התיעצות על שרירנים ברחם לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/01/2018 | 19:59 | מאת: אור

פרופ' תדיר שלום, לאחרונה גילו לי 3 שרירנים בגודל 8 עד 10 ס"מ ( בm.r.i מוגדר כגוש רחמי קדמי). ההמלצה של הרופא המומחה היתה לעבור ניתוח עם פתיחת בטן מלאה להוצאת השרירנים בהקדם האפשרי. השאלה שלי אם ישנן חלופיות אחרות מלבד ניתוח והאם ניתוח יכול לפגוע ביכולת להרות בעתיד. אני בת 33 ללא ילדים ולצערי רק אחרי שנתיים של בדיקות (בשל בטן נפוחה) גילו לי שרירנים. כמו כן, מלבד נפיחות של בטן חודש 4 בערך וכאבי גב תחתון לעיתים, לא היו לי שום תופעות לוואי, דימומים או כאבים שיצביעו על בעיה. תודה על המענה

התיאור שלך על גודל הרחם, גודל השרירנים, קצב גידולם, מיקומם המדוייק, והעובדה ששרירנים בגודל כזה לא אובחנו קודם לכן מעוררת שאלות אשר ספק אם ניתן לשחזר את הפרטים החשובים בדרך זו. לכך יש השלכה ישירה על היכולת להשיב לשאלתך ולהתייחס בצורה ראויה לשימור הרחם וכושר הפוריות שלך. צר לי, אבל עם כל הכוונה הטובה לסייע לא אוכל לתת מענה סביר. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

07/01/2018 | 22:05 | מאת: אור

תודה על המענה המהיר. אבל בכללי יש סיכוי להכנס להריון לאחר הוצאת שרירנים גדולים ברחם? או שזה נזק בלתי הפיך? :/

במצבים כאלה אין ״בכללי״. זה לא הימור. במצבים כאלה, עם שרירנים גדולים כאלה, וללא כל הגדרה של מיקומם ומצב הרחם, צריך תחילה לבחון אם אפשר להפרידם מהרחם ולשקם את הרחם, ובגודל כזה, בהקדם. צריך להבין שההגדרות שלך כלליות מאד וצריך פרטים יותר מדוייקים כדי לבחון מה נכון לעשות. בהצלחה. פרופ. תדיר

31/01/2018 | 16:15 | מאת: ורד

שלום פרופסור תדיר לפני כ 4 שנים גילו לי 4 מיומות בגודל 1 ס"מ.מאז הוסבר לי לבצע מעקב לפני כ 5 חודשים ביצעתי בדיקה , המיומות גדלו ל 3 ס"מ והשבוע שוב ביצעתי בדיקה והן כבר 5 ס"מ. השרירנים בפונדוס ועוד אחד בקירת אחורי סובסרוזי קרוב לצוואר. יש סיבה לגדילה בטווח כה קצר? האם עליי לבצע בדיקת דם של הורמונים?

מתאור תוצאות בדיקות הדימות (אולטרהסאונד ו MRI) לא ברור עדין בדיות במה מדובר. ומדוע? מאחר ולא ברור אם הגודל 8010 ס״מ הוא לכל אחד מהשרירנים? או כולם יחד? ולכך חשיבות עליונה בהמלצות טיפוליות. אין גם תאור של מיקומם. פרט חשוב אותו יש לקבל בבדיקת אולטקהסאונד סבירה. גם לגבי ה MRI לא ברור למה הכוונה. כי בדיקה זו מפרידה בין הרחם לשרירנים, ומיקומם. רק לאחר הבהרת התמונה ניתן להתייחס בצורה יותר עניינית לשאלתך. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות