שאלה בקשר לטיפול בסטטינים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

27/06/2022 | 15:19 | מאת: רובי

שלום 1. ידוע שססטינים עלולים לגרום לכאב ולנזק לשרירים, האם זה כולל את שריר הלב? האם יש סיכון שסטטינים יגרמו לנזק ללב? 2. אדם שאינו חולה לב וללא מחלות רקע, שנוטל סטטינים בגלל רמות כולסטרול גבוליות או קצת מעל הנורמה, האם יכול בכל עת שירצה להפסיק או שלהפסקת הטיפול יש תופעות לוואי או נזק כלשהו? 3. הפקת הטיפול תגרום רק לחזרה למצב הקודם (או אם אדם ירד במשקל ושמר על תזונה אז זה השתפר גם בלי קשר לכדורים) או שיש איזה גורם של תלות בטיפול הזה שאסור להפסיקו מסיבה כלשהי? תודה

1 . לא פגוע בשריר הלב 2. כדאי לקחת סטטיים לאזן כולסטרול לא מכיר תלות

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח