נטילת פלביקס ואספירין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

06/05/2022 | 16:49 | מאת: אורית

בת 81. עקב כמה ארועים החשודים כ TIA נוטלת קרוב לעשר שנים אספירין ופלביקס. כעת בוצע CT ונמצא: אזורי מוקדי צפיפות נמוכה בחומר הלבן העמוק והפריונטריקולרי דו"צ לשינויים איסכמיים כרוניים. אוטמים לקונריים באינסולה מימין. האם לאור מימאים אלה מומלץ במקרה זה להמשיך לקחת את הפלביקס והאספירין, למרות שיש הטוענים שבאופן עקרוני שילוב זה מסוכן לאורך זמן?

שילוב זה אכן מסוכן לאורך זמן וכמעט שאין הצדקה לקחת אותו למניעת שבץ מוח, אלא במקרים מיוחדים של טרשת עורקים גדולים תוך גולגלתית. מהתיאור של ההדמיה ניכר כימדובר במחלת כלי דם קטנים ולכן הטיפול באספירין ופלביקס כנראה שאינו מוצדק. בכדי לקבל החלטה מושכלת יש להיוועץ בנוירולוג ווסקולרי וכנראה שההחלטה תהיה להישאר על אספירין בלבד

11/05/2022 | 20:01 | מאת: אורית

תודה רבה על תשובתך המפורטת!

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח