מיומקטומיה VS היסטרקטומיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/06/2018 | 13:45 | מאת: נ.ב.י

צהריים טובים, בעוד שבועיים יש לי תור לביקורת שרירן (תת-סרוזי, 17 ס"מ, התנזלויות, א-סימפטומטי למעט המפגע האסתטי) ושם כנראה נקבע תור לניתוח. בבילינסון רוצים כריתת רחם, אני רוצה להסיר את השרירן בלבד. נניח שאני הולכת על מיומקטומיה, מהם הסיכונים לעומת היסטרקטומיה? תודות מראש ושבוע טוב.

שכחת לציין את הפרט החשוב - בת כמה את? ומה תכניות הילודה שלך? פרופ׳ תדיר

17/06/2018 | 15:32 | מאת: נ.י.ב

בת 45, אין תכניות ילודה, ובכל זאת: מה יקרה אם אבחר במיומקטומיה? תודה רבה (:

עם שרירן בגודל כזה הסיבוכיםפ בעקבות ניתוח לכריתת השרירן גדולים יותר והניתוח מסובך יותר. הנסיום לשחזר רחם האוחז בתוכו שרירן הגדול מהרחםפ פי כמה וכמה אינו מוצדק ואינו נכון. כל זה מתוך אי ידיעה מה מיקומו והאם מדובר בשרירןם המנותק מהרחם ומצוי על ״גבעול״. בכל מקרה צודקים הרופאים הממלךיצים על כריתת רחם, ללא השחלות, ולא על כריתת השרירן. פרופ׳ תדיר

17/06/2018 | 16:48 | מאת: נ.ב.י

תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות