אספירין לאחר שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

02/04/2022 | 20:34 | מאת: מירב

שלום אבי בן 77 עבר לפני 18 שנה שבץ מוחי בחלק הימיני של המוח.מאז עבר שיקום.לאחרונה רכשתי עבורו מרשם שניתן לו בשוטף עי רופא המשפחה של אספירין 500 מ"ג ונאמר לי עי הרוקח כי המינון גבוה מדי.הדבר נאמר גם ע"י רופא השיניים(לפני עקירה).מה המינון המומלץ?

לא נוטלים מינון של 500 מג אספירין למניעה שניונית של שבץ מוחי. כנראה מדובר בטעות, יש לגשת לרופא המשפחה ותקן זאת. באןפן כללי חשוב לנסות להבין מה המנגנון החולני שבעטיו נגרם שבץ מוח לפני שנים רבות והאם בוצע הבירור המתאים בכדי שלא יחזור אירוע מוחי. אם עברו כל כך הרבה שנים כנראה שלא מדובר במנגנון חולני עם שיעור הישנות גבוה אבלך כדאי לוודא זאת במסגרת מרפאה המתמחה במניעת שבץ מוחי

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח