מינון דילול דם אלקוויס

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

14/07/2022 | 11:13 | מאת: רונית שם כינוי ניק ניים

לסבתא כיום בת 83 ,יש רקע של צניחת מעיים רקטלית (פרולופס מפי הטבעת ) ,במשך שנים רבות סבתא נטלה אספירין אך לפני כשנתיים לאחר בירור רפואי אז הופסק מתן אספירין יומי שנמצא כמיותר ללא התוויה מיוחדת , וזאת עקב דימום מפי הטבעת כתוצאה מהפרלופס של המעיים שהיו נכנסים ויוצאים מפי הטבעת וגרם הדימום , ובאמת לאחר הפסקת האספרין עוצמת הדימום ירדה, עד כאן הרקע מהעבר ,ועכשיו למידע עדכני, לפני כשלושה חודשים עקב קוצר נשימה ובצקות ברגליים, היא אובחנה עם אי ספיקת לב ופרפור , היא טופלה במשתנים , ומתן כדור אלקוויס במינון 2.5 שתי פעמים ביום לצורך הגנה בשל הפרפור , אך מאז החל שוב הגברת דימום לא נזילה של דם אך הקינוח בנייר ניכר רושם קל של עקבות דימום בתוך הצואה לאחר כל צאיות(שהם גם הצאיות מרובות בשל הפרולפס)וכן לירידה בהמוגלובין, השאלה האם לנסות לרדת למינון של 2.5 פעם אחת ביום של אלקוויס במקום פעמיים ,האם זה יכול להיות מספיק בטוח לספק הגנה מפני קרישים בשל הפרפור של הלב.

אליקוויס 2.5 פעמיים ביום לא נותן הגנה מספקת במטופלים עם תפקוד כלייתי תקין. במידה ולא ניתן ליטול נוגדי קרישה בשל דימומים יש אפשרות לבצע צנתור לב לסגירת אוזנית העליה השמאלית ובכך לא להזדקק לנוגדי קרישה. לצורך שקילת אופציה זו יש להגיע להערכה מסודרת במסגרת המרכז למ ניעת שבץ מוחי בבילינסון.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח