שימוש באיסמייה בשרירן בפונדוס

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/06/2018 | 00:32 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 39 בבדיקה שגרתית נמצא אצלי שרירן בגודל 6.5 ס''מ בפונדוס עם הופעת דימום ארוך בווסת וכאבים האם שימוש באיסמייה יכול להקטין את השרירן? האם לאחר שהוא קטן יכול לגדול מחדש? מהן תופעות הלוואי של התרופה? האם היית ממליץ על ניתוח להסרתו? תודה מראש

אין אפשרות לתת תשובה מלאב לשאלתך בהעדר פרטים כגון עברך המילדותי, תכניות הילודה שלך, והמיקום המדוייק של השרירן, כלומר אם הוא נוטה לכוון רירית הרחם או דופן הרחם החיצוני ולכן אתייחס רק לחלק משאלותיך. ראשית יש לציין כי על הטיפול באיסמיה הוטלו לאחרונה מגבלות ע״י משרד הבריאות עקב חשש לפגיעה בכבד וחיוב של מעקב קפדני על תפקודי הכבד, אבל זו רק הערה משלימה לידע כללי. לשאלתך אם השרירן עלול לגדול לאחר מכן התשובה ברורה. משך הטיפול בשרירן מוגבל לכ 3 חודשים וודאי שלאחר הקטנה זמנית של הנפח הוא ימשיך לגדול. לכן לא ברור מה כוונתך לאורך זמן ומה הסיבה שאת מבקשת לעשות שימוש בפתרון זמני זה. אם אני ממליץ על ניתוח או לא? איני יודע עליך מספיק פרטים כדי לתת המלצות אישיות על הצורך בניתוח או פתרון אחר. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

07/06/2018 | 07:52 | מאת: מיכל

אני אמא לשלושה ומעוניינת להשאיר את האפשרות להרות פתוחה. השרירן פונה לתוך רירית הרחם. מה לדעתך הטיפול המומלץ?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות