פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

הפורום מיועד לתת מענה לשאלות כלליות בתחום שבץ מוח, דמם תוך מוחי, אירוע מוחי חולף ומחלות כלי הדם של המוח.
5765 הודעות
5506 תשובות מומחה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

18/04/2019 | 19:11 | מאת: שירלי

שלום התחילו להעלות לי מינון של התרופה של האפילפסיה בגלל תסמינים שמצביעים על בעייה של אפליפסיה התקפונים קטנים עדיין ללא איבוד הכרה וגם רמת בדם של התרופה נמוכה מאוד שאפילו שרק התחלתי לא היה כזה. משהתחלתי בהעלאת המינון ופעמיים ביום במקום פעת אחת ומינון שיוצא כרגע בגוף כפול מה שהיה מקודם לקחתי כמות בערב ועכשיו גם ביום וגם בערב אותה כמות ועכשיו חזרו התופעות כמו שבהתחלה לקחתי כאילו הכדור בכלל לא היתה השפעה בגוף והתחילו עייפות , תשישות היתה פעם בחילה שעברה האם זה הגיוני למרות שלקחתי את התרופה קודם אמנם במינון אחר ?

חשוב להבין באיזו תרופה מדובר מהם המינונים ומהן תופעות הלוואי. אני מציע להתיעץ עם הנויורלוג המטפל או יחידת אפילפיסה.

15/04/2019 | 12:48 | מאת: ענת

לרופא שלום. אני אשה בת 64. פנסיונרית. בריאה בדרך כלל. אך נוטלת סימבסטטין של 10 מיליגרם. (מאוזנת )וכן קרדילוק של 5 מיליגרם ( דופק לעיתים מהיר. ה CT של הראש היה תקין למעט שורה שאמרה : איזורים היפודנסיים עדינים מאוד בחומר הלבן העמוק פרא ונטריקולרי דו צדדי לא ספציפיים. (ככל הנראה על רקע מיקרואנגיופתיה) . בנוסף: עשיתי אולטרה סאונד של עורקי צוואר שהיה תקין למעט המשפט: ( מתחת לכותרת של צד שמאל ):קרוטיס פנימי נצפו רבדים טרשתיים היפראקוגניים קלים במוצא העורק , נרשמה זרימת דם תקינה . בסיכום נכתב: רבדים טרשתיים היפראקונגיים קלים במוצא העורק הפנימי משמאל ללא הפרעה המודינמית. רופא המשפחה רוצה שאקח אספרין של 100 מיליגרם ליום ואילו הנוירולוגית אומרת שאין צורך. מהי דעתך ?

על מנת להחליט לגבי הצורך בטיפול יש להתבונן ישירות בבדיקות ההדיה לרבות הCT והסונאר וכן לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה.

לפני מספר חודשים אישתי החלה להרגיש חולשה כללית בעיקר בערב לאחר מקלחת , המצב החמיר והחולשה הייתה גם בשעות היום. בזמן החולשה הזאת יש לציין שהיא לא נטלה תרופות פרט לפה ושם כאבי ראש. בשלב מסויים החלה לאבד הכרה ולהתעלף וזה קרה מספר פעמים בשעות הערב לאו דווקא לאחר מקלחת. אחד מהמקרים היה אובדן הכרה , רעד בלסת , כאילו שננעלה ולא יכלה לדבר (אך דיברה בקושי רב) , נאלצנו להזמין אמבולנס כי חשבנו שזה התקף לב בעבר אישתי נתבקשה לעשות בדיקת מאמץ ונכשלה , הרופאים המליצו בשלב מסויים להתקין לופ ריקורדר (LOOP RECORDE) עד שהגיע זמן ההשתלה של המכשיר נתנו לה כדור מטרופולול , 100 - 50 - 25 מ"ג אני אישית שמתי לב שהכדור גורם לה יותר חולשה במיוחד במינון הגבוה. הכדור ניתן על ידי הקרדיולוג שלה בגלל לחץ דם גבוה ודופק מהיר. כרגע היא לא לוקחת את הכדור עד שיחליטו מה גורם לה להתעלפויות... לפני מספר ימים (עוד שלקחה את המטרופולול - 50 מ"ג ביום) היא איבדה את ההכרה בעבודה וקרסה , פעלנו כפי שאמרו לנו ולחצנו על הכפתור של הלופ ריקורדר שינעל את הקובץ הגענו למיון , הורידו את המידע מהלופ והתוצאות היו נורמאליות פרט לדופק מאוד מהיר - מעל 100. אישפזו אותה להמשך בדיקות מאחר והיה הפעם חשש ל סטרוק , או לפחות ל TIA עברה סדרת בדיקות מקיפות , כולל סוכר 5.7 , דם , שתן , MRI , CT , בדיקות לב , צוואר ועוד , כל הבדיקות יצאו תקינות ולא היו סימני התקף , סטרוק או TIA הדבר היחיד שמצאו זה חסימה מינימלית בעורק ימני ושמאלי אך המליצו רק לקחת אספירין 81 מ"ג ביום. במהלך האישפוז - שזה מה שהוביל לבדיקות סטרוק שמנו לב לחיוך שהוא רק בצד אחד , קושי בהליכה בגלל "כובד" של רגל שמאל וקושי בהפעלת יד שמאל בדיקה ניורולוגית פשוטה כמו לעצום עיניים ולגעת בקצה האף עם יד ימין עברה בהצלחה ומה כאשר ניסתה לעשות זאת עם יד שמאל גם לקח יותר זמן וגם האצבעות היו מכופפות יותר , איטיות יותר אך הצליחה לגעת בקצה האף זהו היום השני שלה בבית ובינתיים אנו לא רואים איזה שהוא שינוי (ולא ידוע אם צריך לראות שינוי) במה שקשור לצד השמאלי של הגוף שלה , שמתי לב שהחיוך עדיין נוטה רק ימינה ולא סימטרי לשני הצדדים. הרופאים אומרים שזה יעבור מאחר ואין נזק מוחי שניתן לראות בסיטי או ב MRI הרופא המטפל שלה דורש לגשת לרופא נורולוג , רציתי לוודא שזה לא עוד בזבוז זמן ואולי יש כיוון אחר , לקבל חוות דעת נוספת. יש לציין שמהרגע שהפסיקו לה את המטרופולול היא מרגישה קצת יותר טוב , ללא ספק הכדור הזה גרם לה לתופעות לוואי חזקות וייתכן שגם להתעלפויות. השאלה שלי , האם יש באמת צורך לגשת לנורולוג ? האם היד הרדומה , הרגל הכבדה והחיוך היפה של אישתי יחזור להיות כפי שהיה לפני , במידה והיה אירוע מוחי לא הייתי שואל את השאלה הזאת בטח שלא בשלב הזה אך מאחר ולא היה אירוע או TIA וכל התוצאות תקינות האם באמת זה עניין של כמה שבועות כפי שהרופאים אומרים לנו פה שהכל יחזור ? אנו ממש חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות , באמת תודה על תגובתך. אם יש צורך בגישה לתיק האשפוז האחרון שלה אני אוכל להעביר במייל כולל MRI צירפתי מספר תוצאות לעיון. תודה מראש.

שחכתי לציין שעברה צינתור שנה שעברה אך ללא תוצאות

כל הופעה חדשה של חולשת פלג גוף מחייבת פנייה מיידית לחדר המיון.

נראה כי מדובר במקרה מורכב וכי נותרו עדיין שאלות לאחר האשפוז. אני מציע לפנות למרכז למחלות כלי דם של המוח בבית החולים רבין עם כל התיעוד הרפואי ובדיקות ההדמיה.

12/04/2019 | 19:57 | מאת: דני

שלום, אני בן 79 וחש לאחרונה חולשה ועייפות, שמלוות באובדן פתאומי של הזיכרון ובלבול שאיני יודע איזה יום היום ואיפה אני. ואחרי מספר דקות שאני חוזר לעצמי - איני זוכר שכל זה התרחש. בדיקות דם שעשיתי לאחרונה תקינות למעט הומוגלובין, אין לי רעידות בפנים , לחץ דם תקין, מרבה לעשות ספורט בעיקר שחיה. איזה בדיקות רצוי שאעשה על מנת לדעת מה הסיבה לאובדן זיכרון הרגעי הזה?

חשוב להבדק בהקדם על ידי נויורלוג כדי להבין את אופי ארוע הבלבול החולף. יתכן ויהיה מקום לבצע בירור הכולל בדיקת EEG והדמיית מוח.

12/04/2019 | 14:22 | מאת: נתנאל

לחי ימין קופצת לי מזה כשבועיים ומעלה רופא המשפחה נתן לי מוקסיויט ואמר שנפוח לי בפנים ויש לך משו בשיניים , רופא השיניים שלל הכל

חשוב להבין האם אכן מדובר בתנועות לא רצוניות של הלחי או אכן בנפיחות או רגישות מקומית. אני מציע לפנות לרופא המשפחה או נויורלוג . כדאי גם לצלם את הארוע על מנת שיוכל להתרשם.

22/04/2014 | 20:28 | מאת: :)

האם באמת המכשיר h-200 שפועל באמצעות גירוי חשמלי ובכך עוזר לשרירים המזיזים את היד יעיל לאדם לו יש שיתוק מוחלט או חלקי ביד? ומה חסרונות המכשיר? אשמח לקבל חוות דעת בהקדם. תודה מראש:)

22/04/2014 | 20:30 | מאת: :)

אגב, זה הסבר על המוצר עצמו http://www.bioness.co.il/index.php/ness-h200-wireless

פוסט איקטל כמצב התפקוד המנטאלי הנמוך שלאחר התקף אפילפסיה ואני מדבר על מצבי זומבי מחשבתיים שחולפים כעבור כמה שעות עד חצי יום האם יש לזה הקבלה בפתולוגיות נוירולוגיות אחרות ואיזה פתולוגיות נוירולוגיות אחרות יכולות להיות בעלות משהו מקביל לזה

מאיר שלום, שאלותיך מנוסחת בצורה שלא מאפשרת להבין אותן. אין כאן נוקשות אלא חוסר יכולת להתייחס. אני מצטער מאוד. אם תרצה לנסח שאלה בצורה שאוכל להבין אשמח מאוד לנסות לענות. יחד עם זה, אני חייב לומר שלא נראה כי אתה מחפש תשובה לשאלה אלא מעוניין בדיאלוג בנושאים שמעניינים אותך. אני לא בטוח שהפורום הזה הוא המקום המתאים לכך.

מר פוסטאיקטל מפציע שוב והפעם בקריסטל קליר הפעם בעגה המקצועית וגכ בשיא הקונקרטיות: לגבי התיאור:recurrent paroxysmal events עם התוספת:episodical areal brain disfunction שמשמעו איבוד תפקודים מוחיים מסוימים באופן זמני וחולף כדבר שחוזר על עצמו פעם בכמה זמן וכאשר המדובר שאיבוד התפקודים הנל מופיע בפתאומיות בניגוד למשהו שמתפתח בהדרגה במשך פרק זמן מסוים כמו ירידה חדה ברמת המודעות לרמה מאוד נמוכה שמופיעה בפתאומיות נמשכת פרק זמן של נניח כמה שעות וחולפת כדבר שחוזר על עצמו ובמצב זה אדם בקושי מבין משהו ובקושי מגיב עכשיו לא מחוייב שמדובר באיבוד מוחלט של תפקוד זה אלה בירידתו לרמת תפקוד מאוד נמוכה איבוד היכולת להשתמש במילים גכ כשמופיע בפתאומיות נמשך פרק זמן מסוים וחולף כדבר שחוזר על עצמו איבוד יכולת התנועה גכ שמופיע בפתאומיות נמשך פרק זמן מסוים וחולף כדבר שחוזר על עצמו ואם לא איבוד מוחלט אז כמעט לא יכול להתנועע אחרי פרכוסים תנועתיים התפקוד המוטורי יורד לתקופת זמן מסוימת ולכן מופיעה חולשה חמורה הרי אלו דברים שמופיעים במחלת האפילפסיה במצב הפוסטאיקטל האם אני טועה? שוב אשאל האם תופעה זו קיימת גכ במחלות נוירולוגיות אחרות ואם כן איזה? ושוב אם הרשימה ארוכה נא לציין כמה דוגמאות מרכזיות ולציין לגבי סוגי המחלות שציינתי אם: קיים בסוג לא קיים בחלק או לא ברור זאבות מוחיות? זיהומיות? וסקולריות? איסכמיות? אפילו תנאים נדירים או תיאורטיים בזה אך אם כך לציין אנצפלופליות? נוירוטרנסמיטריות? נוירוטרנסמיטריות של נוון מוקד יצור החומר הנוירוטרנסמיטרי כפרקינסון בטבען? נוירוטוקסיות אם יש כזאת הגדרת מחלות? מחסורי ויטמינים? גנטיות? אם גם הפעם איני ברור אשמח לדעת מה בדיוק לא ברור אנא ציין

18/04/2014 | 00:00 | מאת: רון

שלום לך, אני בחודשים האחרונים מרגיש מן תחושת לחץ בראש אשר ממש מציקה לי, לא ברור לי ממה זה נובע, אני נוטרל ציפרלקס כשנה וחצי, האם ייתכן שיש קשר לתרופה?

19/04/2014 | 18:58 | מאת: ד"ר חן הלוי

התרופה יכולה לגרום לשינויים בהרגשה אולם הדבר אופייני בתקופה הראשונה ולרוב חולפים. לכן אני נוטה לא לייחס זאת לתרופה שאתה לוקח שנה וחצי

ואני לא היחידה.אני לא בטוחה שזה מוציא שם טוב לא לאתר ולא לרופא.האם עלי להבין מכך שהרופא לא יודע לענות ובשל כך בחר להתעלם?עצוב משהו.

17/04/2014 | 21:16 | מאת: ד"ר חן הלוי

אופיר שלום, שאלתך פוספסה מאחר ורשמת תגובה אליה שגורמת לה להראות כאילו כבר נענתה. אולי זה לא ברור לך (ואני יכול להבין זאת) חבל שאת מרשה לעצמך לרשום הערה מזלזלת ובוטה בראש הפורום במקום לנסות להבין או לברר. הייתי אומר שאני מופתע מהתנהגות כזו אבל לצערי את לא ממש היחידה וכנראה זו הנורמה. וזה באמת "עצוב משהו" חג שמח.

אתה ד"ר בחרת להתייחס אליה כמשהו רע, אני בחרתי לשאול (בדר"כ מציינים סימן שאלה)מאחר ואני קוראת תגובות באתר, המטרה הייתה להאיר עיניך אבל זכותך המלאה לקחת את זה למקום שתרצה.עם כל זאת ברור כי אתה מבין שאתה עונה באופן רנדומלי ועדין אתה בוחר שלא לעשות עם זה משהו, אז תגיד לי אתה זה לא עצוב?בפורום שאתה בא לעשות משהו טוב ולעזור עם הידע והמקצוע הכל כך חשוב הזה ועל זה יוצא גם רע, אני רואה בזה פספוס גדול!!!(ועדין לא ענית לשאלתי,כבר לא משנה...)

17/04/2014 | 18:56 | מאת: שרה

בחודש האחרון יש לי התקפי כאב בשתי העצמות הבולטות בתחתית הגולגולת לפעמים עם תחושת זרםלכיוון הצוואר. כמו כן מופיעה תחושת מתח מתחת ללסת התחתונה. בירור אצל פה ולסת כולל צילום פנורמי לא העלה ממצא בלסתות. לפעמים מופיע כאב באיזור זוויות הלסת , יותר בצד שמאל..מטופלת בגאבפפטין פעמיים ביום.התחושה מאד לא נעימה. אנא חוות דעתך.

17/04/2014 | 21:34 | מאת: ד"ר חן הלוי

"אנא חוות דעתך" היא דרישה לחוות דעת בשפה משפטית. צר לי אבל אנחנו כאן בפורום חופשי שאינו מיועד לייעוץ פרטני. בגדול יש מקום לחשוב שאת סובלת מבעיית עמוד שדרה או נוירלגיה שניתן לטפל בה בהזרקה מקומית. האבחון לפי ממצאי הדמייה ובדיקה נוירולוגית.

17/04/2014 | 18:09 | מאת: מאיה

שלום, האם ניתן לעשות בדיקת mri מוח במקרה ורוצים לברר וסקוליטיס,ללא חומר ניגוד? במידה וקיים וסקוליטיס האם לא ניתן לראות שאכן יש אם לא יוזרק החומר? שאלה נוספת היא האם anca שלילית בבדיקות דם שוללת וסקוליטיס מוחי? תודה על תשובותייך וחג שמח

17/04/2014 | 21:29 | מאת: ד"ר חן הלוי

אבחנת וסקוליטיס היא קשה למדי ודורשת מספר בדיקות. MRI היא בדיקה חיונית בתהליך וחייבת להעשות עם חומר ניגודי. ברוב המקרים של וסקוליטיס מוחי ANCA שלילי כך שזה לא שולל

17/04/2014 | 14:07 | מאת: אבי 31

בת 30 (אחות במקצועי...)סובלת מ IGA נפרופטי. נוטלת טריטייס 7.5 מ"ג להפחתת פרוטאינוריה. כמו כן סובלת שנים ממיגרנות שטופלו בטריפטנים (אימיטרקס), לאחר מכן הומלץ לי על ביטא בלוקר (ובגלל תופעות הלוואי לא ניסיתי. כעת משתדלת לטפל רק באופטלגין. בשנה האחרונה סובלת מסחרחורות וכן מתחושת "התנתקות" לא מעט פעמים. יש לציין כי אני בהכרה, ללא פרכוסים כלל אבל לתחושות הללו של סחרחורות והתנתקויות מלוות מעין נקודות שחורות בעיניים וטישטוש ראייה. במידה ואני בהליכה ופתאום תופס אותי התקף כזה אני עוצרת במקום ואז חוזרת לשגרה. אצל רופא א.א.ג נשלל הכל. הייתי אצל נוירולוג שהפנה אותי לבדיקת EEG אבל התור אליו רק עוד 10 חודשים. בדיקת ה EEG יצאה לא תקינה להלן התשובה: "רקע בלתי סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 10 מ/ש, הנחסמת בפקיחת עיניים. אין שינוי בנישום יתר ולא בגירוי לאור. לאורך הרישום נצפו התפרקויות זיז גל איטיות וכן נרשמה התפרקות כללית של זיזים". בכל אופן הייתי שמחה לשמוע את דעתך בנידון וגם להבין יותר לעומק את פיענוח הבדיקה. כמו כן שתאמר לי האם עלי לנסות להקדים את התור או ללכת לרופא פרטי או שזה סובל דיחוי. תודה רבה. תשובת הבדיקה היא: לסיכום: תרשים לא תקין.

17/04/2014 | 21:26 | מאת: ד"ר חן הלוי

אני לא מכיר שום נוירולוג שהתור אליו 10 חודשים. אין דבר כזה ואם יש תחפשי נוירולוג אחר. תשובות ה EEG עשוייה להעיד על אפילפסיה שדורשת טיפול ועלייך להגיע לנוירולוג ללא כל דיחוי

17/04/2014 | 11:58 | מאת: מתן

שלום לכם! אני בן 20, חייל. לפני כ חמישה חודשים איבדתי תחושה בפלג גוף תחתון ובנוסף איבדתי את יכולת ההליכה. אושפזתי במשך 3 חודשים. לאחר בדיקת MRI אובחנתי במיאלטיס בחוט השדרה-"ממצא חריג בחוט השדרה בגובה D6-D11, מתאים לטרשת נפוצה או מיאליטיס".. תחילה קיבלתי טיפול בסטרואידים דרך הוריד ולאחר מכן הורד המינון לכדורים. קיבלתי גבאפנטין במינון של 1200 מג ביום. בשילוב של גסטרו וזריקות קלקסן 40 מג.. כאשר היו לי כאבים עזים היו נותנים לי קלונקס, אך ויתרתי על כדור זה מכיון שהיה מרדים אותי ובתור תחלופה שתיתי טרמדקס. בשיחרורי מהשיקום יצאתי חצי משוקם עם הליכון.. היום התפקוד שלי הינו מינימאלי קושי רב בהליכה ובביצוע מטלות עם הידים.. דברים אלו מלווים בכאבים נוראים בגב, בידיים וברגליים..ותחושת עייפות במשך היום.. הליכה לשירותים באופן יזום כל שעתיים מחשש לבריחות. בצבא לא מאמינים לי שזה אכן ככה.. חשוב לציין שהפסקתי עם כל התרופות בבת אחת. מה אני עושה עם הכאבים? האם זה יעבור לי? תוך כמה זמן? ומה אני אומר לרופאים בצבא? חשוב לציין, שכיום, חוזרים הכאבים והלחץ בעמוד השדרה שבגב העליון. תודה רבה!

17/04/2014 | 21:25 | מאת: ד"ר חן הלוי

הזמן והשיקום יעשו את שלהם. אם תחזור לגבפנטין זה עשוי לעזור עם הכאב.

17/04/2014 | 09:20 | מאת: שחר

אח שלי בן 39 סובל מרעידות בידיים. יש לציין שכשהוא היה בן 4 הוא חלה בדלקת קרום המוח ויראלית. האם הרעידות הן כתוצאה מהמחלה שלו בגיל צעיר? כיצד ניתן לעזור לו?

17/04/2014 | 21:23 | מאת: ד"ר חן הלוי

זה יכול להיות קשור או שהרעידות הן חלק מתסמונת של essential tremor . בכל מקרה יש לכך טיפול אם הרעד מפריע לו

16/04/2014 | 20:44 | מאת: מישה

לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל אני חייב לפתור את הבעיה - לפני חצי שנה בערך חבר שלי הביא לי כאפה מאוד אבל מאוד חזקה בעורף וזה לא הדאיג אותי עד שפגשתי נער והוא נראה מוגבל או קיצור יש לו משהו לא בסדר אז שאלתי את חבר שלי מה קרה לו ואז הוא אמר לי נתו לו כשהוא היה יותר קטן נתנו לו הרבה כאפות (לא יודע עם זה הסיפור האמיתי) והבעיה שלי היא החרדה והדאגה בזמן האחרון אני מרגיש משהו בגוף כאילו זה לא אני כאילו אני משתנה אני מרגיש מוזר ואני מאוד שומר על העורף כל מי שנוגע לי שם גם אם זה ליטוף או משהו כזה אני מתבאס וכל זה אני מרגיש כאילו עובר עלי משהו אבל אני לא יודע איך להסביר את זה אולי אתם יודעים מזה ? ויש לי עוד שאלה מכאפה מאוד חזקה בעורף יכול לקרות משהו (לגוף,לעצבים ועוד) ?

17/04/2014 | 21:22 | מאת: ד"ר חן הלוי

ככל הידוע לי לא אמורות להיות השפעות ארוכות טווח לכאפה. אתה יכול להיות רגוע

19/04/2014 | 14:35 | מאת: מישה

אז אפשר להגיד שהדבר הכי נורא שיכול לקרות זה רק כאבים וזהו ?

מי מכיר מומחה בעל שם לטיפול בבעיית תיסמונת רגליים רגיזות?

כל רופא מומחה להפרעות תנועה.

16/04/2014 | 13:37 | מאת: ד

האם ניתוח יכול לשפר את המצב של הוירוס jc וכמה

17/04/2014 | 21:21 | מאת: ד"ר חן הלוי

אם אתה מתכוון ל PML אזי התשובה היא לא

18/04/2014 | 10:57 | מאת: ד

שלום רב דוקטור רציתי ליצור איתך קשר איך הוכל

16/04/2014 | 13:31 | מאת: ירוו

שלום. שלום שמי ירון , בן 25, ועברתי אירוע מוחי לפני שנתיים וחצי. נמצא בסופו של דבר שיש לי אפלה ואני צריך לצרוך מדללי דם מסוג קומדין או גלקסן . לפני כשנה לא הרגשתי טוב וביקשתי מהנירולוג שלי שיבדוק אותי(חשתי כאבי ראש מי גר נו ת נוראיות) והוא ביצע לי ניקור מותני. בני קו ר התגלה שיש לי עדיין לחץ גבוהה בראש ועברתי מקומדין לגלקסן. מאז הנ י קו ר אני חובה כאבי ראש בצוואר עד ך מאחורי האוזן. במשך שנה עברתי מאוטופד נירולוג המטולוג ואף אוזן גרון וכולם אומרים שאין לי כלום. צרפתי תמונה(היום 16/4/2014) של הוריד שנפוח לי כל הזמן והכאבים מאחורי האוזן. מקווה לעזרה מכם ... זה מאוד חשוב לי. http://postimg.org/image/mgdzimb3v/ http://postimg.org/image/6w6ls30zf/

17/04/2014 | 21:17 | מאת: ד"ר חן הלוי

ירום שלום, APLA לא אמור לגרום ללחץ גבוה ב LP והדבר תמוה בעיניי. אני מציע שתגיע למרפאת שבץ המח באיכילוב לבדיקה מעמיקה יותר של העניין. אין מה לשלוח תמונות מאחר והפורום לא מיועד לייעוץ פרטני.

אני ששאל את השאלה אודות פוסטאיקטל ומקבילותיו בפתולוגיות נוירולוגיות אחרות מהו ''סוג'' זה של שאלה שאינך יכול לענות עליה במסגרת הפורום ואיזה קטסטרופה גדולה תתחולל אם תספק מידע זה השאלה מוגדרת בצורה מאוד חדה ותשובה עליה לכן אינה בעלת ריבוי פרצופים האם דוקטורים אמונים על התמודדות ככ קונקרטית? מדוע כל פעם שמועלה משהו קצת יותר כללי או שמתיחס קצת תיאורטית רופאים סוגרים את הדלת מאוד מאוכזב מהתנהלות זו

ואם מסגרת הפורום היא בבעיה מסיבה שנסתרת מעיני מדוע לא שלחת לי לאי מייל תשובה האם יש ככ הרבה תשובות אפשריות? הערכתי שבסבירות גבוה שאפילו זה אינו נכון האם אפילו לא יכולת להתיחס באופן כללי לסוגי מחלות באופן כללי כזאבות כן או לא או חלקן אנצפלופתיות כן או לא או חלקן וכו? שאלה כזו אפילו הינה כרוכה באחריות יותר נמוכה כלפי העניין כיוון שהינה כללית ולא נדרשת להפעיל שיקול אבחוני

16/04/2014 | 08:13 | מאת: צוות האתר
אנו מבקשים לכתוב בהודעה מתומצתת שאלה אחת לד"ר הלוי, אין באפשרות מנהל הפורום להשיב על כל כך הרבה שאלות במקביל שכן הפורום אינו במה לתוכן רפואי מקיף אלא לקבל מידע ראשוני בלבד. חג שמח צוות האתר

השאלה שהיה סירוב לענות עליה הייתה מתומצתת ולא נענתה לא היו ''כהרבה שאלות'' בפורום נוירולוגיה לא נענתה אפילו שאלה אחת שלי ולא זו שהיא הראשונה מביניהן זהו אינו ''תוכן רפואי מקיף'' התשובה יכולה להיות קצרה אני צריך תשובה על שאלה זו והיא השאלה של לפני כמה ימים על ''הפוסט איקטל ומקבילותיו במחלות נוירולוגיול אחרות'' מחכה לתשובה

אהלן, שמי אור ואני בן 21. התופעה שאני עומד לתאר קוראת לי אחת לשבוע או שבועיים ואני חושב שהיא מצדיקה בירור אך לפני אשמח להתייעץ כאן. לאחרונה זה התגבר.. היום הגעתי לעבודה ב12 בבוקר ואחרי מספר שעות ושאכלתי משהו כמו שעה לפני, פתאום הרגשתי פיצוץ קטן בראש (כאילו לחצו לי עליו ושחררו) שהלב שלי החסיר פעימה, וסחרחורת כאילו אני עומד להתעלף ופחד לא מוסבר שכאילו אני הולך ליפול.. לא התייחסתי והמשכתי לעבוד אבל עכשיו אני במיטה מנסה להירדם וכל פעם שאני עוצם את העיניים וכמעט נרדם אני מרגיש מין פרץ כזה של סחרחורות, דפיקות לב וקצת קוצר נשימה ושאני חייב לפקוח את העיניים ולזוז קצת. כאילו המוח משחרר כימיקל מסויים שמעיר אותי ולא נותו לי להירדם. מפחיד אותי שאם ארדם יקרה משהו. מה יכולה להיות הסיבה? תודה.

15/04/2014 | 22:24 | מאת: ד"ר חן הלוי

אינני יודע

14/04/2014 | 00:11 | מאת: meir

שלחתי אתמול כמה שאלות לכמה מומחים באתר זה ואין קול ואין עונה לא לאי מייל וכלום בשביל מה מציבים אתר זה אם כך בהצגת שם מומחה שאמון על תשובה?

15/04/2014 | 22:18 | מאת: ד"ר חן הלוי

ראה למטה

13/04/2014 | 21:22 | מאת: קלרוש

אני סובלת מבלטים בחוליות התחתונות של עמוד השידרה לכן יש לי כאבים באגן וברגלים, נאמר לי שכתוצאה מכך אני מרגישה נימול בשני היריכיים בצד החיצוני. לפני כשבועיים עשו לי זריקה בגב במרפאת הכאב. מאתמול יש לי שוב נימול בצד החיצוני של ירך שמאל כשבנקודה מסויימת (ממש באמצע הירך החיצונית) מרגישה שריפה/קור (לא יודעת ממש איך להגדיר זאת), זאת תחושה חדשה שלא הרגשתי עד עכשיו. מאיפה זה בא פתאום אחרי שבועיים יחסית טובים שהכאב פחת.

15/04/2014 | 22:23 | מאת: ד"ר חן הלוי

זוהי תופעה שלרוב קשורה לעצב תחושתי בירך ואמורה להיות שפירה. כמובן שצריך לבדוק אם אין בעייה כלשהי באגן או עמוד השדרה שגורמת ללחץ על העצבים ומשפיעה על שני הצדדים.

13/04/2014 | 09:46 | מאת: זיו

בוקר טוב לפני חודשיים התחילו כאבים חזקים מאוד בברך עם הקרנה לשוק, נימול ותחושת שריפה ברגל. לאחר מתן ארקוקסיה וכדורי נגד כאבים וולטרן שלא עזרו. טיפול בדיקור וטווינא - הכאב פחת לחודש. לפני שבועיים וחצי התחילו כאבים חזקים מאוד שוב בברך עם הקרנה לירך, לטוסיק ולכף הרגל ולמותן ימין. כאבים שורפים מאוד מאוד ממש כאילו מבעירים לי את הרגל. שוב טיפול בארקוקסיה שלא עזר. לאחר ביקור אצל נוירולוג ואצל אורטופד עמוד שדרה ביצעתי את הבדיקות הבאות: צילום ברך ימין - תקין c.t עמוד שדרה מותני - מלבד עקמת שידועה לי מזה שנים הסי. טי תקין e.m.g - right vastus lateralis (femoralis l2 l3 l4) - Amp + dur + right add magnus (obturatorius l2 l3 l4) - amp + האורטופד אמר שמשהו לוחץ וזה מה שגורם לכאבים אך לא אמר למה ומה פירוש תוצאת הבדיקה הציע להזריק קורטיזון להפחתת הכאב אך לא הציע טיפול שיעביר לחלוטין את הבעיה. בינתיים אני סובלת משריפה נוראית בעיקר בלילה ובישיבה במותן שלי בוערת, הטוסיק ממש והירך כולה לכיוון הברך. אמרו לי שבגלל שהסי. טי תקין ייתכן שמדובר בוירוס ולא במשהו שקשור לגב. האם זה נכון? מה עלי לעשות על מנת להבין מה הבעיה בדיוק, ממה היא נובעת ומה הטיפול המהיר והנכון עבורי אני ממש סובלת. אשמח אם תוכל לומר לי מה תוצאות הבדיקה אומרת ועל איזה וירוס ייתכן כי מדובר ? התחלתי טיפול כירופרקטי שעוזר לשעתיים ושוב הכאב חוזר לפעמים אפילו יותר כואב ויותר שורף. סליחה על האורך. ברצוני לציין כי בשלושת הימים האחרונים יש לי גם שריפה בלשון ואוזן בצד ימין (אותו צד) גם היא "סתומה" אני לחוצה מאוד מכל התופעות והכאבים הללו וחוששת שמפספסים משהו תודה רבה זיו

15/04/2014 | 22:22 | מאת: ד"ר חן הלוי

אני מבין את הלחץ. ברור לך שדרך הפורום לא ניתן לאבחן או להציע טיפול. חשוב לבדוק שבברך עצמה אין פתולוגיה. אציין רק כי נדיר מאוד שכאב "נוירולוגי" מתחיל בברך.

13/04/2014 | 08:09 | מאת: דודי

שלום רב רציתי לשאול מזה jc מה השפעות שלהן ואם יש טיפול

15/04/2014 | 22:19 | מאת: ד"ר חן הלוי

JC הוא וירוס הגורם למחלה מוחית בשם PML בחולים עם דיכוי של מערכת החיסון. ככל הידוע לי אין טיפול יעיל במחלה

16/04/2014 | 13:31 | מאת: .ד

האם דרך ניתוח יכולים לרפא את הוירוס jc

פוסט איקטל כמצב התפקוד המנטאלי הנמוך שלאחר התקף אפילפסיה ואני מדבר על מצבי זומבי מחשבתיים שחולפים כעבור כמה שעות עד חצי יום האם יש לזה הקבלה בפתולוגיות נוירולוגיות אחרות ואיזה פתולוגיות נוירולוגיות אחרות יכולות להיות בעלות משהו מקביל לזה

15/04/2014 | 22:15 | מאת: ד"ר חן הלוי

לצערי אינני יכול לענות על שאלות מסוג זה במסגרת הפורום.

12/04/2014 | 20:27 | מאת: אופיר

ד"ר שלום, אבי 5 שנים לאחר כריתת קיבה,ללא הישנות המחלה, לא עבר טיפולים כימים כלשהם.עם חוליות דחוסות שינוי ניווני במותן וממצאים אורטופדים נוספים שלפי אורטופד אין להם קשר לתלונותיו. מזה כשנה כשזה הולך וקורה לעיתים תכופות יותר, חש סחרחורות ותחושת עילפון ומן לחץ בראש ובכל הגוף.בהתחלה היה מתיישב כל מס' מטרים והיום כבר לא יוצא מהבית.באופן פתאומי חש הירדמות הרגליים(אין לי רגלים),מתאר הרגשה לא טובה בכל הגוף. בבוקר ממש חמור ובערב מעט טוב יותר. לאחרונה בדקנו אורתוסטטיזם ומצאנו נפילה מ-155 סיסטולי ל-119.דיאסטולי שינוי קל ודופק עולה למקסימום 96 (מ-80 בערך).הוחלט להקטין מינון פרדניזון שלוקח שנים.נוטל גם קסטרל (לא בדק איך בלי).emg הראה ירידה בתחושה בעיקר ברגל שמאל.מדובר באדם צלול שהדבר הזה פשוט מייאש אותו שאף אחד לא מצליח להבין ממה נובע. בעיקר תחושת העילפון וההרגשה הלא טובה שמלווה אותו רוב היום, נוטל אופטלגין ואבן ודקסמול להקלה בכאבים בכל יום.הנוירולוג רשם מידודרין שהיא בעצם גוטרון, טרם נטל התרופה.אנא עצתך/הכוונתך. בברכת חג שמח, אופיר

12/04/2014 | 20:32 | מאת: אופיר

ויטמין b12 ברמות גבוהות מאוד, ע"פ אונקולוג חייב ליטול כל חייו,ויטמין b1 ברמה 45. שוב תודה ענקית מראש על תשובתך בעניין

12/04/2014 | 17:42 | מאת: אהרון

ד"ר שלום. לפני חצי שנה התחלתי לקחת דפלפט כמייצב מצב רוח, ולאט עליתי למינון של 1000 מג. לפני כשבוע ביקרתי אצל פסיכיאטר מומחה והחלפנו את הדפלפט בגאבאפנטין. כרגע אני לוקח מינון של 1200 נוירונטין ליום. האם כאשר מחליפים נוגדת פרכוסים אחת באחרת ניתן להפסיק מיידית עם הראשונה (דפלפט) או שחובה להפסיק בהדרגה?

15/04/2014 | 22:13 | מאת: ד"ר חן הלוי

להפסיק בהדרגה

12/04/2014 | 15:53 | מאת: רעות ע

שלום וברכה האם אתה מכיר או יודע על ניורוכירורג בתודה רבה

15/04/2014 | 22:13 | מאת: ד"ר חן הלוי

הפורום אינו מיועד להמלצות על רופאים. עלייך לבדוק בפורום נוירוכירורגי או להתייעץ עם רופא המשפחה

12/04/2014 | 15:27 | מאת: אמה

שלום, ב4 ימים האחרונים יש לי כאבי ראש חזקים כל פעם במקום אחר, יש לי לחץ בראש, ובעיניים, אני רואה מטושטש במיוחד בעין ימין מין כאב כזה, לחץ, בלבול, סחרחורות, בחילות חזקות, כאבים ביידים במיוחד בבוקר, פתאום מתחיל לי מין התקף של דפיקות לב חזקות ומהירות וחוסר הרגשה בידיים, בלבול חזק, הרגשה של חוסר ריכוז. והאוזניים שלי כל הזמן נסתמות. הרגשה כללית לא טובה, חוסר תאבון, אני רוצה לציין שיש לי מחסור בפקטור 7 והייתי מאושפזת לפני כמעט חודש, כי היה לי דימום פנימי בבטן, וקיבלתי 2 מנות דם ו2 מנות פלזמה. ובספטמבר עברתי תאונת דרכים וקיבלתי מכה בראש מאז התחילו כאבים ראש בהדרגה ואני בטיפול של ניורולוג עשיתי ct ראש עם חומר ניגוד ויצא תקין (עשיתי את הבדיקה בדצמבר) ועכשיו ב4 ימים האחרונים הראש והעניים מאוד כואבים אני לא מסוגלת לתפקד ולצאת מהבית מה לעשות? מה זה יכול להיות?

15/04/2014 | 22:10 | מאת: ד"ר חן הלוי

אין דרך לענות על כך דרך הפורום. אם מדובר בכאב חדש ומדאיג עלייך לראות נוירולוג בהקדם או ללכת לחדר המיון

11/04/2014 | 13:25 | מאת: יהודה

דוקטור תודה על תשובתך. כיצד ניתן להבחין בין עם הוריד המדובר (תקין)או להעיד על מלפורמציה וסקולרית?ואיזה טיפול ניתן לעשות עם חלילה מדובר במצב השני שהגדרת? אודה לך על תשובתך בברכה יהודה

15/04/2014 | 21:17 | מאת: ד"ר חן הלוי

א. לראות את הבדיקה ב. יתכן ויש צורך בהדמייה נוספת מכוונת לשאלה זו

10/04/2014 | 23:07 | מאת: אני

שלום דר האם תוכל לעזור לי להבין את המונחים הבאים מתוך מכתב הערכה? ערות החזרים עם טרמנר חיובי HOVER SWING חיובי ברור חולשה פרוקסימלית 2/5 חולשת גןף פונקציונלית תודה רבה על העזרה

15/04/2014 | 21:16 | מאת: ד"ר חן הלוי

נראה שהרושם של מי שבדק אותך הוא שיש חולשה בגוף שמקורה אינו מפגיעה עצבית

10/04/2014 | 16:23 | מאת: יהודה

בני משרת בצבא בחיל קרבי. לפני כשלושה חודשים התמוטט בזמן שלא היה בפעילות. בבדיקות שונות לא התגלה דבר. נשלח לCT מוח וקיבל את התשובה הבאה " לאחר הזרקה חומר ניגוד מודגם כלי דם מורחב היקפי באונה פריאטו פרונטלית מימין יורד עד לפיסורה סילביאנית לשקול MRI על פי יעוץ ניורלוג" אבקש לדעת מה המשמעות של תוצאת בדיקה זו? ברצוני לציין שבני נולד עם פיגמנטיים על כל גופו כולל בראש, יש לקשר לזה? אודה על עזרתכם. בברכה

10/04/2014 | 19:16 | מאת: ד"ר חן הלוי

ממצא זה יכול להיות וריד מורחב (תקין) או להעיד על מלפורמציה וסקולרית.

10/04/2014 | 16:05 | מאת: טליה

שלום ד"ר הלוי היקר אמי בת 85 , עברה אירוע מוחי קל. שוקמה ותודה לאל בסדר. לאחרונה יש לה כאבי ראש חזקים בקדקוד הראש. כן נטייה להירדם ולנמנם במשך היום. לעיתים יש לה התכווצויות של עורק, או ורידים ברגליים- כאבי תופת. היא נוטלת קומדין לדילול דם. מה יכול לגרום לתופעות הנ"ל? היכן להתחיל הבדיקות ומהי נורה אדומה במקרה שלה?

10/04/2014 | 19:15 | מאת: ד"ר חן הלוי

כאבי ראש שכיחים לאחר שבץ מח אולם יש לשלול סיבות אחרות כגון דלקת של כלי דם או השפעה תרופתית. הקומדין עצמו לא אמור לגרום לתופעות אלו אלא אם כן עולה חשד לדימום (במקרה זה כאב הראש מתמשך).

10/04/2014 | 11:11 | מאת: שני

אני בת 55 . נשלחתי ל MRI ראש בגלל ירידה בשמיעה אסימטרית. יש ממצאים במוח שלא קשורים לאוזן. מודגם שינוי סיגנל באונה הטמפורלית השמאלית ללא האדרה פתלוגית. טיב הממצא אינו ברור. אין אפקט מסה. אין בצקת. הממצא מודגם ב FLAIR. ובאופן קלוש ב T2. יתכן אזור של נזק? מודגמים מוקדים לא ספציפים בחומר הלבן תת קורטיקלים פרונטלים. מה המשמעות של התוצאות? למה הכוונה נזק? יש המלצה לעשות MRI בעוד 3 חדשים אני בת 56

10/04/2014 | 19:13 | מאת: ד"ר חן הלוי

האונה הטמפורלית קשורה קשר הדוק לשמיעה ולכן אני מניח שהממצא דווקא קשור לתסמינים שלך. לגבי טיבו אינני רוצה לדון במסגרת הפורום מבלי לראות את הצילומים במו עיני

10/04/2014 | 03:27 | מאת: כפיר

שלום רב דר הלוי, האם פרכוסים חלקיים פשוטים או מורכביים של האונה הרקתית יכולים לחקות סימפטומים פסיכוטיים?בברכה

10/04/2014 | 19:12 | מאת: ד"ר חן הלוי

בהחלט כן

09/04/2014 | 23:11 | מאת: רונן מושקוביץ

שלום לך אדוני הרופא אני סובל מזה כמה ימים מלחץ בראש נשלחתי לחדר מיון עי נרולוגית נכון לאתמול בלילה יום ג עד השעות קטנות בבית חולים תל השומר נשלחתי עי דר אליסה טלינסקי לחדר מיון התיבקשתי לעשות בדיקות דם וצלום ct של הראש הכל יצא תקין וגם התיבקשתי לעשות lp לגב את זה לא עשיתי בגלל הכאבים שיהיו אחרי וצריך לשכב במיטה בבית וזה ערב חג. קראתי באינטרנט שלפעמים לחץ בראש מופיע בגלל התיכווצות שריר. הלחץ גורמ לי גם לעייפות וחולשה . אני מאוד מחפש עזרה בענין ההתי גם אצל רופא מישפחה הוא עובד עצות . אשמח מאוד עם תיתקשר אלי 0544201999 אחרי 10 בבוקר יום חמישי תודה רבה וחג שמח . קראתי גם שכדורים נגד דיכאו משחררים התכווצות שריר במוח . העם אתה ממליץ לקחת משהו נגד הלחץ הזה ?

הפורום אינו כולל יעוץ פרטני וגם לא שירות "התקשר אלי". אם התסמינים לא עוברים אה צריך להבדק על ידי נוירולוג מומחה כדי לפתור את הבעיה.

09/04/2014 | 22:48 | מאת: רעות ע

שלום וברכה יש לי אבחנה של trigeminal neuralgia מלפני שנה וחצי בעקבות כאב עז בפנים בצורת דקירות סכין ודופק מטופלת בליריקה ואפנוטין עברתי צריבה בגלי רדיו שלא עזר ,,, בmri לא ניראה כלי דם לפי דברי הרופא של כאב אילו סיבות יכולות לגרום למחלה לעיל ??? זה פשוט משבש לי את החיים זה מחלה כואבת מאוד בתודה

10/04/2014 | 19:10 | מאת: ד"ר חן הלוי

במידה ואת אכן סובלת ללא הועיל הייתי בודק לעומק את האופציה להתערבות כירוגית לשחרור העצב החמישי. אל תסתמכי על רופא הכאב בנושא זה אלא פני לנוירולוג וסקולרי או נוירוכירורג המתמחה בנושא

09/04/2014 | 20:38 | מאת: א'

אני בחור בגיל 21, סבלתי מחרדה איומה וכתוצאה מכך אני סובל כבר תקופה ממשוכת מתחושת "ריחוף בראש" ולכן יש לי כמה שאלות: 1. האם תחושת הריחוף יכולה לנבוע בעיה בזרימת דם באיזור הצוואר עקב החרדה או שאין קשר? 2. מה עליי לעשות על מנת לסיים כבר עם תחושת הריחוף הזו?למי אני צריך לפנות? משום שאני כבר לא סובל מחרדה אך תחושת הריחוף הזאת פוגעת באיכות החיים שלי וזה מתבטא בעיקר שאני הולך הליכה ארוכה או שאני עושה תנועות חדות עם הראש וגם לאחר ספורט ובמהלך ספורט יש תחושת ריחוף מסוימת שאני מרגיש. אשמח לתשובות!

10/04/2014 | 19:09 | מאת: ד"ר חן הלוי

תחושה זו קשורה למצב הנפשי. מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי כגון CBT כדי להפטר מהתחושה

09/04/2014 | 08:22 | מאת: שרון

שלום, אני בת 40.5 עברתי טיפולי הפריה IVF. כשבוע לפני שהתרחשה הפלה התחיל לי נימול ברגל שמאל. תופעה דומה היתה לי לפני כחמש שנים ועברה (לאחר שלקחתי ויטמין B12). בעקבות התלונה נשלחתי לעשות MRI: התוצאות הן לגבי חוליות הצוואר, עמדה לורדוטית שטוחה. סיגנל מופחת בדיסקים הבינחולייתיים. המנגיומה קטנה בגופי החוליות C7 ו-D1. בגובה C5-C6 ו-C4-C5 אנולוס שטוח עם מגע בשק התקאלי. לגבי עמוד שדרה גבי: עמדה קיפוטית רגילה סימני ניוון בדיסקים אחגים, קשרי שמורל קטנים אחדים, המנגיומות קטנות בגופי החוליות D11 ו-D12 קונוס מדולרי מסתיים ב-L1. בלט אנולוס בגובה D6-D7 עם מגע קל בקדמת השק התקאלי. אין לחץ על החוט עצמו. האם משהו מהממצאים הנ"ל יכול להסביר את הנימול ברגל שמאל? האם אפשר לחזור לטיפולי הפוריות? תודה

10/04/2014 | 19:08 | מאת: ד"ר חן הלוי

נראה לי שלא. נימול ברגל שכיח מאוד בהריון ומחוץ לו ולרוב קשור ללחץ על עצבים תחושתיים באגן

08/04/2014 | 22:55 | מאת: רוני

שלום ד"ר, קפיצות שרירים בכל הגוף מאז אוגוסט 2013. ברקע מטופל בציפרלקס 20 מ"ג, המינון הועלה באפריל 2013 מ-15 מ"ג. בספטמבר נוירולוגית שלחה ל EMG ארבע גפיים שיצא תקין והגיעה למסקנה שאין עדות למחלה ניוונית שרירים או מוח. לא מרגיש חולשת שרירים. עקב הימשכות הקפיצות והתדירות הגבוהה (כמעט כל הזמן) חזרתי אתמול לנוירולוג אחר שהזמין בדיקת דם CK שאותה ביצעתי היום. הערך יצא חריג, 185, כאשר ערך המקסימום במכבי הוא 171. שאר בדיקות הדם תקינות. אני מאוד מוטרד מהחריגה הזו ומהקפיצות. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לתופעה הזו? ומה עליי לעשות? תודה

שכחתי לציין גיל - 36. לא מטופל בתרופות אחרות מלבד הציפרלקס 20 מ"ג.

07/04/2014 | 13:12 | מאת: לימור

אמא שלי סובלת מפציאליס במצב חמור כחצי שנה. היא קיבלה סטרואידים, עברה טיפולי פיזיוטרפיה שונים, לייזר, דיקור וכל טיפול קובנציאלי ולא קובנציאלי ששמעה עליו. בפגישתה האחרונה עם הנוירולוג, נאמר לה, שכך היא תישאר. אשמח לדעת אם ישנם מקרים שהחלימו רק לאחר חצי שנה ויותר... האם יש עוד סיכוי?

08/04/2014 | 16:16 | מאת: ד"ר חן הלוי

לרוב אחרי חצי שנה אם אין החלמה הסיכוי מאוד מאוד נמוך לשיפור. יש מקרים בהם ניתן לעזור בניתוח פלסטי מורכב לשיקום החיוך.

07/04/2014 | 08:59 | מאת: מלינה

שלום, הייתי רוצה לדעת מה פירוש ממצאי EMG - מצ"ב אציין, כי נשלחתי לבדיקה בעקבות הירדמות הגפיים (בשינה, זמן קצר ללא תזוזה וכו"י) ובדיקות דם - תקינות לחלוטין. bilateral neuropathy ulnar nerve at the elbow level Normal other tested nerves study No evidence for polyneuropathy or CTS

08/04/2014 | 16:15 | מאת: ד"ר חן הלוי

לפי הבדיקה יש לחץ על העצב האולנרי מאחורי המרפק. הדבר מתאים למה שאת חשה

06/04/2014 | 21:41 | מאת: חסוי

האם כאן המקום לשאול על תופעת פוסט פוליו? רציתי לדעת,אם אדם חלה בפוליו בילדותו,והשתתק בכמעט שני רגליו. מה הסיכוי שהוא יקבל את תופעת "הפוסט פולי" המפורסמת,אם כבר עברו 45 שנה?הם זה יכול להגיע באיחור. אשמח להבין יותר על זה. ושאלה נוספת-מה הבעיות המיניות שיש לחולה פוליו לשעבר?

08/04/2014 | 16:14 | מאת: ד"ר חן הלוי

פוסט פוליו מופיע שנים רבות לאחר הפוליו כהחמרה של התסמינים המוטורים. לא ידוע לי שניתן לזהות מי בסיכון לכך.

06/04/2014 | 17:11 | מאת: ענת

רופאה אאג איבחנה לשון רועדת שנוטה ימינה. מה יכולה להיות הסיבה? האם ריספרדל שאני לוקחת 10 שנים יכול לגרום לכך? כרגע אני בשלבי סיום הריספרדל בכלל.

08/04/2014 | 16:13 | מאת: ד"ר חן הלוי

ריספרדל יכול לגרום לתופעה הקרוייה tardive dyskinesia הכוללת תנועות לא רצוניות של הלשון. יתכן ולזה הכוונה

06/04/2014 | 09:09 | מאת: אנונימי

הגיוני ש"תתפרץ" הפרעה קוגנטיבית קלה בנער בן 20 אחרי עישון חד פעמי של קנביס?

08/04/2014 | 16:12 | מאת: ד"ר חן הלוי

לא. אבל יכולים להופיע שינויים פסיכיאטרים

אין לי בעיית בליעה מה שכן נוצר לי כיס זמני בוושט סמוך לקיבה(סעיף סרעפתי?) אם אני לא פולט האוכל,,ריח של ניאגרה בוקע מגרוני וכדי למנוע דלקת וחיידקים, כשעה לאחר הארוחה, אני פולט האוכל מהוושט,,אני כעת בתת משקל

הגעת לפורום הלא נכון

04/04/2014 | 18:03 | מאת: הדס

שלום, עשיתי בדיקת VEP ואשמח להבין את התשובה שהתקבלה (התור שלי לנוירולוג רק בעוד 4 חודשים) אשמח אם תוכל לעזור לי. כתוב כך (ואני מקווה שאני מבלבלת): VEP מאורך דוצ יותר מימין. לציין Amp נמוכה מימין. תודה רבה, הדס

05/04/2014 | 22:38 | מאת: הדס

בנוסף כתוב גם כך: 1. P1-RE 158.00ms 3.93uV P1-RE 155.00ms .2 2.26uV (R) 1. P1-LE 121.00ms 2.65uV 2. P1-LE 129.00ms 4.65uV NORMAL VEP:94-112n"y תודה

08/04/2014 | 16:11 | מאת: ד"ר חן הלוי

אינני יכול להתייחס לבדיקה זו במסגרת הפורום

03/04/2014 | 14:32 | מאת: דן

שלום ברשותך 2 שאלות אני סובל מחרדות מתח נפשי דיכאון יום יומי האם קיים קשר למערכת העצבים ועוד שאלה כמעט כל יום אני קם עייף כאבים בגוף כמו שפעת לאחר שאני לוקח קסנקס 1 מיליגרם קצת עובר ושיפור מה יכול להיות

08/04/2014 | 16:10 | מאת: ד"ר חן הלוי

הגוף והנפש מחוברים מאוד ולכן קשיים נפשיים גורמים גם לקשיים נוירולוגים

03/04/2014 | 12:58 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 21 וכיום יש לי קפיצות שרירים ועקצוצים בכל הגוף. בהתחלה זה רק העפעף בעין היה קופץ והיום ה בכל הגוף. יש רגעים שלא קורה כלום ואז פתאום השריר בלחי למשל קופץ וזה נורא מבהיל. האם כדאי להבדק ? אני מודאג מאוד מה זה יכול להיות ?

08/04/2014 | 16:09 | מאת: ד"ר חן הלוי

תבדק רק אם מופיעה חולשת שרירים

08/04/2014 | 17:18 | מאת: דניאל

תודה רבה על התגובה. אבל איך אוכל למשל להבחין בחולשת שרירים ? איך זה מתבטא ? מברור שעשיתי באינטרנט רק ראיתי את המילה ALS אני מרגיש חולשה. האם זה ייתכן בגילי ?

03/04/2014 | 12:10 | מאת: אלמוג

בעלי בן שישים עשה סי טי מוח ונתבקש לפנות ליעוץ נוירולוגי, בעקבות אסימטריה בין הסינוסים הרוחביים -ורינטה אנטומית? אבקש לדעת מה זה אומר תודה

08/04/2014 | 16:08 | מאת: ד"ר חן הלוי

זה אומר שעלה חשד להפרעה בניקוז הדם מהמח