מה זה שרירן ברחם? בת 29

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/01/2018 | 10:35 | מאת: ליז

שלום פרפסור. אני אוטוטו בת 29, בריאה. וכרגע ארבעה חודשים אחרי לידה שלישית. בבית שלושה ילדים. לפני שלושה שבועות הייתי אצל רופא הנשים שלי, בדק אותי והכל היה בסדר. הרחם נקי, שחלות בסדר והכל בסדר. לפני מס' ימים פניתי שוב לגניקולוג מכיוון שיש לי כאבים בבטן התחתונה. הוא שלל דלקת בשתן ובאותו יום היה לי דימום קל בין ווסתי. הוא עשה לי אולטראסאונד ושם הוא ראה עיגול שחור קטן. הוא מדד אותו ואמר שיתכן שזה שרירן והפנה אותי להיסטרוסקופיה. בהפניה הוא כתב- רירית רחם 7 ממ איזור היפואקוגני בגודל 7*11 ממ בגבול הרירית ודופן הרחם. אין נוזל בדוגלאס. אני מאוד מאוד לחוצה ולא מצליחה להירדם בלילה. מה זה שרירן ברחם? איך גדל בשלושה שבועות ככה? האם זה יכול להיות גידול סרטני? מזה כמה ימים שכבר בקושי יש לי כאבי בטן.. האם יכול להיעלם מעצמו? אני מתנצלת על כמות השאלות אבל הבדיקה שלי היא רק בעוד שלושה שבועות. אני מאוד מפחדת.

שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים (בגדלים שונים) המצויים בכ-40% מכלל הנשים בסביבות גיל 35 ובשכיחות המגיעה לכדי 70% לקראת סוף העשור החמישי. משמעות הדבר היא כי 4-7 נשים מתוך כל 10 נשים מפתחות גידול זה. ידועה נטייה משפחתית המגבירה את שיעור הופעתם, רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות הגוררות מעקב וטיפול רפואי. אלה כוללים דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות. גידול שפיר זה מכיל שילוב תאי שריר, רקמת קולגן, ומרכיבים נוספים. בגילך, הסיכוי שזה גידול ממאיר הוא כה קלוש כד כדי כך שאין הצדקה לאבד דקה אחת של שינה. מדובר בממצא קטן ויש דרכים לברר מה צריך לעשות. אם זה שרירן הרי שלא יעלם מעצמו, אך יש לברר במה מדובר, ואם זה חוחק את רירית הרחם, היסטרוסקופיה מוצדקת, אבל לא מאד דחופה. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות