רחם לא הומוגני באולטראסאונד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/07/2018 | 22:33 | מאת: חנה

היי הלכתי לרופאת נשים אחר שבזמן מאמץ (קפיצה,כפיפות בטן וכו') יש דימום קטן מהנרתיק. הרופאה החליפה לי את הגלולות ושלחה אוי לאולטראסאונד וגינאלי באולטראסונד גילו רחם לא הומוגני. הרופאה ביקשה שאחזור לביקור חוזר לאחר המחזור. קיבלתי לאחר כארבעה ימים. האם יש קשר בין השניים? האם רחם לא הומוגני יכול להיות תופעה של לפני מחזןר ? לפני בערך כחצי שנה היה לי את חיידק ההליקובקטור וקראתי שהוא יכול לגרום לדברים ברחם אני פשוט רוצה לבדוק את זה מכל הכיוונים. אשמח לחוות דעת והכוונה. תודה רבה!!!!!

שכחת לציין מה גילך ומה עברך המיילדותי. רחם ״לא הומוגני״ הוא רק תאור ויזואלי ואינו הגדרה או אבחנה רפואית. אין זה סביר שחיידק המעי שאת מתארת, ואשר אובחן,או שרק הועלה כאפשרות, הוא הגורם לכך, אף כי הוא משפיע על מערכות גוף שונות, כולל שינויים הורמונליים. מספר אפשרויות קיימות לרחם לא הומוגני בבדיקת אולטרהסאונד, כולל שרירנים קטנים, או אדנטמיוזיס, ואין זה המקום לפרט על משמעותם והאבחון או הטיפול בהם. פרופ׳ יונה תדיר

15/07/2018 | 22:59 | מאת: חנה

היי תודה על התשובה המהירה. אני בת 23 ללא עבר של לידות. האם זה יכול להיות תופעה שמופיעה לפני מחזור? זה משהו שהוא לגיטמי הוא דורש בדיקה מעמיקה. שוב תודה

ראשית, כוונתך לפני ווסת ולא לפני מחזור. כדאי להבהיר שזו טעות שגורה בציבור. ולגופו של עניין, גם אם שה לא נשמע ״היסטרי״ זה מצדיק בירור, ודאי אצל אישה צעירה שלא ילדה עדיין.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות