כריתת רחם + שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/05/2018 | 12:16 | מאת: מיכל

שלום, בת 40 + 2 לידות רגילות. ללא טיפולים. נושאת מירנה 5 שנים שלא עזרה לכאבים. כאבים כרוניים יותר מ10 שנים. רחם במראה כרוביתי מוגדל ושרירני מאוד (קוטר מקסימלי 4 ס"מ ועוד רבים קטנים יותר) (שבוע 14-15). לא נצפו מוקדי אנדו בMRI ולא באולטרסאואנד. קוניזציה עקב CIN3 לפני כשנה + TVT שעזר במעט. הרופא ממליץ על כריתת רחם. כמה שאלות: האם יכול להיות שלא רואים מוקדים של אנדו ובכל זאת יש? הרופא הסביר לי שעל מנת להוציא את הרחם בלפרסקופיה יכול להיות שיצטרך להשתמש במורסלטור, כמובן שהסביר לי את הסיכונים. האם יש דרך אחרת להוציא לא בגישה הבטנית ובשלמותו? מה הסיכויים שאפשר יהיה להוציא בשלמותו? האם יש טיפולים אחרים שאוכל לנסות לפני כריתה? תודה מראש (:

למה כוונתך במילים ״מוקדי אנדו ״ , והיכן? את עושה שימוש במינוח שאינו מקובל, ומה החשיבות של זה?

07/05/2018 | 16:03 | מאת: מיכל

התכוונתי שלא נראה אנדומטריוזיס בMRI או באולטראסאונד

1. התקן מסוג מירנה לא אמור להתמודד עם כאבים. 2. מוקדי אנדומטריוזיס לא אמורים להראות ב MRI או באטלטרהסאונד, למעט ציסטה אנדומטריאלית בשחלה, ולכי העובדה שלא נראה אינו שולל המצאות. אנדומטריוזיס מאובחנת בד״כ בלפרוסקופיה, 3. לא מובן לי מה הן אותן ״סכנות״ של המורסילציה. כמי שמכיר היטב את התחום, והיה הראשון בעולם לתאר (לפני 26 שנים) את המורסילטור הראשון בעולם אני מניח שהרופא די איתך על סכנות של פיזור תאים סרטניים. ובכן תאים סרטניים אין לך ואותן ״סכנות״ אינן רלוונטיות לגביך. ומאין הבטחון ״שאין לך״. כי הגיל והסיפור הכללי אינו מתאים לגידול ממאיר. ולכן גם יתר התשובה ליצר שאלותיך נגזרות מתוך תשובה זו. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר.

07/05/2018 | 21:42 | מאת: מיכל

תודה רבה(:

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות