שרירן שהופיע ברחם תוך חודש

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/01/2018 | 20:20 | מאת: פערי

שלום, אני בת 33 כשלושה חודשים לאחר לידה. לפני כחודש נערכה לי בדיקת אולטרסאונד גניקולוגי ולא נצפה שרירן. היום ערכתי בדיקת אולטרסאונד נוספת בעבור ממצא אחר, והרופא המבצע אמר כי יש לי שרירן בקוטר 16 מ"מ. הגיוני שפתאום מופיע שרירן בגודל כזה תוך חודש? תודה על המענה

סביר להניח ששרירן שהיה קטן לפני ההריון, בגודל שלא ניתן לצפיה באולטרהסאונד, וגדל במהלך ההריון, אך לא נראה במצב כל כך מורכב של הריון, ניתן לצפיה רק עכשיו כאשר הרחם חוזר למידותיו הרגילות ללא הריון. זה בהחלט סביר. מדובר בשרירן קטן ויש להמתין מספר חודשים עד התייצבות מצב הרחם ואז לעקוב אחרי גודל השרירן מקום לדאגה או לחשש. רק מעקב בהפניית הרופא/ה המטפל/ת, לביצוע במכון אולטרהסאונד של הקופה בה את מבוטחת. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות