אטרופיה מוחית של חולת סכרת

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

12/05/2022 | 16:45 | מאת: בת 70

שלום אמי בת 70 עם סכרת, יש לה בעיות ריכוז וזיכרון עשתה צילום ct והתגלה אצלה אטרופיה מוחית עם הרחבה של חללי ה-csf בהיקף ההימספרות . האם מדובר במקרה חריג או קל ? שאר הבדיקות תקינות קו האמצע שמור ללא עדות לדימות ומבנה הגומה בגדר הנורמה אשמח למענה תודה

מדובר במקרה שכיח, יש להעריך קוגנטיבית מבחינה קלינית ולא להתייחס לממצא ההדמיה במקרה זה

19/04/2024 | 09:18 | מאת: אלי

האם אטרופיה מוחית + ירידה קוגניטיבית + חולשה פיזית של קשישה מעידה בהכרח על אלצהיימר, גם כאשר יכולתה השכלית וכושר דיבורה נותרו במצב טוב, אוכלת 3 ארוחות ביום, מתרחצת ומתלבשת באופן עצמאי?

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח