילי... תודה

בגיל 30 אותו היפראינטנסיים בחומר הלבן אינם ספציפיים, חשוב לראות את הבדיקה בעיניים מקצועיות של נוירולוג מומחה לשבץ מוחי או להפרעות דלקתיות (נוירואימונולוגיה). מדובר בממצא מקרי שהוא שכיח אבל בגיל 30 צריך חוות דעת מומחה.

19/06/2020 | 11:37 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 41, לפני שלושה ימים קמתי עם סחרחורות ובחילות שחלפו במהלך היום לאחר מנוחה. במקביל ביומיים האחרונים אני מרגישה לכל אורך יד שמאל ובחצי הפנים השמאלי תחושה של עקצוצים. מה זה יכול להיות? האם משהו נוירולוגי? האם זה דורש בירור מיידי? אני ממש לחוצה!!! אשמח לתשובתכם תודה מראש

סימני צד חדשים דורשים בירור נוירולוגי

18/06/2020 | 18:50 | מאת: יעל

שלום, אימי החלה לססבול מסחרחורת זה קרה בלילה שרצתה לקום מהמיטה והרגישה את זה. יש לציין שזה עבר אך היא טוענת בהטיית ראש או שינוי תנוחה מרגישה לא הכי טוב. כמו כן מרגישה מידי פעם מעין חום בראש. אציין שהיא נוטלת מדלל דם מסתבר שיש לה אבחנה של TIA מהעבר. ובשנה האחרונה חלה ירידה בשמיעה והיא כעת בהליך של קבלת מכשיר שמיעה. טוענת גם על רעש רקע כנראה טנטון. קיבלה כדור מרופא משפחה בטא היסטדין. היום אצל רופא א.א.ג - רק הוציא חומר צמיגי מהאוזניים היא סובלת מתדירות רבה של הפרשה וכבר שמיעתה השתפרה. מעבר לזה לא בדק ואמר שהכל תקין. האם להערכתך יש לגשת לנוירולוג? קבעתי לה תור להולטר- שכן הרבה פעמים היא חשה דפיקות לב מוגברות ולפעמים חולשה ועשינו כמה פעמים אק"ג במפרפעה והכל תקין. היא הכי חוששת משבץ מוחי. כיצד להערכתך כדאי להמשיך את הברורף עם איזה רופא לאתר את הסיבה לסחרחורת. תודה

סהכ הסיפור לא נשמע הכי מתאים לשבץ אבל ברגע שיש גורמי סיכון ווסקולריים צריך לברר. שתמשיך לקחת מדללי דם ותעשה MRI מוח וCTA ראש וצוואר ואז שתגיע למרפאת שבץ באחד מבתי החולים הגדולים

14/06/2020 | 19:20 | מאת: אורית בר לב

אבי בן 81, עבר 3 ארועים של TIA שהתבטאו בהפרעה בדיבור למשך כרבע שעה, ארוע ואשפוז אחרון לפני חודש, בCT ללא עדות לדמם תוך גולגלתי. נוטל מיקרופירין ופלאביקס, בבדיקת EEG עירנות: פעילות הרקע מכילה אלפא אחורית בתדר 9-10 הרץ ללא הפרעה נוספת בעת גירוי אור. ב MRI מח עם חומר ניגוד: מוקדים רבים של אות גבוה ב T2 בחומר הלבן במח משני הצדדים, חלקם קונפלואנטים. אין לראות רטריקציה בדיפוזיה. שני מוקדים של דמם, קטנים, באונה פרונטלית ימנית. אטרופיה מוחית ושינויים איסכמיים. מה פירוש התוצאות.? אני בעיקר מודאגת ממוקדי הדמם...רופא המשפחה יעץ לו להפסיק את האספירין והמשיך רק פלאביקס. האם הטיפול התרופתי נכון לו? תודה

הטיפול התרופתי נשמע נכון, במחלת כלי דם קטנים כמו שנשמע הMRI שלו לא מומלץ להמשיך שילוב של אספירין ופלביקס לאורך זמן. בכדי להעריך את הסיכון עליכם להגיע להערכה במסגרת מרפאת שבץ באחד מבתי החולים הגודלים עם סריקת הMRI יחד עם הדמיה ווסקולרית קרי דופלקס קרוטידים או CTA ראש וצוואר (עדיף). יש לבקש מרופא המשפחה איזון אגרסיבי מיטבי של גורמי סיכון ווס'קולריים