אדנומיוזיס ורחם מוגדל מאד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/04/2018 | 19:55 | מאת: מיה

שלום לאחר בדיקות רבות ואישפוז עקב דימום רב, התגלה אצלי אדנומיוזיס ענק 16/15 בערך אני בת 45 ללא לידות והציעו לי אך ורק כריתת רחם. האם יש לך פיתרון אחר? בעבר 2 רופאים אמרו לי שזאת מיומה וכעט בבית חולים שאושפזתי אמרו שזה שילוב (רחם שרירני ואדנומיוזיס). תודה

לעניות דעתי יש בהגדרות שלך מידה של ערוב מושגים. אין דבר כזה ״אדנומיוזיס ענק״. אנדומיוזיס, בהגדרה, זו מצב בו רירית רחם העוטפת את הדופן הפנימי של שריר הרחם, חודרת לעומק שריר הרחם. עדיין מדובר באיים של רירית בתוך השריר. אם הרחם גדול, ניתן לעשות ספקולציות שונות על מידת הקשר בין השניים. אם יש שרירן (מיומה) זה דבר אחר לגמרי, ואם יש מידה של שילוב, זה גם מצב שונה. כל אלה ניתנים להגדרה (עד גבול מסויים) באולטרהסאונד איכותי. את הטיפול צריך להגדיר לפי האבחנה, הגיל, תכניות הילודה (אם יש). החלטה טיפולית אינה מתקבלת על סמך מידע חלקי באינטרנט. פרום׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות