בדיקת דופלר קרוטיס-עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

16/06/2022 | 10:40 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 87 נשלחה לגופלר קרוטיס עקב סחרחורת מידי פעם: צד ימין-ביפורקציה בגובה הרגיל. זרימה תקינה ב-ECA ו-CCA רבדים טרשתיים במוצא ICA גורמים להיצרות עד 50% צד שמאל-ביפורקציה בגובה הרגיל זרימה תקינה רבדים טרשתים במוצא ICA גורמים להיצרות עד 50%. פיתול של DISTAL ICA, שאלתי: לנוכח "רבדים טרשתים במוצא ICA הגורמים להיצרות עד 50% בצד ימין ובשמאל" האם יש צורך בהתערבות , צינתור וכד' תודה

אין צורך בהיצרות שכזו כשהיא אסימפטומטית (סחרחורת אינן סימפטופ של היצרות כזו)

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח