פוליפ ושרירן דרכי טיפול לא פולשניות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/04/2018 | 16:24 | מאת: דנה

שלום, רציתי לשאול האם יש דרכים טיפוליות לא פולשניות לטפל בפוליפ ושרירן? כמו תרופות או תזונה. יש לי גם פוליפ וגם מספר שרירנים ברחם. אני כבר אחרי לידה ולא בגיל הפריון,

פוליפ ושרירן הם שני מצבים שונים לחלוטין. פרט לכךְששניהם ברחם אין ביניהם שום קשר בכל הקשור להוותרות, לסוג הרקמה והטיפול. ולכן לא ניתן לענות על זה ביחד. פוליפ מורכב מתאי רירית רחם ושרירן הרכבו משריר הרחם. אין טיפולים שמרניים לפוליפ וניתן להסירו בקלות רבה. לגבי שרירן (מיומה) החלטה טיפולית תלויה בגורמים רבים כגון מיקום, גיל, סימפטומים ועוד. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות