שרירן בגיל מעבר.דימומים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/01/2018 | 10:14 | מאת: דינה

שלום! אני בת 55.ברקע רחם שרירני שנים רבות.שנה ושבוע ללא וסת.לפני שלושה שבועות התחיל דימום.נקלח פיפייל.התוצאה תקינה.אתמול שוב דימום,למרות תוצאה תקינה.רירית הרחם לפני 3 שבועות 11 מ"מ.עכשיו 5-6 מ"מ.רמת אסטרדיול לפני חצי שנה -70.לפני שלושה שבועות-700.גודל השרירן לפני חצי שנה 6 ס"מ.לפני שלושה שבועות 8 ס"מ. האם שרירן עלול לגרום לדימום במנופאוזה? האם נוכחות שרירן בקרקעית הרחם עלול למנוע לקיחה תקינה של בדיקת פיפייל? אם כך,האם יש טעם בבדיקת פיפייל חוזרת ?לפני 5 שנים בסיטי טענו שהמיומות ברחמי נמקיות.האם המיומות כאלה עלולות לדמם? תודה רבה

ננסה לעשות סדר בפרטים שציינת. 1. מה היה לפני 5 שנים, מה אמרו, וכיוב׳. לו רלוונטי היום. 2. מדובר בתנודות בלתי סבירות הן של רמות האסטרוגן והן של עובי רירית הרחם. יש לבדוק מה נכון? בהתאמה של זמן בין שתי הבדיקות. 3. גדילת מיומה בגיל המעבר חייבת להבדק באופן בו והיה ברור שלא מדובר בסטיה של איכות הבדיקה. 4. בדיקת פיפל אינה שוללת ממצא ב 100% ולכן גם היא חייבת להתברר. לסיכום: הממצאים מצדיקים בירור רפואי מסודר כדי להגיע לאבחנה מדוייקת ואיפול בהתאם. בהצלחה. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות