מיומה גדולה ואי יכולת להרות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/01/2018 | 06:10 | מאת: אודליה

שלום, אני בת 37 ובארבע שנים האחרונות סובלת ממיומה שכיום גודלה 7x8. כל הרופאים ממליצים לעבור ניותח לכריתת המיומה כשמראש ידוע שרוב הסיכויים, שאצא מהניתוח ללא רחם… לכן אני נמנעת ומנסה טיפולים אלטרנטיביים, אך ללא הצלחה. אני מאוד רוצה להיכנס להריון לפני ניתוח מסכן שכזה. בשבועיים האחרונים אני מרגישה כאבים מאזור המיומה (צד שמאל בולט כמו כדור קטן), והכאבים דומים לצירונים או כאבי מחזור. מה הכאב יכול להיות? לאורך השנים מעולם לא סבלתי מכאב גם שהיתה גדילה. אז אולי הפעם זו הצטמקות..?!

אין כל אפשרות לתת מענה ראוי לשאלתך על בסיס הנתונים המצויים בשאלתך. מיומה בגודל 7*8 אינה כה גדולה ולא ברור מדוע צריך לכרות את הרחם. בהעדר מידע עם מיקומה לא ניתן לאמר דבר נוסף על מה שצפוי לקרו בניתוח, או באיזו גישה נכון לבצע ניתוח כזה (בבטן פתוחה או בלפרוסקופיה). מה שברור זה שלא לעשות שום דבר רק מגדיל את הנזק לרחם ואולי גם את הסיכוי שבסופו של דבר צריך יהיה לבצע ניתוח גדול יותר. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות