ממצאים ב מרי מוח ללא שינוי מ 2018

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

31/03/2022 | 15:46 | מאת: מייק

שלום. בן 48, בעקבות תלונה על רדימות בלחי שמאל הופניתי ל MRI מוח עם ח.נ. בפיענוח הרדיולוג צויין שאין ממצא פתולוגי למעט מוקד במידבריין מימין כנראה חלל פריווסקולרי מורחב שנראה גם ב 2018. כשחזרתי לרופאה נוירולוגית שהפנתה, היא עברה על הצילום וכתבה מוקדים פריוונטיקולריים דו צדדי, מוקד בפונס מימין ללא האדרה. ובסיכום: חשד לשינויים איסכמיים כרוניים במוח והפנתה לנוירולוג מומחה בתחום שבץ מוחי. מבקש לשאול האם הממצא הינו משמעותי?

ממצאים מיקרואנגיופתיים (כלי דם קטנים) הינם שכיחים באוכלוסיה ומרמזים על קיומה של מחלת כלי דם קטנים לרבו משנית ליתר לחץ דם. אולם, פעמים רבות מודגמים נגעים בלתי ספציפיים ברקמת המוח הדומים לממצאים מיקרואנגיופתיים והם ללא משמעות קלינית ברורה. בכדי להעריך את הסיכון לשבץ מוחי ו/או ירידה קוגנטיבית צריך לבצע רוויזיה על ממצאי ההדמיה ולכמת את ה"נטל" של נגעים אלו. חשוב לבדוק האם יש יתר לחץ דם או גורמי סיכון אחרים ולאזן אותם בקפדנות

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח