פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

הפורום מיועד לתת מענה לשאלות כלליות בתחום שבץ מוח, דמם תוך מוחי, אירוע מוחי חולף ומחלות כלי הדם של המוח.
5635 הודעות
5379 תשובות מומחה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

26/05/2020 | 13:29 | מאת: דנה

שלום, ביצעתי EEG בחסך שינה ואשמח לדעת האם הבדיקה תקינה עד התור שיש לי לתל השומר. בוצע רישום בעירנות ובשינה במכשיר דיגיטלי רב ערוצי מקצב אלפא סימטרי בתדר 8 הרץ נראה באזורים האחוריים לאחר עצימת עיניים פעילות בטא נמוכת אמפליטודה הופיעה באזורים הקדמיים לא נראתה פעילות אפילפטיפורמית בעירנות אוורור יתר - לא נצפו שינויים הבהובי אור לא נרשמו שינויים הנבדקת נרדמה עצמונית נרשמו שלבי שנת NREM 1-3 לא נצפתה אקטיבציה של פעילות אפילפטיפורמית בזמן שינה קורלציה קלינית: תרשים עירנות ושינה תקין 1-0 NORMAL EEG

תקין

אם אני מבין נכון את הידע המדעי כיום, אז האישיות והזכרונות שלנו לא אצורים בגזע המוח אלא במוח הגדול, אבל המוח בכללותו לא יכול לתפקד ללא מערכת ההפעלה הרשתית שמצויה בגזע המוח. כלומר, אפשר להשוות את זה נניח למחשב שכפתור ההפעלה שלו התקלקל ואי אפשר להדליק אותו ולכן הוא "מת", אבל למעשה כל המידע שנמצא על הדיסק הקשיח שלו לא נפגע כלל ורק מחכה להפעלה. במציאות כמובן אנחנו יכולים לשלוף את הדיסק הזה ולחבר אותו למחשב אחר (ואנחנו גם יודעים לתקן כפתור הפעלה מקולקל), בעוד שביחס למוח (עוד) אין לנו יכולת לעשות את זה. אבל נשאלת השאלה נניח ביחס לאדם צעיר בן 20 שסובל משבץ מוחי ממוקד בגזע המוח שגורם לנזק בלתי הפיך, האם זה חכם לנתק אותו מהמכשירים? אם נחזיק אותו בסטנדרט טיפולי וסיעודי מלא של טיפול נמרץ (הזנה, הנשמה, שינוי תנוחה ותרופות במידת הצורך לרבות וזופרסורים ואנטיביוטיקה) ונבצע הדמיה מוחית תקופתית כדי לוודא שלא נגרם נזק מבני חדש למוח הגדול (כי אז אין רציונל להמשך הטיפול) אז אולי בעוד 50 שנה כן תהיה לנו טכנולוגיה שתאפשר לחלץ את האישיות והזכרונות שלו מהמוח הגדול? למה לוותר על האפשרות הזאת, גם אם הסיכוי שתתממש נמוך?

זו שאלה לפילוסופים

20/05/2020 | 18:52 | מאת: ס

שלום לפני חודש ויותר קיבלתי כדור טריבמין מנוירולוגית עקב לחצים בצד הימני של הראש, בצוואר,ברקה ובגולגולת בצד ימין. צד שמאל רגיל ללא לחצים. נאמר לי שזה כנראה לוחץ בגלל גירוי עצבי בצוואר, הכדור הוריד כמעט לחלוטין את הלחצים וחזרתי לשגרה, היא ביקשה שאחרי חודש שלקחתי את הכדור כל יום אקח את הכדור רק פעמיים בשבוע ל3 חודשים, עשיתי זאת והורדתי לפעמיים בשבוע ואחרי 10 ימים שנטלתי רק פעמיים בשבוע , חזרו מידי פעם הלחצים אחרי שפסקו כמעט לגמרי, אגש לסיטי מוח ובכל זאת מדוע זה קורה? האם הקרינה חזקה בסיטי? עשיתי לפני חודש ממוגרפיה וצילום כתף וזרוע, זה לא יותר מידי צילומים בזמן קצר?

תלוי בגיל. במבוגרים הקרינה בסיטי ראש לא חומר ניגוד אינה גבוהה

19/05/2020 | 18:46 | מאת: אני

שלום :) אשמח לעזרה , בת 29 סובלת מאדנומה בהיפופיזה כבר יומיים שאני לא מרגישה את השפה העליונה( יש נפיחות פנימית וחוסר תחושה) פניתי היום למוקד נתנו לי טיפול נגד אלרגיה (זריקה ודרך וריד) שלא עזר , עדיין השפה נפוחה ורדומה. כמו כן כבר יומיים כאבי ראש כשאני מחייכת החיוך עקום( כנראה בגלל הנפילות בפנים) יש מצב שזה משהו נורולוגי? או ששפה נפוחה בכלל לא קשורה לראש תודה

שפה נפוחה לא קשורה לשבץ מוחי

19/05/2020 | 17:01 | מאת: אורח

האם יש קשר מובהק בין מיגרנה לאירוע מוחי? ואם כן, מה ההבדל בסיכון בין גברים לנשים ובין סוג הכאב?

אכן קיים קשר בין מיגרנה ושבץ מוחי. הקשר הוא סטטיסטי בעיקרו - אנשים הסובלים מיגרנה נמצאים בסיכון מעט יותר מוגבר לשבץ מוחי. יש קשר ביולוגי בין התופעות אך הוא אינו ברור לגמרי. מיגרנה היא בעיה בהתכווצות והרפיה של דפנות לכי הדם הגולגלתיים והמוחיים, וייתכן ויש הפרעה מבנית בדופן שמועדת יותר לחסימת כלי הדם, אך הנושא אינו ברור. למיטב ידיעתצי אין קשר בין אופי הכאב לסיכון לשבץ אך בהחלט יש קשר בין אאורה מיגרנונטית לסיכון לשבץ. פעמים רבות אאורה מיגרנוטית דומה לתופעות של שבץ מוחי ולעיתים נדירות אך בהחלט מתוארות, החסר הנוירולוגי של האאורה נותר כנזק מוחי בלתי הפיך. מדובר בתופעה נדירה. הערכה של נוירולוג מומחה יכולה בצורה טובה יחסית להעריך את הסיכון על פי התיאור הקליני ולהפנות לבדיקות אם נדרשות.

07/05/2020 | 09:16 | מאת: ס

האם ייתכנו גידולים בראש או מחלות כלי דם של המוח אחרות עם תסמינים רק בחצי ראש הימני? לחצים קלים ברקה הימנית בצוואר הימני, באוזן ימין יש תחושה של לחץ כמו בטיסה והיא גם חמה לפעמים. בצד השמאלי הכל רגיל. רמת הלחצים בין 1 ל10 כאשר 1 הוא נמוך, הרמה של הלחץ בין 3 ל5 כבר חודש, כדור טריבמין- ויטמין בי הוריד את העוצמה, לפני הכדור היה בעוצמה של 5-6 הלחצים הם בשעות הערב לא כל יום והם חצי שעה עד שעה. במשך היום אני לא מרגישה דבר. האם יש תסמינים כאלה לגידול או מחלה אחרת?

בהופעת כאבי ראש חדשים שלא היו מוכרים כדאי לעשות הדמיה מוחית בכדי לשלול מחלה מקומית שגורמת לכאבים. מחלות רבות לרבות תסמונות כאבי ראש שפירות יכולות לגרום ללחצים בצד אחד של הראש ומדובר בתלונה שכיחה. כדאי להיוועץ בנוירולוג במסגרת מרפאתית לצורך הערכה מלאה

05/05/2020 | 22:58 | מאת: מיטל

אח שלי בן 49 עבר אירוע מוחי ששיתק את הצד הימיני ואת היכולת לבטא מילים בצורה מסודרת. הוא נמצא בשיקום 3 חודשים הולך עם הליכון למרות הקושי וקושי עדיין בסוגריים בלילה. איננו מעוניין להמשיך טיפול למרות שצריך. מה עושים איתו? יש דרך לשקם למרות אי רצונו. וכמה זמן מאשרים שיקום הבנתי שמאשרים עד 3 חודשים.

יש להיוועץ ברופא שיקום ולשאוף לשיקום רב תחומי עם תמיכה פסיכוסוציאלית מקצועית מכסימלית

שלום יש לי כבר 5 חודשים כאבים זרמים והירדמויות בגפיים בנוסף כאבים בגב ובראש בנוסף יש לי מחלת אנדומטריוזיס גניקולוגית,עשו לי mri מוח אשמח לקבל תשובות לגבי הפיענוח אם יש משהו שאמור לגרום לחשש ואם אני יכולה לעשות שימוש בגלולות ברצף (כל יום עקב המחלה) כיוון שהפסקתי לקחת אותן כי חשבתי שהן גרמו לי לכאבים בגוף. פיענוח:ריבוי מוקדים בהירים בחומר לבן תת קליפתי ועמוק בשתי המספרות של המוח הגדול חלקן בצורת vrs אין זיהוי של נגעים ג'וקסטה קורטיקלים,פרי ונטריקולים או אינפרא טנטוריאלים הנגעים לא עוברים האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. אות של זרימה נצפה בכלי הדם הראשיים. לאחר הזרקת גדוליניום אין זיהוי האדרה פתולוגית תוך מוחית. בלוטת היפופיזה קמורה כלפי מעלה בעלת גובה כ7 מ"מ ,גבעול הבלוטה במנח מרכזי ספק מוקד שעובר האדרה פחותה מיתר הבלוטה באספקט פראמדיאני קדמי תחתון של הבלוטה בקוטר כ2-3 מ"מ. Dva קטן בגרעיני הבסיס משמאל ללא עדות לקברנומה. חשד לנגע בהיפופיזה כאמור הבדיקה אינה מכוונת לאיזור זה. תודה.

מוקדים כמו שמתוארים בבדיקה הינם ממצא שרואים לעיתים כשמבצעים סריקות MRI ועליו להיבחן לפי ההקשר הקליני, התיאור של הנגעים לא מתאים לטרשת נפוצה ומדובר בנגעים לא ספציפיים בדרך כלל. לגבי בלוטת ההיפופיזה יש לבצע MRI מוח מוכון היפופיזה ולהיוועץ באנדוקרינולוג להמשך בירור

יש מצב שיש כאן בעיית צפיפות עצם, אשר נובעת מחוסר בסידן, האם בדקת את הנושא?

אני גבר בן 60 מעשו מצעירותי,הייתה לי פריצת דיסק בעבר, מלפני שנה אני סובל בכאב חזק בכתף שמאל ואיני יכול להזיזה בחופשיות , איני יכול להרים את היד ולהזיזה אחורה וכו, הייתי אצל אורטופד וביצעתי צילומים ,יצאו תקינים, לוקח אינתרופן לכאב הכף היד יש לי אצבע ביד שאיני יכול להזיז, לקפל, בימים האחרונים אני מרגיש עקצוצים בכפות הידיים ,ותחושה שהדם לא זורם לי טוב בכפות ידיים-לאחר 15 דקות אני מרגיש שאין לי זרימת דם בידיים ואני מרגיש קושי בקיפול אצבעות הידיים, בנוסף יש לי כאבים בגב התחתון וגם חווה מידי פעם יש לי קושי בנשימה ,אני מרגיש שיש לי מחסור בחמצן. (רציתי לציין שבחודש וחצי האחרונים איני עוסק כלל בפעילות ספורטיבית) אשמח להבחנה ויעוץ, תודה רבה רבה !!

מדובר בתלונות רבות שלא בהכרח מתיישבות אחת עם השניה, לא ניתן לבצע אבחנה על סמך תיאור תלונות אלו. אבחון בהפרעה בזרימת הדם לידיים נעשה באמצעות דופלר עורקי / הדמיה עורקית מתקדמת וקשה לדעת ללא הדמיה האם באמת יש הפרעה בזרימת הדם. אם רוצים להתקדם בבירור יש לפנות ולהיבדק ע"י נוירולוג מומחה במחלות עצב-שריר ולשקול ביצוע בדיקות הולכה עצביות

30/04/2020 | 10:41 | מאת: מישהו

שלום לאחר תלונה על עקצוצים בפנים נשלחתי ל CT ובין היתר התוצאה אומרת: "לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת אי-סדירות קלה במילוי של סינוס סגיטלי עליון ייתכן וריאנט מבנה". פרט לכך הכל תקין. מה מדובר? תודה!

מדובר בוריד מרכזי המנקז את ורידי המוח הקטנים. אם אין סימפטומים של יתר לחץ תוך גולגלתי או כאבי ראש אז מדובר בממצא מקרי ככל הנראה. בכדי לוודא שאין מדובר בממצא בעל משמעות יש להזריק חומר ניגוד בפאזה ורידית ונשמע שהסריקה לא בוצעה בפאזה הזו. לחילופין ניתן לבצע MRIמוח + MRV לשלילת ממצא בעל משמעות. מרבית הסיכויים שמדובר בממצא מקרי שהוא וריאנט מבני מולד כפי שנכתב בפענוח. אם אין די בכך אפשר לגשת לנוירורדיולוג (מומחה בדימות המוח) לחוות דעת שניה

28/04/2020 | 17:30 | מאת: אורית בר לב

מצורפת תוצאות c.t angiography של אבי, בן 81. הבדיקה נערכה לאחר 3 ארועים של TIA שאובחנו במיון. בבדיקת CT במיון נשלל דימום. בבדיקת נוירולוג כעת ללא ממצאים, נוטל פלביקס ואספירין.. מה משמעות הבדיקה, מה הטיפול?

3 אירועי TIA, בפרט אם הם דומים מצריכים בירור ובהחלט CTA היא בדיקה חשובה במקרה זה ויש להתייחס לממצאים בה. היכן הממצאים?

28/04/2020 | 17:42 | מאת: אורית בר לב

מצרפת שוב את מסמך תוצאות c.t angiography

לא מופיע שלחי הקובץ לraniba@clalit.org.il

28/04/2020 | 18:00 | מאת: אורית בר לב

שלחתי

24/04/2020 | 13:46 | מאת: לי

1. האם סטרסים שעברתי לאחרונה יכולים לגרום ללחצים בראש? לפני 3 שבועות הרגשתי לחצים בצד ימין של העורף, רקה, אוזן, גולגולת ועורף ,כל זה בצד הימני ובנוסף תחושת חום בעורף ובאוזן הימנית, לפעמים האוזן היתה רדומה ולפעמים כל האיזור הימני רדום, היו בהתחלה סחרחורות ועכשיו לא , אח"כ הגיעו גם טיקים- רעדים ברגל השמאלית(אולי מחרדה עקב הלחצים בראש), נוירולוגית הפנתה אותי לסיטי מוח ורשמה לי טריבמין -ויטמין בי ואמרה שזה כנראה מלחץ בעצב שנמצא בין החוליות בצוואר לגולגולת, אולי דיסק בגב, היא לא שלחה לסיטי של הצוואר והגב ולא שלחה לבדיקות דם של ויטמין בי. אני לוקחת טריבמין כבר שבועיים ומרגע שלקחתי המצב השתפר , הלחצים שנשארו קלים וכמעט וכבר לא מורגשים , גם בהתחלה הם לא היו חזקים הם קורים בעיקר בשעות אחה"צ או הערב אך לא בבוקר. עד לפני 3 שבועות אכלתי רק פעמיים- שלוש בשבוע בשר ועכשיו כל יום. 2. האם זה נכון שכאשר עוברים סטרסים נשאבים מן המאגר של ויטמין בי כמויות שיכולות להביא לבעיה נוירולגית? שמתי לב בנוסף שכשאני יוצאת לסידורים הלחצים בראש נעלמים לגמרי באותו יום וכשאני לא יוצאת מהבית אני מרגישה אותם קלות, גם הסגירות של הקורונה מדכאה אותי ולא יצאתי מהבית שבועיים ברצף למעט קניות ואח"כ שוב נסגרתי לשבועיים בגלל הסגר. 3. האם יש קשר ללחצים שעברתי? 4. סיטי נקבע לי ליום ראשון הקרוב האם אני צריכה לעשות ?

סטרס נפשי בהחלט יכול להחמיר כאבי ראש או אף לגרום להם. אולם, כאבי ראש חדשים ובלתי מוכרים דורשים בירור והערכה ע"י רופא. הדמיה מוחית בסיסית כמו CT ראש יכולה לשלול תהליכים גדולים שיצריכו טיפול כלשהו ואם הומלץ על כזו יש לבצעה. לגבי הויטמינים אינני מכיר באופן ספציפי את המהלך המתואר אך לא ניתן לשלול זאת.

11/04/2020 | 14:45 | מאת: אור

היי בת 37 בריאה אמא ל 4. לפני שבוע וחצי התחלתי להרגיש נימול בידיים וברגליים לסירוגין. קצת בלחיים . הייתי במיון בייעוץ עם המוקד. במיון עשו בדיקת דם תקינה. רק מאגרי הברזל נמוכים ונתנו לי כדורי ברזל. בדיקה נוירולוגית תקינה ללא צילום . אמרו שבגלל שזה מפוזר אז זה חרדה. נתנו לי כדור נוריוול חצי כדור ביום. זה עוזר בגדול. לא לוקחת כל יום. לפעמים הנימול ביד מופיע שמחזיקה את הפלאפון. לפני יומיים הנימול בגפיים עבר לי והיה לי רק בסנטר. אתמול למשל לקחתי את הכדור אז לא היה לי נימול. היום בבוקר מרגישה זרמים בראש מלמעלה וקצת מאחורה לא משהו שמפריע לתפקוד. ממש מוזר. יש לי השבוע בדיקה נוירולוג הרופאת משפחה נתנה לי הפניה. האם יש סיבה לדאגה,? איזה בדיקות לבקש?

הסיפור נשמע שפיר על פניו ובהחלט טוב שאת הולכת להיבדק על ידי נוירולוג. מה שחשוב לוודא הוא שאין חסר תפקודי באחת מהגפיים או ההליכה ושאין איזושהי הפרעה בשרירי הפנים. כל עוד אין חולשת שרירים ואין ירידה בתחושת כאב, מגע ובקואורדינציה אז נשמע על פניו שאין מקום לדאגה. לפי תוצאות בדיקת הנוירולוג יוחלט לאיזה בדיקות להפנות

09/04/2020 | 13:29 | מאת: סי

שלום, ביום חמישי שעבר הפסקתי ליטול כדור 90 מ"ג אטוריקוקסיב עקב לחצים בעורף בצד הימני והרגשת חום באיזור זה פלוס לחצים ברקה הימנית ולחצים בגולגולת בצד ימין עם הרגשה רדומה בחלק הימני של הראש פלוס סחרחורות מעטות, נטלתי אטוריקוקסיב עקב כאבים של 3 חודשים בזרוע שמאל(כנראה דלקת) ותחושת זרמים בכף יד שמאל וגם מרחתי דואק ג'ל בגלל פצעים בסנטר במשך 4 ימים , נוירולגית רשמה לי טריבמין, היא אמרה שאין קשר למה שחוויתי ולאטוריקוקסיב ולדואק, רשמה לי סיטי מוח לשלול ממצא סטרוקטורלי בלי סיטי עורף/גב למרות שאמרה שכנראה זה מגיע מהדיסק בגב או מהחוליות מדוע לא רשמה צילום גם לעורף? שאז גם הייתי יכולה לדעת אם הכאבים בזרוע שמאל מגיעים אולי גם הם מהחוליות או הדיסק בגב כמו שאמר האורטופד(הוא שלח אותי לצילום יד שמאל שיצא תקין ואולטראסאונד יד שמאל וכתף ששם ראו שהגידים בסדר אבל לא ניתן לראות את השרירים) 2. ומדוע רשמה לי טריבמין אם היא לא יודעת אם חסר לי ויטמין בי? היא שלחה אותי לבדיקת דם שתוצאותיה: ESR - 5 C-REACTIVE PROTEIN - 0.06 CREATININE -0.69 לחץ דם נבדק והיה תקין אני בת 45 רזה ובריאה בד"כ, לא עושה ספורט באופן תדיר. לא מעשנת. להוריי בעיות עם לחץ דם גבוה (מטופלים בכדורים) ואבי עבר ניתוח מעקפים. סבתי נפטרה בגיל 50 משבץ מוחי. 3. האם עם תוצאות בדיקות הדם עליי באמת ליטול טריבמין? אני מעט חוששת ממנו בגלל הכמות הגבוהה של 250 מ"ג בי 6 בשנתיים האחרונות אני אוכלת בשר בקר ועוף רק פעמיים בשבוע, טונה וסרדינים פעם בשבועיים, עדשים פעם חודשיים- שלוש. 4. האם יש לי חוסר בויטמין בי ובגלל זה הכאבים ביד והלחצים בעורף? 5. האם תוצאות בדיקות הדם מעידות שאין לי דלקת ביד שמאל ואולי זה משהו אחר? 6. מה יכול להיות הכאב ביד אם לא דלקת האם יש קשר בין הכאבים ביד שמאל והלחצים בעורף ימין 7. אני לא מרגישה כאבים בגב העליון והתחתון אז מדוע הנוירולגית והאורטופד אומרים שזה כנראה מהדיסק/חוליות בגב? תודה

11/04/2020 | 11:04 | מאת: ס

התחלתי לקחת טריבמין (ויטמין בי) מאתמול, חשתי הקלה מעט בלחצים בראש, היית אצל הרופאה ביום שני 6/4 והיא אמרה לחכות יומיים אם לא יעבור תעשה סיטי, את הויטמין בי התחלתי רק אתמול (כי חששתי לקחת אותו בגלל שקראתי שהוא מכיל בין היתר 250 מ"ג ויטמין בי6 שיכול ליצור הרעלה אבל מכיוון שהרגשתי שהלחצים בראש גברו החלטתי לקחת אותו לבסוף _ טריבמין) כלומר 4 ימים אחרי שנאמר לי וזה כאמור קצת הקל, כל הסיפור של הלחצים בראש ובעורף התחיל בחמישי שעבר לפני 9 ימים האם זה מסוכן שלא עשיתי עד כה? בנוסף יש גם תחושה של מעט לחץ באוזן ימין אותו איזור שיש לו לחצים. הלחצים בכל האיזור הימני באים והולכים.

אינני רואה קשר ישיר בין הכאבים למחסור בויטמינים. יש לברר את שני הדברים במקביל. אם יש מחסור בויטמינים יש לבהחלט ליטול השלמות ואם יש חשש מתופעות לוואי אפשר להיווע. בתזונאי או רופא המשפחה. לגבי הכאבים החדשים בצוואר ובראש יש לברר ומומלץ לבצע בדיקה נוירוןלוגית בכדי לנסות ולעלות על מצאים שיכוונו למקור הכאב. אם אורטופד חושב שמדובר בבעיה בעמוד השדרה הצווארי (לא מסביר כאבי ראש במרבית המקרים) אז בהחלט יש מקום לבצע הדמיה גם של הצוואר

02/04/2020 | 23:33 | מאת: רפאל

לפני כחודש היה לי כאבים חזקים בגב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל קיבלתי מרופא משפחה טיפול בתרופה נגד דלקת כאב הגב עבר אבל הכאבים עברו לחלק תחתון של הרגל קיבלתי שוב פעם טיפול בארקוסיה 90 זה יום השלישי ביום בכאבים ניסבלים אבל בערב הכאבים גוברים מהברך למטה במצב בלתי נסבל יש לציין שבמהלך כל היום יש כאבים האם לדרוש צילום או הפנייה לאורטופד כרגע הטיפול מול רופא משפחה

בהחלט. נשמע שיש צורך בהמשך הערכה אורטופדית / עמוד שדרה

30/03/2020 | 22:33 | מאת: ליטל

אבי בן 59, עשה בדיקת EEG לאחר שהתלונן על בעיות בזיכרון, אשמח לעזרה בפיענוח: בדיקה בעירנות ונמנום, שיתוף פעולה טוב. בערנות - נרשמה פעילות רקע אחורית בתדר של כ 9 לשניה, מגיבה לפקיחת עיניים, בטא קדמית. באיזור טמפורלי משמאל לסירוגין נרשמו גלים בתדר של 6-5 לשניה. ללא שינוי בעת גירוי אור או נישום יתר. בעת נמנום נרשמה פעילות רקע מעורבת בגלי תטא ודלתא. לסיכום: 1 .איוטיות טמפורלית שמאלית קלה, בלתי קבועה. 2 .לא נרשמה פעילות אפילפטיפורמית. תודה רבה!

אין פעילות אפילפטית אלא א-סימטריה בפעילות המוחית. תוצאות אלו צריכות להיבחן בהקשר קליני ויש לחזור לנוירולוג שהפנה לבדיקה. סביר להניח שהשלב הבא הוא בדיקת MRI מוח בכדי לחפש ממצאים מבניים היכולים להסביר את הא-סימטריה

22/03/2020 | 16:48 | מאת: דוד לוי

שלום רב לפני כ6 חודשים עברתי מיגרנה עם אאורה כ 4 פעמים עם הפרש של 12 שעות בין התקף להתקף לאחר מכן התחיל טשטוש ראייה שהולך ומתגבר כל יום שעובר.. חלק מהתסמינים שישמזה אפטר אימג רגישות לאור חזקה Entopic phenomenon חזית כחולה כשעוצם את העיניים. עברתי בירור מקיף של Oct מקולה Oct rfnl Oct macula בדיקת אופטימטריסט בדיקת שדה ראייה בדיקת לחץ תוך עיני בדיקת לחץ תוך גולגלתי Ct cta ראש אין חשש לפפילדימה בנוסף יש לי לחץ דם לא מאוזן שנע בין 140-163 על 80-100 הטשטוש ראייה רק מתגבר עד קושי של לראות למרחוק ואפילו קריאה מקרוב כאילו הכל ניהיה אפרורי כזה(חוסר חדות ) אשמח לדעת מה ניתן לעשות בשלב הזה .. תודה רבה

אין מספיק מידע. באופן עקרוני אם שינויי ראיה אלו הם חדשים יש להיועץ בנוירולוג, רצוי לאחר ביצוע MRI מוח. מאוד חשוד להבין האם מדובר בעין אחת או בחלק משדה הראיה בכל עין בנפרד. בכדי לבדוק זאת יש לבצע בדיקה עצמית בזמן הופעת הסימפטומים - לכסות עם יד אחת עין אחת ולראות האם ואיפה מופיעה ההפרעה הויזואלית ולאחר מכן לכסות את העין השניה. כך אפשר להבין האם התופעה היא עינית או מוחית. יש לתאר יותר בפרוטרוט למה הכוונה בתופעה של after image ובכל מקרה כאמור אם מדובר בתלונות חדשות יחסית יש להיוועץ בנוירולוג

22/03/2020 | 18:13 | מאת: דוד לוי

הדברים קורים לאחר שימוש במסכים , קריאה , כתיבה , חשיםה לאור חזק, והטשטוש נשאר ולא חולף (חדות הראייה) כמו כן ממצאי הלחץ תוך גולגלתי היו גם כן תקינים בעל ערך גבוה של 240 בבדיקת הct והcta לא נראה שום דבר ממצאים תקינים ..

18/03/2020 | 20:06 | מאת: ממם

האם GGT 83בזמן טרשת נפוצה יש קשר

יש לעקוב אחר אנזימי כבד במסגרת רפואת הקהילה ולאור טיפול תרופתי כרוני. במידה ובמעקב בן שבועות עד חודשים אין עליה באנזימים זה בד"כ מספק

15/03/2020 | 16:17 | מאת: הילה

מה זה אומר בעברית פשוטה: שינויים היפודנסיים בתלמוס מימין וקרוהן ארדיה ומימין במקום של הדימום בידועה.אנצפלומלציה פרונטלי ופריאטלי מימין ללא שינוי. ללא עדות לתהליך תופס מקום, דימום או אוטם טרי. ? תודה מראש לעונים!

נשמע שמדובר בשינויים שלאחר שבץ דימומי עמוק. בנוסף יש נזקים מוחיים ישנים ללא שינוי (כנראה ביחס להדמיה קודמת)

25/02/2020 | 11:33 | מאת: rachel1948

אובחן אצלי אירוע מוחי מסוג VBS. בMRI הודגמו מספר מוקדים - היפר אינוטנסיים קטנים, לא מרובים, בחומר הלבן. מוקדים לא ספציפיים. אודה לך אם תאמר לי מה משמעות הממצא והאם הוא מהווה סכנה לחיי או עלול לגרום לי לנכות. מה הטיפול לאבחנה זאת. תודה, רחל שועלי 050-333-9588

באופן עקרוני, מוקדים היפאינטנסיים קטנים בחומר הלבן לרוב אינם ספציפיים ונשפטים לפי ההקשר הקליני, מדובר פעמים רבת בממצא שאין לא משמעות טיפולית. מוקדים אלו יכולים להצטבר עם הגיל ובקרב האוכלוסיה הבוגרת הינם ממצא יחסית שכיח. אולם, אם אכן אובחן כי לקית בשבץ מוחי מסוג VB, אבחנה זו דורשת בירור מעמיק ובראשו הדמיית כלי הדם המוחיים והצוואריים, בירור לבבי וריבוד סיכונים ווסקולרי. מומלץ להיות במעקב ובירור במסגרת מרפאה נוירולוגית העוסקת במניעת שבץ הקיימת במרבית בתי החולים בישראל.

הי, עברתי ניתוח לפני כ שבוע שכנראה הכניס אותי ללחץ לפני כ שבועיים הרגשתי שהראש שלי בוער. אין לי חום וכלום רק שורף עם נמלים כזה. אחרי ניתוח נגשתי לרופאה נימורלןגית שאמרה שהכל תקין ונראה לה שזה מלחץ שלחה אותי לרופא עניים והרופא אמר שתקין והיא שלחה אותי לסיטי ? אני מפחדת מהבדיקה הזאת ? האם כדי לבצע אני מרגישה שאין צורך ? מה יכול להיות הנימול הזה ?

בדיקת CT נחשבת בטוחה יחסית עבור האוכלוסיה הבוגרת ומבוצעת כדבר שבשגרה כשיש בכך צורך קליני. הכאבים שאת מתארת, על פניו לא נשמעים כסינדרום נוירולוגי מסוכן אך טוב עשית שהלכת להיוועץ ברופאים. אם קיימת המלצה רפואית לCT הרי שיש להתייחס אליה ברצינות ולבצעה. אם אינך שקטה עם ביצוע הבדיקה בהחלט אפשר לקבל חוות דעת שניה מרופא נוסף ובעיקר לא להזניח.

09/02/2020 | 15:57 | מאת: גיל

איפה ניתן לעבור מבחן קוקאין באזור השרון/מרכז הכי מהר.גם פרטי

מבחן קוקאין משמש לאבחון בעיות בעצבוב האישון ונעשה במסגרת מרפאות נוירו-אופתלמולוגיות בבתי החולים

29/01/2020 | 00:56 | מאת: אבי

בזמן האחרון אני מרגיש כאב כמו דקירה בקצה האגודל ביד שמאל כשאני לוחץ על הציפורן, ולפני כן היה לי מן תחושת כאב באצבע ביד ימין כשהייתי לוחץ חזק על הקצה שלה עם עם ציפורן ביד אחרת. לא כאב של ציפורן שלוחצת על הבשר אלא כאב שהעביר לי מן צמרמורת בגוף לרגע. הכאב הוא כשאני לוחץ חזק, וכשהתלבשתי גם היה לי אותו, אבל זה לא כאב בלתי נסבל. קראתי על מחלת נוירופתיה והתחלתי לדאוג ממש. אין לי תחושות חריגות נוספות. האם עליי לדאוג?

לא נשמע כמו נוירופתיה אבל אם התלונות נמשכות או בעיקר נודדות לקצות גפיים אחרות כדאי להעריך שוב

26/01/2020 | 20:31 | מאת: אורית

שלום ד"ר,בסדרת flair הודגמו מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרליים המתאימים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן.האם תוצאה זו מצביעה על בעיה בכלי הדם במוח? אם כן האם נדרש טיפול תרופתי.מציינת שאני בת 50.תודה רבה

שאלה מצויינת. מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן הפריוונטריקולרי (סביב החדרים) אכן יכולים להעיד על שינויים "איסכמיים" היינו חסימות קטנות ומרובות של כלי דם זעירים בעומק המוח. השם הכללי של בעיה זה נקרא "מחלת כלי הדם הקטנים של המוח" - Cerebral Small Vessel Diseas. מדובר במצב כרוני משני לגורמי סיכון ווסקולריים בראשם יתר לחץ דם. לאנשים רבים בגיל 50 יש ממצאים כאלה וקיימת חשיבות לדרגת חומרתם. מומלץ לבצע ריבוד סיכונים נוירווסקולרי אצל נוירולוג מומחה לשבץ מוחי באחת מהמרפאות למניעת שבץ בבתי החולים בישראל. טיפול תרופתי נדרש לפי גורמי הסיכון והצורך באיזונם ולעיתים ניתן לשקול טיפול במדללי דם דוגמת אספירין, כאמור לאחר ריבוד סיכונים מושכל.

25/01/2020 | 21:47 | מאת: שיר

אמא שלי עברה MRI מוח לא מזמן, כאשר בפענוח לא ברור לנו ונשמח לעזרה בהבנתו. *היא עברה לפני 17 שנים אירוע מוחי ללא מדגם ברור לאירוע מוחי ב-EMG ו-CT. סובלת מסכרת נעורים תת פעילות בלוטת התריס פיברו עקב תאונת דרכים. אבקש הסבר לגבי הפיענוח

ניתן להתייעץ לגבי משמעות הממצאים בMRI עם רופא נוירולוג בקהילה או באחד מבתי החולים, בעיקר עם בעבר חוות האירוע מוחי

21/01/2020 | 22:55 | מאת: דן

לדר שלום אני בן 47 ובריא ללא מחלות רקע פרט לתסמונת מעי רגיז והסטוריה של התקפי חרדה (נשללו מחלות אחרות). מטופל בקלונקס בהתאם לצורך. לפני שנתיים כמעט התחילו לי כאבי ראש קלים ודחופים מלווים בתחושות מקריות של מחלת ים או נסיעה. זה קורה בזמן שבזווית הראיה הפריפריאלית יש תנועה יחסית. למשל קריאה בזמן שמולי יש טלויזיה עם תמונה זזה. הליכה מהירה במזדרון סופרמקט, או תנועה פתאומית כאשר אני מסתכל במסך הטלפון הנייד. התסמינים הללו נמשכו אז כחודשיים. עברתי בדיקת CT מוח עם וללא חומר ניגודי, שנמצאה תקינה לחלוטין. עברי גם בדיקה גופנית אצל נירולוג שלא מצא משהו חריג. באופן מוזר, או שלא, מיד עם קבלת התוצאות התקינות של ה CT, כל התופעות הנ"ל חלפו כלא היו. מאז שנתיים ללא תחושת מחלת הים וללא כאבי ראש. השבוע לצערי התופעות חזרו לאחר כמעט שנתיים של שקט. רופא המשפחה סבור שמדובר בתופעות סוביקטביות של חרדה ומסרב לשלוח ל MRI בתענה שאילו ימצא ממצא מקרי, זה רק יחמיר את בעיית החרדה אצלי. תחושת מחלת הים שאני מרגיש ממש מזכירה לי מצב שכיח שאני מנסה לקרוא ספר בנסיעה ברכב, פעולה שמאז ותמיד הייתה גורמת לתחושת מחלת ים ובחילה. רק עכשיו זה קורה מפעולות יום יומיות שהזכרתי לעיל. האם בהתחשב ש CT תקין, עדיין יתכן שמדובר בבעיה נירולוגית, או שרופא המשפחה צודק? הוא מציע בשלב זה להמתין שזה יחלוף מעצמו. כמובן ששאר בדיקות, כמו דם, חוסרים, היו תקינות ועדיין תקינות. האם יש כאן בכל זאת צורך ב MRI להשלמת הבירור? תודה דן

סה"כ הסיפור שאתה כותב נשמע שפיר אך בכדי לקבוע זאת עליך להיבדק שוב אצל נוירולוג. במידה ובריאיון הרפואי יעלו פרטי מידע מחשידים או שבבדיקה הגופנית יימצאו ממצאים חריגים, סביר להניח כי תופנה להדמיית מוח דוגמת MRI. סמוך על רופא המשפחה, ואם אינך מרגיש בטוח מספיק אפשר להתייעץ ברופא נוסף ולקבל חוות דעת שניה

21/01/2020 | 18:36 | מאת: דנה

שלום רב ותודה מראש על המענה, שמתי לב שבחודש וחצי האחרון כל פעם שאני משנה תנוחה מישיבה לעמידה, אפילו עלייה או ירידה במדרגות, מתחיל לי לחץ חזק בתוך הראש. תחושה כאילו הוא הולך להתפוצץ מבפנים. זה עובר אחרי כמה רגעים. בדיקת אוזניים תקינה. מה זה יכול להיות? מי הרופא שעלי לגשת אליו? שוב תודה

כאבי ראש חדשים שלא היו מוכרים לך, לרבות כאלה המופקים בשינויי תנוחה, צריכים להיות מוערכים על ידי רופא המומחה לכאבי ראש / נוירולוג כללי. בשלב ראשון אפשר להתחיל הערכה אצל רופא המשפחה.

21/01/2020 | 12:01 | מאת: מירי

שלום ד"ר, בצעתי mri לאחר 9 חודשים שוב. עקב כאבי ראש, בעיות זיכרון, כבדות ברגליים. אני בת 51. ממצאים: בסדרת flair הודגמו מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית דו"צ המתאימים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן,ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת.הודגם כלי דם מעט מורחב המתפצל למספר כלי דם קטנים יותר בגרעינים הבזליים מימין,הודגם עיבוי בינוני עם פלס נוזל אויר בסינוס הספנודיאלי מימין,בולט יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת. אודה לחוות דעתך.

עלייך להיוועץ בנוירולוג ווסקולרי (מומחה למחלות כלי דם מוחיים) במסגרת מרפאתית. הבדיקה הטובה ביותר לכלי הדם המוחיים היא CTA של המוח ותופני אליה אם יהיה צורך בכך לאחר עיון בממצאי הMRI בעיניים של הנוירולוג

16/01/2020 | 15:54 | מאת: אור

Doctors - לוגו דף הבית ... M.R.I מוח לאחר חשד לאירוע מוחי M.R.I מוח לאחר חשד לאירוע מוחי דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה כניסה למערכת× כניסה לגולשים רשומים Orlyfineberg@gmail.com שם משתמש •••••••••• סיסמאשם משתמש ואו סיסמא לא קיימים במערכת שכחתי סיסמא כניסה עדיין לא רשום? הצטרף כאן M.R.I מוח לאחר חשד לאירוע מוחי 16/01/2020 | 12:00 | מאת: אור שלום, אבי אושפז לפני כחודשיים בבית החולים עקב חוסר תחושה בצד השמאלי של הגוף (פנים, יד , רגל). אציין שקודם לכן קדמו לכך סחרחורות מספר חודשים. אבי סובל מלחץ דם , סכרת וכולסטרול. גילו הוא 72. נמצאה חסימה של 50/ 70 אחוז בעורקי הקרוטיד .לאחר האשפוז שוחרר מבית החולים ונשלח לבצע בדיקת MRI מוח מפני שלא היה ברור אם היה מדובר באירוע מוחי (בעבר היה אירוע לפי בדיקת ה CT, שאבא שלי כלל לא היה מודע אליו - יכול להיות במסגרת תאונת דרכים שעבר). הרופאים צריכים כמו כן להגיע להחלטה האם יש צורך לבצע ניתוח קרוטיד. אלה תוצאות ה MRI, אשמח להסבר על התוצאות, והאם מדובר באירוע נוסף: הפרעה בסיגנל דיפוזי בפונס חדש מאז הבדיקה הקודמת. בוסף אוטמים לקונרים בתלמוס דו צדדי חדש בין הבדיקות. בנוסף מוקד לקונרי חדש בקורונה רדיאטה משמאל וגם בקורונה רדיאטה מימין. קיים אוטם קטן ישן במוחון הימני ללא שינוי. אין שרידי דימום. אין רסטריקציה בדיפוזיה. חדרים וחריצים סימטריים ומעט מורחבים, מעט התרחבו מאז הבדיקה הקודמת. בסיכום: עדות לשינוי איסכמי ישן, ללא עדות לאיסכמיה חריפה, בהחמרה מאז הבדיקה הקודמת. תודה רבה!

לא ניתן להתייחס לבדיקות הדמיה מבלי להסתכל בדיסק עצמו ולבדוק את החולה יש לשוב בהקדם לרופא המטפל עם הבדיקה. ההחלטה לגבי התערבות בהיצרות של עורק התרדמה צריכה להתקבל על ידי נוירולוג וסקולרי בהתאם לשיעור ההצרות, אופי ההצרות והתסמינים לה גרמה.

15/01/2020 | 08:11 | מאת: דנאב

שבועיים לחץ ברקות ובמערות העין ללא הפוגה.נוטלת פריזמה ואספירין.כרגע אני בבדיקות במרכז טרשת כי mri עם נגעים בחומר הלבן. עדיין אין תשובות לכל הבדיקות. CT אנגיו תקין crp 1.3 כל השאר תקין.היתי אצל אאג . אין בעיה בסינוסים.ממה יכול להיות הכאבים ראש והלחץ ברקות ?

כאבי ראש חדשים מצריכים בירור. מציע לפנות לרופא המטפל עם מנת שיקבל את הסיפור הקליני המלא ויבצע בדיקה גופנית ונוירולוגית.

14/01/2020 | 14:53 | מאת: אלי

בן 42 ללא מחלות רקע ללא טיפול קבוע סובל שנים מכאבי ראש בעלי אופי לוחץ באזור מצח דו״צ לפעמים עם מעורבות עיניים מבקש לדעת איזה משלושת הבדיקות הכי טובה על מנת לאתר מה הבעיה Ct. מוח, ct אנגיו. ,MRI

לא ניתן להמליץ על בדיקת ההדמיה מהיטבית מבלי לקבל את הסיפור הקלינמי המלא ולבצע בדיקה גופנית. באופן כללי בדיקת MRI הינה בעלת רזולוציה גבוהה יותר מCT ואיננה כרוכה בקרינה. במידה וקיים חשד גם למקור וסקולרי יש צורך גם בהדמיית כלי דם.

19/01/2020 | 10:26 | מאת: אלי

תודה על התשובה המהירה “...גם בהדמיית כלי דם״ - מה פירושו? Ct,ct אנגיו, mri או בדיקה אחרת ( ואם כן איזו ?) התלונה זה כאבי ראש תמידיים בכל רגע באזור העליון של הראש עם הקרנה לאזור העיניים. בדיקה גופנית תקינה ובדיקות עיניים תקינות. התלונות הן כבר במשך שנים רבות , בתקופה האחרונה הכאבים תמידיים שגורמים לרצון לשכב וללכת לישון. האם mri עדיף על ct אנגיו באופן כללי אודה לתשובה דחופה שכן הבדיקות השבוע תודה

14/01/2020 | 12:12 | מאת: משה

בבדיקת M R I נמצאו נקודות לבנות במוח ומוקדים של אות חריג ודמומים מה זה ומה הטיפול

יש צורך להתבונן ישירות בבדיקת ההדמיה וכן לבצע בדיקה נוירולוגית על מנת להתאים את הבירור והטיפול המיטבים.

בת 68 במסגרת מעקב אחר קברנומה במוח שדיממה לפני 10 שנים, נעשה MRI ובפיענוח נרשם "אותות חריגים בודדים בלתי ספציפיים בחומר לבן פריוונטריקולרי ותת ורטיקלי פרונטו -פריאטלי דו"צ ללא שינוי באינטרוול" מה משמעות הנ""ל? האם מצריך בירור נוסף? תודה מראש ד"ר מלכי.

תוספת לשאלתי מ 8.1: יותר משבועיים חשה כמו זרם/כאב עמום שמופיע למס' שניות בלסת עליונה ותחתונה בצד שמאל של הפנים, מופיעים ביום ובלילה. כך היה לפני שנה ובהדרגה חלפו. האם יכול להיות קשור לתוצאות שנראו ב MRI?

מציע לפנות לרופא המטפל על מנת שיעריך את הפיזור האטומי ואופי התלונות וכן להמשיך מעקב נוירולוג אחר הממצאים שתוארו.

07/01/2020 | 16:49 | מאת: איתי

אובחנתי לאחר שיתוק עצב שלישי. כל הבדיקות המקיפות תקינות לרבות ct עם חומר ניגודי,mri ואנגיוגרם. בדיקות דם תקינות כולל שלילת מחלות אוטואימוניות. אין בעיות רקע. המצב כרגע שהעפעף הפגוע מתחיל להתרומם. אבל כששתי העיניין פתוחות האישונים לא מסתכלים לאותו כיוון והראיה כפולה ולא ברורה. כשעען אחת בלבד פתוחה אז הראיה בסדר. האם יש סיכוי לריפוי עצמי של הנזק הזה ותוך כמה זמן. ואם לא אז מה האפשרויות הטיפוליות? תודה

מציע להמשיך מעקב נוירואופתלמולוגי כדי להעריך את השיפור וסיכויי הההחלמה וכן לברר את המקור לארוע.

01/01/2020 | 22:39 | מאת: סיון

בבדיקת מ.ר.איי מוח ללא חומר ניגוד נצפתה מעט היפראנטסיות צרבלרית קדמית. אני לאחר לידה בניתוח קיסרי עם הרדמה ספינאלית קשה לביצוע. לאחר הלידה חשה עקצוצים בגוף, גרד ללא פריחה או בעיית עור. האם ייתכן קשר בין הדברים?

יש צורך להתבונן ישירות בבדיקה ההדמיה וכן לבדוק אותך על מנת להבין את משמעות הממצא שתיארת.

01/01/2020 | 15:38 | מאת: מאור

בחמישי שעבר קמתי עם ורטיכו מלא ימין דמאל ושכיבה וקימה נפלתי על המיטה וגם בעמידה נאלצתי להחזיק ארון. למרות זאת, זה מאוד שונה משהי התקפי ורטיגו שהיו לי לפני שנה. קדם לזה הרדמות בידיים. הבעיה שלאחר השבת היה שיפור קל בעמידה, אבל בשכיבה וסיבוב לא. ב אאג, התיחס לרטיגו. תנועות עינים ומבדקי בסיס נוירולוגיים גם לעינים.תקין. שאלתי במידה וזה שבץ קל במוח הקטן, האם עצם השיפור שולל את יתכנות ארוע השבץ קל? יותר חשוב כרגע ממתין לשיפור שקורה מאוד איטי, מה הסימנים שכן צריכים ללכת איתם לרופא שוב? בזמן שממתינים לשיפור הורטיגו. או שגם אם ארע שבץ קל אין מה לעשות, אלא לחכות לסחפור ואם תיהיה בעיה חדשה לפנות לפי הצורך.

בכל חשד לשבץ, אפילו קל, יש לנפות באופן מיידי לחדר המיון.

01/01/2020 | 10:39 | מאת: קרטון

בן71, לחץ דם מאוזן נמוך, סוכרת עד כה פחות מ-100 חלאחרונה 105 ולקראת בדיקה חוזרת, שומני דם מאוזנים, מטופל זמן רב נגד הגדלה שפירה של הערמונית ונגד רגיזות של שלפוחית השתן. בימים האחרונים קושי בהבנת הכתוב: על כל מילה עלי להתרכז כדי להביר את המשמעות שלה ולכן הקריה מאד איטית ומייסרת. קודם לכן הקריה הייתה מהירה ושוטפת. בהבנת הנשמע לא חל כל שינוי. מה דעתך ?

זה יכול כלום, ויכול להיות סימן לאוטם קל במוח. תסע למיון. בדרך כלל באוטם קל אין טיפול אבל האבחנה חשובה. Mri, כי אם אכן זה אוטם קל, צריך להבין למה, כדי למנוע ארוע חמור יותר בעתיד.

מסכים עם המגיב הקודם כי יש לפנות למיון כדי להבין האם מדובר בבעיית ראיה, בעיה בהבנת שפה או במקור אחר.

01/01/2020 | 10:34 | מאת: אבי

שלום לך פרופסור היקר לפני כחודש הגעתי למיון בגלל סחרחורות מאוד קשות עם חוסר יציבות עם דופק 200 על 100 עשו לי סיטיראש וצוואר שיצאו תקינים ונשלחתי לסדרת בדיקות בקופה ..הנורולוג שראה אותי אמר אני לא בטוח אם היה לך אירוע מוחי או משהו כזה ובדק אותי פיזית כמו הליכה ..עשיתי mri מוח בקופה ואלו התוצאות : לסיכום: מוקד אות חריג קורטקלי ותת קורטקלי בקדמת האונה הטמפורלי מימין המקבל האדרה קלושה לאחר הזרקת גדוליניום הנורולוג שראה אותי עם התוצאות של mri אמר לדעתו זה משהו מולד ושלח אותי ל נוירוכירורגיה שפתח את הדיסק וראה נקודה לבנה באונה הימני ואמר שזה יכול להיות מולד או גידול בתהליך התחלתי השאלי שלי אם מה שקרה לי היה אירוע מוחי אז יש מצב שגם השאיר נגע מסויים ? וגם מאוד חשוב לי לשמוע את דעתך בכל מה שכתבתי כמו מה זה בגדול נשמע לך וכמה זה גרוע שמקבל האדרה קלושה מוקדית... אם גם מנגיומה יכולה לקבל האדרה קלושה או שזה דבר נדיר יותר ? מחכה לתשובתך בקוצר רוח ... תודה מראש פרופסור

לא נתין להתייחס לממצא הדמייתי מבלי להתבונן בדיסק עצמו וכמובן לבצע גם בדיקה נוירולוגית. אני מציע לשוב עם הדיסק לנוירולוג או נוירוכירורג.

סיבת ההפניה: בן 32 ,ברקע IBD .ממצא היפראינטנסי ב- T2 ו- FLAIR בהיפוקמפוס הטמפורלי מזיאלי מימין, לצורך הערכה. בוצעה השוואה לבדיקת MRI מתאריך 2019/11/5. .T1,T2,FLAIR,DWI,SWI,MRS משוקללות בסדרות בוצעה הבדיקה בדומה לבדיקה הקודמת מודגם תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, בעל אות חריג ב-T2 ו- FLAIR, היפואינטנסי ב- T1. מוקד האדרה עדינה בתוכו בסידרה המאוחרת , אינו מוגבל בדיפוזיה ואינו מכיל תוצרי דם בתוכו, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. התהליך בקוטר של 13 מ"מ. בבדיקת MRS מדגים עלייה של כולין לעומת קריאטנין , רושם לעלייה במיואיזינטול בבדיקה זו. חשוד לגליומה בדרגת ממאירות נמוכה, אולם יכול להתאים אף לקורטיקל דיספלזיה. במפת הפרפוזיה ללא עלייה בפרפוזיה. לא הודגמו תהליכים תופסי מקום אחרים במוח. חדרים, חריצים וציסטרנות תקינים. ללא עדות לאוטם או דימום ודוקטור בסיכום שלמטה גם רשום ככה תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, ללא שינוי, יכול להתאים לקורטיקל דיספלזיה והן לאסטרוציטומה בדרגת ממאירות נמוכה. דרוש המשך מעקב..... מה זה קוקיטל דיספלזיה כאילו יש מצב שזה משהו מולד ולא מסוכן גם ? דרגה נמוכה של ממאיר מה זה כאילו יש מצב שיש עכשיו סרטן קטן ? דוקטור מחכה לתשובותך בקוצר רוח.. עם רופא מומחה נוירוכירורג יכול להתבונן בדיסק ולהגיע להבחנה או זה מחייב ביופסה מניסיונך

20/12/2019 | 02:40 | מאת: ליאת

שלום, מזה מספר ימים אני סובלת מכאבים חדים בשתי הרקות הנמשכים מספר שניות לכל היותר. הכאבים מתרחשים לפחות מספר פעמים ביום תודה!

לא ניתן לאבחן או לטפל בכאבים מבלי לשמוע את הסיפור המלא ולבצע בדיקה. כאבי ראש חדשים מחייבים בדיקה על ידי רופא ולכן אני מציע לפנות לרופא.

18/12/2019 | 22:17 | מאת: שולי

שלום דר סבא שלי עבר אירוע מוחי לפני שבוע מרגע שהוא התחיל לאכול ישר אחרי האוכל יש לו גיהוק. זה נפסק רק לאחר שהוא מקיא. התרופות לא תמיד עוזרות לו. האם יש דרך לעזור האם זה קשור לבליעה של האוכל ואיזה סוג של רפוא יכולה לעזור לו? אשמח לעזרתכם

לעיתים שיהוקים עלולים להיות ביטוי של הארוע המוחי ולכם ממליץ שיבדק על ידי נוירולוג. ניתן להציע טיפול תסמיני גם בתרופות.

שלום, אני בן 19 חייל בריא בדרך כלל אחרי תקופה שאני סובל מכאבים מרדימויות וחולשה בידיים וברגליים זה התוצאה של emg : cts -1 דו צדדי 2-הולכות הדגימו DL מוארך בידיים דו צדדי 3-וסטוס לטרליס ,טיביאליס,וסולאוס הדגימו דנרבציה איליופסאוס חלש מעט וTA חלש מעט דו"צ הכאבים ברגליים מתחת לברכיים מוחמרים בלילה בזמן שאני הולך לישון. מה זה יכול להיות דוקטור?

לא ניתן להתייחס לתצואות בדיקות עזר באופן פרטני מבלי לראות את הבדיקה עצמה וכמובן לבצע בדיקה נוירולוגית מקיפה. עליך לשוב עם תוצאות הבד'יקה לנוירולוג המטפל.

10/12/2019 | 13:41 | מאת: מנשה

שלום רב, אבי,בן 72, (ברקע אינו אדם בריא.סובל מסוכרת, לחץ דם ופרקינסון)עבר ניתוח אורטופדי שבמהלכו ככל הנראה אירע תסחיף שומני לריאות. הוא הונשם, הורדם וחובר למכונת לב ריאה למשך שבועיים (הריאות היו במצב של בצקת וגם תפקוד הלב לא היה תקין). כעבור שבועיים הורד ממכונה וכעת מונשם דרך צינור בקנה. זה היום ה17 מאז שהורדו חומרי ההרדמה והוא אינו שב להכרה עדיין. הוא פוקח עיניים, מזיז קצת פה אך לא מתקשר ולא ברור אם שומע או מבין אותנו.. בדיקות ct וmri נראות תקינות ולא מצביעות על נזק מוחי. האם ישנם מצבים שבהם קיים נזק מוחי והבדיקות הנ"ל תקינות? האם יש עוד בדיקות שניתן לבקש לעשות לו כדי להבין מה מצבו ומה נפגע. לא ברור לנו מה מצבו ומה הפרוגנוזה . עוד לציין כי ב eeg נראית האטה דיפוזית קשה.. תודה מראש על תשובתך

חשוב לבצע בדיקה נירולוגית מלאה כדי להעריך את מצבו הנויורלוגי כולל החזרי גזע המוח. כמו כן יש לשלול גורמים אחרים העלולים להסביר את מצבו כגון זיהומים או הפרעות מטבוליות. כדאי להתיעץ עם נוירולוג על מנת להבין את הסטאטוס הקיים והצפי הקליני.

10/12/2019 | 09:34 | מאת: אילן

שלןפ חויתי שבץ לאחר בירורים בבית חולים כולל צינתור אבחנתי נאמר לי לקחת כדור אספרין וגם כדור פלביקס לאחר כחודש ביקשו שאבצע בדיקת דם בכדי לראות עם הפלבקס מתאים לי . יצא שלא החליפו לי את הכדור לברילינטה מה שם הבדיקה שעשו.

בדיקת עמידות אגרגציית טסיות לפלויקס

03/12/2019 | 23:03 | מאת: מירב שטיינברג

שלום רב! עברתי MRI MRA MRV : אשמח להבין נכון לעכשיו- מה עלי לעשות.. האם להקדים תור לרופא שלי? האם זה משהו שאין צורך להתיחס? ובכלל מה זה אומר... תודה רבה..... להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המח ו MRV, MRA של המח והצוואר: הבדיקה בוצעה בטכניקת FLAIR, T2, T1 ,דיפוזיה, T1 ללא ועם חומר ניגוד. קליניקה: APLA. ממצאים: רקמת המח ללא עדות להפרעה בסיגנל. חדרים וחריצים סימטריים. עורקי המח ללא עדות להיצרות. עורקי הצוואר נראים אף הם ללא היצרות. אין רסטריקציה בדיפוזיה. אין שרידי דימום. הסינוס הורידי השמאלי קטן לעומת מימין. קיימת הפרעה קלה בזרימה במעבר הסינוס הטרנס ברסלי והסגימואידלי יתכן גרנולציות ארכנואידליות. בסיכום: בגדר הנורמה תודה רבה...!

לא ניתן להתייחס לבדיקת הדמיה מבלי התבונן בדיסק ההדמיה עצמו וכן להבין מה היתה ההתויה לבצוע הבדיקה.

שלום רב אני בת 44מאובחנת בפיברומיאלגיה מזה 12שנים בחצי שנה אחרונה החמרה בפיברומיאלגיה כאשר הפיברומיאלגיה יותר באזור הראש קרקפת פנים צוואר ושכמות עברתי קצת שנה קשה עם הרבה סטרס הפיברומיאלגיה החמירה כל חצי הפנים הצוואר ושכמות כואבות ותפוסות זה כולל עיניים גבות מצח אף חצי שפה חצי סנטר כל חצי הצוואר כל השרירים של הלעיסה לחיים כל השרירים מתחת לסנטר ומתחת לאוזן תפוס וכואב כאשר זה משתנה מצד ימין לצד שמאל לסירוגין. בחצי שנה האחרונה התווסף תחושה של נימול עיקצוצים ודקירות האם זה קשור לפיברומיאלגיה? ממה זה יכול לנבוע האם יכול להיות מהשירים התפוסים? או האם קשור למחלת עצבים האם עליי להיבדק ע"י נוירולוג? יש לציין שעוד חודש וחצי יש לי תור לmri ראש

מציע להבדק על ידי נוירולוג על מנת להעריך האם המקור לתלונות הינה מחלת הפיברומיאלגיה או אחר.

27/11/2019 | 01:28 | מאת: חסן

אני בן 29 נשוי + 2 .בריא בדרך כלל . מרגיש עקצוצים או יותר מדויק להגיד דקירות של מליוני מחטים בכל הגוף דקירות בלי להופע סימני אודם או טפחות רק דקירות ועקצוצים בגב ובראש ובידיים וברגליים ובישבן . סובל מזה גבר חודש וזה היה מלפני 5 שנים שזה רק מקומי בראש באיזור המצח ובא והולך רק בזמן חרדה או משהו מלחיץ אותי . אבל היה כמה פעמים ועניין של שניות והולך. אבל מלפני חודש מרגיש את תופעת הדקירות ועקצוצים בכל הגוף ובידיים אבל לא רק לקשר חרדה לפעמים ספונטני מתחיל דקירות ויובש חזק בכל הגוף אפילו אם שותה הרבה מיים דקירות ועקצוץ יותר חמור ולפעמים עם קצת אדום רק אם אני מגרד מהקאב ונמשך לדקות עד שאני אשטוף את עצמי במיים קרים זה עובר . מספיק למזוג קצת מים קרים על הגב ההתקף של הדקירות עובר . מה הבעיה שלי אני משתגיע לא יכול להבין. תעזרו לי בבקשה . ותודה רבה. בבקשה לעזור לי איך אתפטר מהתופעה המכאיבה הזאת

לר ברור לי מהו המקור לתופעה שתיארת. אני מציע לפנות לבדיקה אצל נוירולוג על מנת שיתרשם מהפיזור האנטומי של התלונות ויבצע בדיקה מלאה.

28/11/2019 | 13:18 | מאת: דקירות בכל הגוף

תודה רבה לך פרופיסור איתר אוריאל . אתה יכול להסביר לי רק במה אתה חושד לפי דעתך ואם זה מסוכן או הפיך או בלתי הפיך ואם יש טיפול לזה או לא . ותודה תודה תודה פרופיסור

שלום, אני בן 40+ לאחרונה קרו לי שלוש מקרים של טשטוש ראיה פתאומי (ללא כאב ראש) בשתי העניים. בשלושת הימים האחרונים התחלתי לרייר רק כשאני נשכב לישון בלילה (אין מחלת אף אוזן גרון כרגע כלל). נוירולוגי ? שבץ ? אשמח להכוונה ראשונית.

הופעה של טשטוש ראיה חדש מחייבת פניה מיידית למיון. המקור עשוי להיות עיני או מוחי.

21/11/2019 | 01:40 | מאת: שירי

שלום פרופ אוריאל, אודה לך מאוד על מענה. אימי בת 72, תקופה של שנה שחשה חוסר יציבות קל , טישטוש ראייה, וסחרחורות מדי פעם. לפני שבועיים זה החמיר מאוד, לא יכלה אפילו לעמוד לבד. לקחנו אותה למיון שם נבדקה נורולוגית (בדיקה פיזית תקינה) וסיטי שהראה מנינגיומה, ועוד "פס" לדברי הרופאים. נשארה לאשפוס במהלכו נעשו הרבה בדיקות, לאחר סיטי חוזר אמרו שלדעתם ה"פס" זה שבץ מוחי קל שעברה, וקיימת מנינגיומה. ניורוכירוג החליט שאי אפשר לנתח כרגע. ניתן לה דילול דם , אספרין, השתחררה לאחר שבוע עם המלצה לMRI בעוד כחודש (תור שהיה קבוע לה עוד לפני הביקור בביה"ח), ומעקב במרפאות שבץ נויורולוגיה וכו. שאלתי היא כזאת, האם זה בסדר ששוחרה ללא MRI, וזה אכן נשמע תקין לעשות רק עוד חודש? יש לה שיפור קל בתסמינים לעומת זמן האישפוז, מסוגלת לעמוד ולהתהלך קצת, סחרחורות וראייה עדיין לא בסדר. אציין גם שלא היו לה שום סימנים נוספים מלבד אלו, לא כאבי ראש, לא נימול, לא כלום חיצוני או פנימי. האם האבחנה של "כפי הנראה שבץ", ו "מתאימה למנינגיומה" זו אבחנה חד משמעית? מה עליה לעשות? חשוב לנו למנוע חלילה שבץ רציני יותר, אין לה שום גורמי סיכון לשבץ וחיה בריא. אודה לך על הכוונה... עיצה... בבקשה, מאוד מבולבלים.

לא תמיד ניתן לאבחן ארוע מוחי בוודאות מלאה. אני מציע להמשיך בירור וטיפול כפי שהומלץ בבית החולים ולהמשיך מעקב אצל נוירולוג וסקולרי. ההחלטה לגבי המנינגיומה צריכה להתצקבל על ידי נוירוכיררוג.

19/11/2019 | 19:04 | מאת: ויקטור

אימי הגיע לבית חולים עם סימנים של שבץ. היה לה מעט עקימות בפה קושי בראיה. בסיטי, לא נמצא ממצא חריף, מה נהוג במצב כזה לתת? איזה מינונים של נוגדי קרישה ולכמה זמן.תודה

הבירור והטיפול תלוי באופי הארוע, במקור המשוער לארוע ובגורמים רבים נוספים. הטיפול כמובן איננו אחיד וסטנדרטי לכל החולים.

19/11/2019 | 18:59 | מאת: המדפחה

מה הסיכוי לריפוי עצמוני של אוטם בתלמוס, שיצר העדר שדה ראיה עין שמאל, אי זיהוי מדויק של מקומות, שינוי תפקודי רגשי, חלק מהזמן מדבר טוב, פתאום מופיע צורת דיבור אחרת חזרות על משפטים, וכאשר מדברים ואינו רואה לא מבחין שהשיחה לא איתו ועונה כאילו מדברים אליו. הכל קשור לאוטם האיסכסמי בתלמוס? יש איזה סיכוי לתיקון עצמאי של הנזק? ממה שניסיתי לקרוא זה לא בר תיקון, האם בכל פגיעה בתלמוס שתיארתי, מתלווה נזק רגשי של בעית תגובות רגשיות ומילוליות שונות ומתחלפות? כאילו מדובר בשני אנשים שונים, בפועל אינו תופס את מצבו, לא מבין שעבר אוטם ואת החילופים במצבי התפיסה. לפני האוטם תפקוד מושלם קוגנטיבי ורגשי. תודה

פגיעות בתלמוס עלולות להתבטא בדרכים שונות. על מנת להעריך את אופי הפגיעה והפוטנציאל השיקומי יש לבצע בדיקה נוירולוגית של החולה ולעבור על בדיקות ההדמיה.