שרירן סובסרוזי שבוע 15 להיריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/12/2017 | 00:28 | מאת: יעל

אני בת 54, בהיריון ivf תרומת ביצית, שבוע 15. יש לי שרירן סובסרוזי אחורי בגודל של 65 מ'מ. מהם הסיכונים לה להריון בשל שרירן מסוג וגודל זה? האם יש טיפול או אמצעים להפחתת הסכנות מהשרירן להיריון?

בגיל זה שררנים קטנים בהדרגה, אולם לא בהיריון. סביר להניח שהשרירן יגדל עקב ההשפעה ההורמונלית של ההיריון. העובדה שהשרירן סוב-סרוזי מקטינה את הסיכון לסיבוך, אולם לא ציינת אם השרירן נמוך או גבוה ברחם, וגם לכך יש חשיבות. בכל מקרה, סביר להניח שהשרירן לא יפריע למהלך ההיריון, מלבד אולי כאבים מפעם לפעם, ועליך להיות בקשר עם הרופא/ה שלך לייעוץ במקרה של כאב, ולקראת סוף ההריון להערך בהתאם לקראת סיומו בצורה בטוחה, לפי עברך המילדותי, גילך, ומיקום השרירן.. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

18/12/2017 | 01:00 | מאת: יעל

המון המון תודה על המענה המהיר והמפורט. תודה מקרב לב. לצערי בדוח הבדיקה לא מצויין אם השרירן גבוה או נמוך, כתוב רק 'שרירן 65 מ'מ סובסרוזי אחורי' שוב תודה רבה רבה!

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות