דום נשימה חמור בשינה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

26/04/2022 | 15:47 | מאת: רמי

שלום דוקטור, אני בן 27 ויש לי דום נשימה חמור בשינה. אני ישן אצל בת זוגתי פעם פעמיים בשבוע, ושאני ישן אצלה אני ישן בלי המכשיר, מה שגורם לי לא לישון טוב בלילה, אבל תמיד יום למחרת אחרי שאנחנו ישנים ביחד אני חוזר הביתה וישן עוד איזה ארבע שעות עם המכשיר(זה בדרך כלל בסופשים) כדי לא להיות עייף במשך היום. תמיד יש לי קצת כאבי ראש אחרי שאני ישן אצלה אבל זה עובר במשך היום, השאלה שלי היא האם אני פוגע במוחי בזה שאני ישן ללא המכשיר(למרות שאני משלים את השעות שינה בבית שלי עם המכשיר)בגלל החוסר חמצן שהגוף נמצא בו בשינה בלי הסיפאפ(לפי המד סטורציה שאני ישן ללא המכשיר החמצן בגופי נע בין 88-95) כאילו אני לא מרגיש עייף כי אני כן משלים תשעות שינה אלה אני פשוט חושב שהחוסר חמצן כתוצאה מהדום נשימה פוגע במוח, האם זה נכון?

כן. דום נשימה בשינה פוגע במוח בטווח הארוך. יש להקפיד על שינה סדירה מדי לילה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח