Esemya טיפול בתרופה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/02/2018 | 11:54 | מאת: Bella

שלום רב אני בת 49 וסובל ממספר שרירים ברחם .בעיקר מתסמונים כמו דימום ממושך במחזור. התחלתי בטיפול בתרופה לפני כחודש. שאלות(1 קבלתי מחזור אחרי כחודש בשימוש של הרופא עם הרבה פחות דימום .באריזה יש 28 כדורים האם צריך הפסקה בלקיחת כדורים בזמן המחזור?.(2 בעוד כחודש יש לי נסיעה אם אפשר להשתמש הכלולות primolut nor בזמן שימוש ב edema כדי לדחות מחזור? 3) אם שכחתי לקחת כדור יום 1 צריך להכפיל מימון למחרת? 4) לא עשיתי דיגמית משרירנים האם ממולץ אחרי 3 חודשים בכל זאת מחבד האולטרסאונד לבצע ביאופסיה.5) באריזה יש 28 כדורים והמלצה היא ל3 חודשים אז כדאי לקנות עוד חלק של האריזה להשלמת הטיפול? בכבוד רב ותודה מראש בלה ורון

את התרופה (אסמיה) נוטלים במהלך השבוע הראשון לאחר התחלת הדימום. אם מופיע דמם לקראת הסיום ניתן לעשות מס׳ ימי הפסקה ולחזור ליום בו התחלת (יום 4-5?), ואם לא מופיע ניתן להמשיך באופן רצוף. סביר להניח שהדימום מאד יפחת או יעלם. אין להוסיף טיפול ב Primolut nor שהוא בעל פעילות פרוגסטטיבית (והאסמיה שפועלת באופן שונה אמנם, אך פעילה על קולטנים לפרוגסטרון). לא רצוי ״לבלבל״ את המערכת. עדיף לא לשכוח ליטול תרופה, אבל אם זה קורה אין צורך לקחת שניים. אם גילית למחרת ששכחת טבליה אחת אפשר יום אחד לקחת בוקר וערב ולחזור למתכונת רגילה. ולסיום: אין ביופסיה למיומה. יש לרירית רחם, ועל הרופא/ה שלך לשקול אם לבצעה. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר

10/02/2018 | 13:31 | מאת: Bella

רב תודות על התשובה המהירה וה מושלמת . יש לי שאלה אחרונה במידה וכן תהיה הקטנה בגודל השרירים אם נתן לקחת צרפת esemya כטיפול משמר בהמשך?

הטיפול מוגבל, (נכון להיום) ל 3 מחזורי טיפול, בהפרשים של הפסקה בת 3 חדשים. לא מדובר בטפול המשכי לאורך זמן.

10/02/2018 | 13:46 | מאת: Bella

אני חייבת לומר שאף רופא שכחתי אליו עד היום לא נתן לי תשובות כל כך ברורות ונקיות .תודה רבה לפרופסור יונה תדיר והפורום זכה הרופא מדהים

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות