חוסר יכולת זמנית להזיז רגליים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

09/05/2022 | 19:52 | מאת: רמי

שלום אדם שנתקף באופן פתאומי בחוסר יכולת להזיז את הרגליים לכמה שעות, לאחר מכן זה חלף. האם זה יכול להיות אירוע מוחי חולף? (אולי זה קשור לגב ועמוד שדרה?) האם העובדה שזה היה לא רק בפלג גוף אחד, אלא ב-2 הצדדים שולל אפשרות של אירוע מוחי או שאירוע מוחי יכול לקרות ב2 הצדדים בו זמנית? כ"כ כשיש בעיה ברגליים כתוצאה מאירוע מוחי, האם זה מלווה גם בחוסר תחושה (כלומר לכאב או למגע) או לא בהכרח וזה יכול להתבטא רק בחוסר יכולת להזיז אף שכן יש תחושה? תודה

לרוב לא מדובר בשבץ מוחי אלא בבעיה בחוט השדרה. יש מחלות מוחיות בעיקר בקמת המוח שיכולות לגרום לחולשת שתי רגליים ובכל מקרה בכדילשלול אותן יש לבצע MRI מוח אך כאמור מרבית המקרים משוייכים לחוט שדרה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח