נטילת אליקוויס ותופעות הלוואי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

11/05/2022 | 22:43 | מאת: מאי

ערב טוב דוקטור האם טיפול באליקוויס 5 מג פעמיים ביום בלי אבחנה חד משמעית של פרפור פרוזדורים יכול להיות מסוכן ? האם יש צורך בניטור בדיקות דם בטיפול הנ"ל ? יש לציין ברקע שינויים איסכמיים רבים בחומר הלבן המתאימים למחלת כלי דם קטנים בוצעה סגירת pfo עדיין דלף בינוני בבדיקות הולטר קרדיו r אירוע של at שנרשם בטעות כaf אירוע בודד של avb1 שנרשם כavb נוירולוג המליץ לקחת טיפול של אליקוויס 5 מג פעמיים ביום במקום אספירין לבנתיים להשתיל ilr האם טיפול זה בטוח במידה ולא עברתי פרפור פרוזדורים? תודה רבה על המענה

טיפול באליקוויס ללא פרפור עשוי להיות מסוכן ויש לשקול זאת בכובד ראש כל מקרה לגופו, לעיתים זה מוצדק. במיד ואירע שבץ מוח תסחיפי עם אירועי AT ייתכן מאוד שיש פרפור עליות (AF) חבוי שטרת התגלה והוא הסיבה העתידית לנטילת אליקוויס. המלצה זו צריכה להישקל ע"י נוירולוג ווסקולרי מומחה לשבץ מוחי וכאמור לעיתים לגיטימית. אין צורך בניטור בדיקת דם לאקליוויס אם אין בעיה כלייתית. שינויים איסכמים בחומר הלבן ו/או PFO אינם מצדיקים שימוש באליקוויס. במקר זה נדרשת הערכה וחוות דעת שניה במרכז למניעת שבץ מוח בבלינסון או מול נוירלוג שבץ באופן פרטני. בעיקר המידע החסר הוא מה האירוע שבגללו התחיל הבירור, האם היה תסחיפי או שבץ מוחי של כלי דם קטנים, יש הבדל גדול בהתייחסות

אפשר ליצור קשר [email protected]

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח