ציסטה בשחלה מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/03/2018 | 06:39 | מאת: רוית

שלום דוקטור בת 29 ווסת סדירה בחודש יוני האחרון התגלתה לי ציסטה בשחלה שמאלית בגודל 20 מ"מ לפעמים היא בגודל 17 מ"מ(לא מרגישה כלום) הטכנאית רושמת דרמואיד? שאלתי היא כזאת האם רק ניתן לעקוב? או שצריך להוריד? קצת חוששת שהיא לא תקינה למה היא לא נעלמת?

לציסטה דרמואידית יש מאפיינים בתמונת האולטרהסאונד והיא אינה נעלמת מעצמה. ההבדל בין 17 ל 20 מ״מ אינו משמעותי והוא יכול להיות תלוי ביטם המחזור או בזווית שונה בה נמצאת השחלה ביום זה או אחר. ציסטה דרמואידית אינה נעלמת מעצמה ויש להסירה. אין לך ממה לחשוש. זה ניתוח לפרוסקופי פשוט יחסית. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות