דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/05/2014 | 19:59 | מאת: רוזה

שלום ד"ר, אני בת 52, עשיתי בדיקת אולטרה סאונד וגילו חי שרירן ינתר מור צמוד לרירית 31/27 מ"מ עם מעט זרימה. גודל הרחם אורך 87מ"מ עובי 58מ"מ ורוחב 66מ"מ . עובי רירית. הרחם 5.8 מ"מ. רציתי לדעת כיצד ניתן לדעת האם זה שפיר או ממאיר והם חייב להסיר את הגוש.יש לציין שאני סובלת מדימומים חזקים מאוד במחזור. תודה מראש

שרירן הצמוד לרירית גורם לדימומים חזקים וניתן במקרים רבים להסירו בגישה היסטקוסקופיה, כלומר, דרך הנרתיק וצואר הרחם. מה טיבו? שפיר? ניתן לדעת רק לאחר שהוסר ונשלח למעבדה. הגודל שאת מציינת מתאים להסרה בגישה זו ועליל להוועץ ברופא/ה המומחה בתחום זה. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

11/05/2014 | 17:26 | מאת: רוזה

תודה על התשובה, רציתי לשאול מה כוונתך לאחר הסרת השרירן., האם ניתן לדעת לאחר הסרת השירירן האם הוא שפיר, או ניתן לדעת בעת הגעת התשובה של בדיקת הפתלוגיה שנלקה ע"י הגיניקולוג.תודה מראש

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות