הפסקת מדללי דם עקב דימום

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

19/05/2022 | 10:40 | מאת: אור

שלום מקווה שאוכל לקבל תשובה כאן אימי בת 90 סובלת ממחלות כרוניות החלה לפני חצי שנה לקבל אליקוויס מדללי דם יחד עם זאת כדורי ברזל, אבל התחיל לה דימום מפי הטבעת מאז המדלל כנראה טחורים פנימיים הופסק לה המדלל הפסקת אנטיקוגלציה אחרי שהמוגלובין ירד וקיבלה מנת דם, השאלה בעת ההפסקה הזו של המדלל מה עושים הם זה יכול לגרום לשבץ מוחי? האם יש תחליף תרופתי אחרי למניעה? אשמח לעצה תודב

הפסקת מדללי הדם יכולה לגרום לשבץ מוח שכן מטרת מדללי הדם בפרפור עליות היא למנוע שבץ מוחי תסחיפי - קריש דם שנוצא בלב ומוצא את דרכו למוח. יש להוייעץ ברופא גסטרו / כירורג לגבי האפשרות לחדש את הטיפול. במידה ולא ניתן לחדשו יש לגשת להערכת נוירולוג ווסקולרי וקרדיולוג ולשקולת צנתור לב לסגירת אוזנית שמונע שבץ מוחי במקום מדדלי דם. ההערכה נעשית במסגרת המרכז למניעת שבץ מוח בבילינסון

14/06/2022 | 05:18 | מאת: אור

שלום היא קשישה בת 90 עם מחלות כרוניות ובבית החולים ובשיחה עם קרדיולוג נאמר שכל ניתוח מסוכן עבורה ואין מה לעשות המדלל היה גורם לה לרידה במוגלובין והופסק לה בגלל זה ובגסטרו מסוכן לעבור כל ניתוח, זה לאחר שיחות עם רופאים ורופא משפחה וקרדיולןג וגסטרו. מה ניתן לעשות בכל אופן האם זה מסוכן ב100 אחוז? תודה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח